TOPPSCORER NÅDDE UTROLIG MILEPÆL – FLERE LAG I POENGNØD

Elise Thorsnes nådde en utrolig milepæl denne runden da hun satte inn sitt 200. mål i Toppserien. Med det sørget hun også for spenning i kampen om Champions League-plassene. I nedryksluttspillet virker noen lag trygge, mens andre er i en slags poengnød.

Mål: 0-1 Therese Sessy Åsland (70)

Skuffelsen etter exiten i Champions League måtte legges bort for Brann da Stabæk var motstander på Nadderud ii en viktig toppseriekamp søndag.
Samtidig var konkurrentene Vålerenga og Rosenborg i aksjon på Intility – og potensielt kunne Brann dermed øke ledelsen på tabelltoppen med en ny seier.
Bergenserne fikk det akkurat slik de hadde håpet på, men fikk det likevel ikke enkelt borte mot laget de snart skal møte i cupfinalen på Ullevaal.
1. omgang var preget av at Brann styrte spillet og skapte flere sjanser, men uten å lykkes med å få ballen i mål. Det klarte de imidlertid etter 70 minutter da Therese Sessy Åsland klemte til. Stabæk-forsvarer Selma Pettersen forsøkte å hindre avslutningen, men var uheldig og satte istedenfor ballen i eget mål. Trolig var ballen på vei mot mål uansett.
Flere scoringer ble det ikke og dermed kan Brann nå juble for at avstanden ned til Vålerenga og Rosenborg er fem poeng – og ikke to, som den var før runden.

Nådde milepæl

Vålerenga – Rosenborg 2-0 (2-0)
Mål: 1-0 Elise Thorsnes (17), 2-0 Elise Thorsnes (30)

Rundens storkamp fant sted på Intility mellom storkanonone Vålerenga og Rosenborg. Trønderne kommer fra Champions League-skuffelse, mens for Vålerenga var dette en potensielt avgjørende kamp for å ikke bli hektet av i kappløpet om en topp to-plassering og en mulig Champions League-plass neste sesong.

Og for hovedstadslaget var det en veteran som skulle stjele showet. Elise Thornes satte først inn sitt 199. mål i Toppserien etter 17 minutter ved å banke et innlegg fra Janni Thomsen i nettet. Knappe kvarteret senere var toppscoreren på farten igjen og det var med samme oppskrift som på 1-0.

Thomsen slo inn og Thorsnes kunne sette inn sitt Toppserie-mål nummer 200 og dermed nå en utrolig milepæl. Rosenborg hadde mest ballinnhav, men det var Vålerenga som gikk til pause med en 2-0-ledelse takket være Thorsnes.

Spørsmålet var dermed om trønderne kunne svare etter hvilen, men de klarte ikke å bryte ned forsvarsmuren til hjemmelaget. Isteden kunne Runa Lillegård punkter kampen for godt, men avslutningen ble reddet av Lene Christensen. Rosenborg kom aldri nært nok til å få en scoring og dermed ebbet kampen ut med 2-0-seier til Vålerenga, som tar tre meget viktige poeng.

16-åring briljerte i skjebnekampen

Avaldsnes – TIL 2020 5-1 (4-0)
Mål: Ida Mortensen Natvik (6), 2-0 Ida Mortensen Natvik (22), 3-0 Ida Mortensen Natvik (28), 4-0 Hanna Dahl (32), 4-1 Sandra Simonsen (50), 5-1 Sara Pavlovic (79)

På Karmøy var det duket for et potensielt helt avgjørende oppgjør denne helgen da Avaldsnes tok imot TIL 2020.
Poengtap her for Avaldsnes ville virkelig øke presset på det unge laget resten av sesongen med tanke på å beholde plassen, mens TIL 2020 kunne ta et langt steg mot spill i Toppserien neste sesong med seier.
Det ble imidlertid aldri spennende. Det sørget 16 år gamle Ida Mortensen Natvik for.

Ida Mortensen Natvik herjet med TIL 2020.

Avaldsnes sitt stortalent scoret hele tre ganger da Avaldsnes smadret laget fra 1. divisjon 5-1. Allerede etter 28 minutter hadde hun notert seg for scoringene og i praksis avgjort kampen.
Hun rundet keeper, løp ifra TIL-forsvaret og viste ro på alle sine scoringer, som ikke mange 16-åringer kan gjøre like godt.
Hanna Dahl satte inn 4-0 med et frispark etter 32 minutter, men like etter pause sørget Sandra Simonsen for noe spenning i kampen da hun ordnet en tidlig redusering. Fra kort hold scoret hun, men det ble bare et trøstemål for nordlendingene.
Drøyt 10 minutter før slutt vartet Sara Pavlovic opp med en vakker scoring da hun fra langt hold fant veien til nettet.
Seieren kan vise seg å bli helt avgjørende for Avaldsnes i kampen om overlevelse. For TIL 2020 begynner det smått å se noe vanskeligere ut, spesielt etter tapene mot bunnrivalene Avaldsnes og Åsane.

Fortsatt ubeseiret – leder sluttspillet

LSK Kvinner – Lyn 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Kamilla Melgård (32), 1-1 Ina Gausdal (36), 1-2 Julie Jorde (80), 1-3 Anna Aahjem (83), 2-3 Emma Stølen Godø (84)

I LSK-hallen var det duket for et oppgjør mellom to lag som har hatt litt forskjellige sesonger. LSK Kvinner har hatt en meget skuffende sesong, mens Lyn har noe overraskende imponert stort. Laget fra Kringsjå har også fått en glimrende start på sluttspillet og er ubeseiret, mens kanarifuglene har slitt.

Oppgjøret på Romerike var relativt innholdsfattig med halvsjanser begge veier. Men etter at halvtimen var passert løsnet det da Kamilla Melgård sendte gjestene i ledelsen. Lyn-kometen fikk ballen fra Julie Jorde og la ballen over keeper og i lengste hjørne.

Vertene svarte imidlertid umiddelbart. De fikk to sjanser, men til slutt fikk Ina Gausdal hodet på ballen og satt inn utligningen. Dermed sto det likt til pause.

Etter pause fikk begge lagene store sjanser til å ta ledelsen. Først fikk Amanda Johnsson Haahr muligheten fra fem meter, men spissen fikk ikke satt avslutningen mellom stengene. For Lyn var det Jenny Røsholm Olsen som fikk sjansen alene med Moa Edrud, men keeperen fikk fingertuppene på forsøket og ga til corner.

De siste ti minuttene ekspolderte oppgjøret i LSK-hallen. Etter 80 minutter ble Julie Jorde spilt alene gjennom og midtbanespilleren brukte god tid før hun sendte Lyn tilbake i ledelsen. Og like etter doblet Anna Aahjem gjestenes ledelse. Spissen ble sendt alene gjennom og satte sikkert inn 3-1.

Minuttet senere skapte Emma Stølen Godø ny spenning i kampen da hun stanget inn 3-2, men nærmere kom ikke LSK Kvinner, som taper sin andre kamp i sluttspillet og ligger nå på 6.-plass med fire poeng. Mens Lyn er fortsatt ubeseiret og leder sluttspillet, og er nærmest sikret plassen i Toppserien til neste sesong.

I alvorlig trøbbel

Røa – Kolbotn 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Jenny Østerås (45), 1-1 Synne Vatshelle Raa (56), 2-1 Anya de Courcy (74)

Verken Røa eller Kolbotn kan si seg fornøyde med starten på sluttspillet. Spesielt Kolbotn som misset 4.-plassen med ett fattig poeng, har slitt voldsomt og skuffet stort. Dermed begynner det å haste for begge lagene med å sanke poeng og dette oppgjøret kan potensielt bli svært viktig.

På Røa kunstgress var det hjemmelaget som startet best og kunne tatt ledelsen allerede etter sju minutter da Rakel Renolen kom stupende inn feltet, men backen fikk ikke avsluttet skikkelig.

Røa fortsatte å presse og var det beste laget i store deler av første omgang, men det var Kolbotn som skulle gå til pause med ledelsen. Emilie Østerås fikk ballen like utenfor sekstenmeteren og banket gjestene i føringen.

Kolbotn har hatt en svak start på sluttspillet og er i trøbbel.

Andre omgang var bare ti minutter gammel når Røa fikk utligningen sin. Synne Vatshelle Raa var sterkest i feltet på et hjørnespark og stanget kontant inn 1-1.

Hjemmelaget styrte kampen etter utligningen og tok også en fullt fortjent ledelse kvarteret før slutt. Et presis innlegg fra Synne Masdal fant Anya de Courcy, som uproblematisk stusset ballen videre inn i nettmaskene.

Kolbotn prøvde å sette inn en sluttspurt, men slet med å etablere ordentlig spill. Røa holdt unna og kunne dermed ta med seg tre viktige poeng, mens Kolbotn er i trøbbel etter fire kamper av sluttspillet.

Målløst bergensoppgjør

Åsane – Arna-Bjørnar 0-0 (0-0)
Mål:

I Bergen var det denne runden klart for et skikkelig byderby mellom Åsane og Arna-Bjørnar. Etter en svak første kamp har Åsane fått opp dampen og ligger godt an med tanke på opprykk, mens Arna-Bjørnar også har imponert hittil.
Det var gjestene fra Arna som fikk kampens første sjanse, men Sigrid Aas ble stoppet av en meget god redning fra Savanna Duffy. Bortelaget fortsatte å skape sjanser på Åsane Arena og Yuuka Kurosaki  var millimetere unna å gi Arna-Bjørnar ledelsen, men skuddet smalt i stolpen.

Det aller meste handlet om gjestene i første omgang, men uttellingen uteble og det sto målløst til pause i Bergensderbyet.

Etter hvilen fortsatte Arna-Bjørnar å skape sjanser, men det ble mye nesten. Avslutningene ble reddet av Duffy eller traff ikke mål. Åsane hevet seg litt fra første omgang og hadde også sine forsøk, men heller ikke hjemmelaget evnet å omsette sjansene til scoring.

Dermed ebbet kampen på Åsane Arena ut med 0-0 mellom Åsane og Arna-Bjørnar.