Toppserien 2023:)

En mesterlig snuopperasjon!

Foto: Erling Løkken

Sist oppdatert: 31. okt 2022 Skrevet av: perivardynamitegirls.no

 

VI GLEDER OSS TIL Å SPILLE I TOPPSERIEN OGSÅ I 2023

For en sesong! Vi kunne kanskje ha stoppet der, men da blir det også umulig å gi laget og støtteapparatet den honøren som de fortjener. For vi skal spille i Toppserien også i 2023! Og det er en prestasjon!

EN SESONG SOM VIL BLI HUSKET!

Vi trenger ikke å bruke så mye tid på å kommentere årets seriespill. Både trenere, spillere og supportere har sagt tydelig hva de mener om grunn- og sluttspillmodellen for Toppserien og 1. divisjon i 2022. For oss har årets modell utvilsom vært gunstig. Vi har fått muligheten til å bygge laget, få tilbake nøkkelspillere med skade og hentet inn noen få forsterkninger til det eneste som betød noe for de lagene som ikke kunne være med i kampen om  «topp 4» i år; sluttspillet.

For Kolbotn med lang tradisjon i Toppserien – og som sannsynligvis ville ha vært «topp 4» om de hadde spilt hjemmekampen mot Avaldsnes i stedet for at Avaldsnes ble tilkjent en 3-0 seier – må årets sesong føles ekstra tung. Med uavgjort eller seier, ville de ha vært topp 4, og sikret Toppserieplass til neste år. Nå rykker de ned.

SLUTTSPILLET BLE DRAMATISK

Årets sluttspill ble nok mer spennende enn de fleste hadde forestilt seg. I siste runde kunne vi havne alt fra 3. plass til 6. plass, og dermed kvalikspill mot ØHIL. Og slik gikk det også; Etter nok et superfrispark fra Synne M, og en stup-heading fra Ragne etter kun 1 minutt spill mot Avaldsnes tok vi rundens første mål etter kun 1 minutts spill mot Avaldsnes. Og vi lå på 3. plass i sluttspillet. Avaldsnes lå på 7. plass, mens TIL 2020 var på kvalikplassen. Etter ca 15 minutters spill hadde Anya en heading i stanga, og det kunne fort vært 0-2 i Haugesund. Men vi møtte et ganske desperat Avaldsnes-lag. De måtte ha seier, for å få kvalikplassen, og i Oslo hadde Lyn gått opp i ledelsen mot TIL 2020.

Vi gikk til pause i Haugesund med 0-1, og ledelse. I Oslo ble det pause med 1-0 til Lyn.

….men etter pause, scoret TIL 2020 i Oslo i det 51. minuttet. Det sto 1-1. Det ble, heldigvis for både oss og Avaldsnes, også sluttresultatet.

EN DRØM AV ET SPILLERBYTTE – FOR AVALDSNES

For Avaldsnes, var det kun en ting som gjaldt; seier. De måtte vinne. Etter 61 minutters spill, gjør John Arne Riise det første spillerbytte for Avaldsnes. Inn kommer 18 år gamle Viktora Sørensen, en lokal spiller fra Karmøy/Avaldsnes, og hun har sin drømmedag på jobb. Etter 74 minutter kommer en lang ball fra høyre kant og mot 16-meteren. Den stusses videre, og havner etterhvert hos Sørensen, som får slengt frem en fot og trillet ballen i mål. Etter dette er håpet tent hos Avaldsnes. Det står 1-1 og det er 25 minutter igjen av ordinær tid. Og 3 og et halvt minutt på overtid, lykkes Sørensen igjen. Hun setter sitt andre mål for dagen, og Avaldsnes vinner 2-1, sikrer kvalikplassen og John Arne Riise kan gråte av glede. Vi kan også – tross dette tapet – puste lettet ut og feire, for vi har sikret plassen i Toppserien 2023. En utrolig snuoperasjon og dessverre 2 litt for «billige» mål i vår disfavør.

Nederst finner du høydepunktene fra denne kampen.

EN SNUOPERASJON Å VÆRE STOLT AV

Når vi ser tilbake på årets sesong, var det nok ikke så mange som hadde helt troen på at vi skulle spille i Toppserien også neste år. Det skal mye mental styrke og mye knallhard, bevist jobbing til for å prestere det som laget har gjort i sluttspillet i år.

Foto: Erling Løkken

Vi har, heldigvis, en svært erfaren hovedtrener i Geir og gjennom sesongen fått bygget et nytt, større støtteapparat. Vi har viktige nøkkelspillere på laget, som er med å gi nødvendig trygghet når det blåser motvind. Vi har mange unge, uredde spillere som har hevet seg og vokst med utfordringene.  Vi går ut av 2022-sesongen med et lag som fortsatt har et stort potensiale, en evne til å takle motgang og snu det til seier. Et trenerteam, som har hatt noen utskiftninger i årets sesong, men som på mesterlig vis har klart å utfylle Geir på en god måte. Og en hovedtrener som fremdeles har et glødende engasjement etter 26. sesonger som Dynamite-trener.

Vi gleder oss til å møtes igjen i Toppserien 2023!

TILSKUERE OG SUPPORTERE PÅ TRIBUNEN VAR MED Å AVGJØRE

Vi har gjennom hele denne sesongen mast på hvor viktig det er å ha støtte fra tribunen, og publikum har vært viktige også i år i avgjørende kamper. De var absolutt involvert da laget klarte å snu siste hjemmekamp fra 0-2 til 2-2, og dermed nesten i praksis sikret gode muligheter for fornyet tillit i Toppserien. For Avaldsnes var publikum også viktig når de snudde vår kamp til seier på søndag.

Vi oppfordrer derfor alle Røa-tilhengere; Kom på kamp. Kjøp sesongkort. Engasjer dere. Bli med på moroa!