Toppseriens prisdryss 2020: De nominerte til årets gjennombrudd

Rosenborg Elin Sørum (t.v.), Lyn-spiller Camilla Linberg (midten) og Celin Bizet Ildhusøy i Vålerenga (t.h.) er nominert til årets gjennombrudd i Toppserien 2020. Foto: Bildbyrån.

Hvem stikker av med årets pris?

Sist oppdatert: 08. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

En rekke priser skal deles ut for å hylle de fantastiske prestasjonene i årets sesong i Toppserien og 1. divisjon. Juryen har nominert følgende spillere i kategorien «Årets gjennombrudd» i Toppserien:

Elin Sørum, Rosenborg

Tross sin unge alder er Elin Sørum ekstremt fotballklok. 20-åringen har tatt enorme steg denne sesongen og er med på å styre store deler av Rosenborgs spill. Sørum stabiliserer midtbanen slik at de offensive spillerne foran henne kan slå seg løs uten bekymring.

Camilla Linberg, Lyn

Den offensive Lyn-spilleren har mange kamper i Toppserien allerede, men det er denne sesongen hun virkelig har forløst sitt potensial. Hun er kanskje den beste teknikeren i Toppserien, og passerer bekymringsløst motspillere med et ekstremt bredt repertoar av finter. Hun har uten tvil vært Lyns beste spiller denne sesongen og hun har vært sentral for at de unngikk direkte nedrykk og kvalik.

Celin Bizet Ildhusøy, Vålerenga

Vålerengas unge ving er en spiller ethvert lag må ta hensyn til. Hun er et uromoment som tør å prøve på det spektakulære, og som ofte er med på å skape ubalanse hos sine motspillere. Denne sesongen har hun utviklet seg fysisk og tatt nye store steg som fotballspiller.

Vinneren vil bli presentert i forbindelse med cupfinalen 13. desember.

Les også: Melissa Bjånesøy årets spiller i 1. divisjon


Toppseriens prisdryss 2020

Det er av åpenbare grunner ikke mulig å arrangere «Fotballfesten» som de siste årene har vært en felles arrangement for å feire sesongene i kvinne- og herrefotballen. Men de prestisjetunge prisene skal deles ut også i år for å hylle de fantastiske prestasjonene i 2020:

De nominerte i de ulike kategoriene offentliggjøres fortløpende.


Juryen

De nominerte og vinnerne av de ulike prisene er plukket ut av en jury bestående av eksperter, kommentatorer og journalister:

Sindre Vian, skribent for Toppfotball Kvinner
Carina Olset, NRK
Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB
Carl-Erik Torp, NRK