Toppscorerduellen

Foto: Bildbyrån.

Siste rundes store duell kan bli målfarlig når Toppseriens to mestscorende spillere denne sesongen stiller til start på hver sin banehalvdel.

Sist oppdatert: 26. nov 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Siste runde i Toppserien står for tur. Gullet har LSK Kvinner allerede sikret, men det er fortsatt kamp om sølvet og bronsen. 

Ikke minst er det fortsatt kamp om hvem som skal ende sesongen som Toppseriens toppscorer.

To spillere står med 16 scoringer før sesongens siste seriekamp, og tilfeldighetene vil ha det slik at lagene til duoen som deler førsteplassen på toppscorerlisten skal møte hverandre.

Vi kunne ikke fått en bedre scene for å nyte denne duellen.

Idet teppet faller vil Røa og Sandviken stå på hver sin banehalvdel, og det som er rundens duell for siste gang denne sesongen vil utspille seg:

Synne Kindren Jensen vs Kennya Cordner.

Synne Kinden Jensen

Hun ble hentet til Røa fra Stabæk før sesongen, og overgangen er nok inne på listen over de beste overgangene i forkant av Toppserien 2019. Jensen er nemlig den eneste spilleren i Toppserien som har flere målpoeng enn kamper denne sesongen. 

Røa spiller i en 4-2-3-1-formasjon som tenderer til å se ut som en 4-3-3-formasjon. Som regel finner vi Jensen på topp, men noen ganger i «tieren» bak Ragne Svastuen eller Vilde Fjelldal. Med evne til å score fra både korte og lange distanser er hun en trussel for forsvarsspillere og keepere fra begge posisjonene.

Dette er første sesong siden 2014 at Jensen har passert tosifret antall mål i Toppserien. Hun gjorde det sist for Kolbotn, da i hennes første hele sesong med de hvitkledde fra Oppegård. 

SYNNE JENSEN: Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 23
Klubbkamper i 2019: 24/24
Mål: 16 + 1 i cupen
Kort: 0/0
Landskamper: 22

Tidligere klubber:
Stabæk
Wolfsburg
Kolbotn
Grei
LSK Kvinner

Bemerkninger fra forrige runde (mot: Lyn): I runde 21 skapte Jensen én sjanse, slo to nøkkelpasninger, traff på 80% (fire) av pasningene med adresse i motstanders boks, hadde fire vellykkede driblinger og fyrte av seks skudd.

Kennya Cordner

Sammen med Maria Brochmann har Kennya Cordner utgjort et rutinert spisspar for Sandviken i Toppserien i år. Med hakket flere strenger å spille på, har Cordner vist seg som den hvasseste av duoen denne sesongen. 

I tillegg til å ofte være sist på ballen, har Cordner lagt opp til to scoringer i år – men enda mer imponerende er det at hun er en av de store sjanseskaperne i laget. Flere ganger har hun vært inne på månedens lag i Toppserien, og flere ganger er begrunnelsen hennes evne til å skape sjanser.

I likhet med Jensen er også Cordner inne i sin mestscorende sesong i Toppserien. I fjor endte hun på syv mål i ligaen og ett i cupen. Da var det Ajara Njoya – som gikk til Vålerenga før sesongen – som var den store målscoreren for bergenserne. 

KENNYA CORDNER: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Trinidad og Tobago
Alder: 31
Klubbkamper i 2019: 23/24
Mål: 16
Kort: 2/0
Landskamper: 32

Tidligere klubber:
FC Dallas Women
Seattle Sounders Women
Seattle Reign
San Juan Jabloteh
Brisbane Roar
Kvarnsvedens IK
Northampton Laurels

Bemerkninger fra forrige runde (mot Kolbotn): I runde 21 scoret Cordner to mål (ingen scoret flere), hun skapte én sjanse, fire vellykkede driblinger og var spilleren som fyrte av flest skudd (ni).

Hvem vinner?

Lørdag møtes to spillere som har vist at de kan score med begge bein, fra flere vinkler, fra flere distanser, og med fantastiske utførte avslutninger. 

Man kan sammenligne spillerne på flere områder. De er begge tekniske, hurtige og meget skuddvillige

Forrige runde var Jensen (6) og Cordner (9) spillerne som løsnet av flest skudd i Toppserien.

Det som i stor grad skiller dem akkurat nå er formen og straffespark. Siden Guro Reiten ble passert på toppscorerlisten har Jensen stort sett bøttet inn scoringer, men i det siste har det stoppet litt opp. 

Hun har scoret ett mål på sine siste seks kamper for Røa. Det kom mot Klepp i et 1-4-tap på eget gress.

Cordner på sin side har funnet nettet seks ganger på sine siste seks kamper, og har med det hentet opp gapet mellom henne og Jensen på toppscorerlisten. 

Landslagsspilleren fra Trinidad og Tobago scoret også to ganger i forrige runde, og kommer trolig flyvende inn til Oslo på en rosa sky i forkant av oppgjøret.

Jensen åpnet faktisk sin målkonto for sesongen med en frekk lobb mot Sandviken i første serierunde.

Scoringen ble kåret til rundens mål.

Målet har også blitt nominert til årets mål i Toppserien denne sesongen. Se resten av de nominerte målene, og stem på din favoritt her.

Det andre som skiller spillerne er, som nevnt over, straffespark. Synne Jensen har satt straffesparkene for Røa denne sesongen. Tre straffemål har det blitt på 23-åringen.

Cordner tar imidlertid ikke straffer for Sandviken. Det er det Lisa Naalsund som gjør, men det er ikke utenkelig at hun overlater et straffespark til Cordner om bergenserne skulle tildeles et denne kampen.

Begge spillerne vet å finne nettmaskene flere ganger i samme kamp, noe som kan bli viktig om det skulle vise seg at begge stiller med scoringer på lørdag.

Dog har Jensen overtaket på Cordner når det kommer til denne statistikken. Cordner har scoret mer enn ett i en og samme kamp tre ganger denne sesongen. Jensen har gjort det fire ganger, hvorav to av dem endte med hat-trick – noe Cordner ikke har maktet å få til denne sesongen. 

Duellen og kampen om hvem som til slutt står igjen som Toppseriens toppscorer kan bli meget spennende, og vi er flere som gleder oss til kampstart.

Som alle andre kamper konsumeres den best fra stadion, men om du ikke befinner deg på Østlandet viser NRK kampen. Du kan se den ved å klikke på denne linken.

Hvem tror du vinner?