Toppkamp på Intility Arena

Kampstart kl. 15:00

Tameka Yallop etter ett av sine to scoringer mot Vålerenga på Klepp Stadion i mai. Blir det ny scoring mot VIF på lørdag? Foto: Aftenbladet / Svein Hagen

Sist oppdatert: 06. sep 2019 Skrevet av: kleppelitekleppelite.no

 

Nå starter poengjakten igjen

Etter landslagspausen sparkes Toppserien i gang igjen med en tøff bortekamp for Klepp-jentene. I morgen er det Vålerenga som står på motsatt halvdel på Intility Arena.

Trener Olli Harder før kampen mot Vålerenga

I morgen reiser vi til Oslo og Intility Arena for å møte et VIF-lag som vil være sultne på revansj etter 5-0-tapet her på Klepp Stadion tidligere i vår. Med den siste uken som var en internasjonal pause fra Toppserien gleder vi oss til å komme i gang med seriespill igjen. Elisabeth Terland er fortsatt ikke kampklar, men Matilde Alsaker Rogde som var tilbake mot Kolbotn for 2 uker siden blir med i troppen som reiser østover. Dette er en veldig viktig kamp for begge lag ettersom kampen om medaljer og en Champions League-plass tilspisser seg. Vi går inn til kampen med godt mot og spiller selvfølgelig for alle 3 poengene!

Vårsesongens møte

Sist lagene møttes ble det en forrykende målfest på Klepp Stadion. Det hele startet med straffescoring fra Gry Tofte Ims etter 6 minutter da Tameka Yallop ble felt inne i 16-meteren. Minuttet etterpå scoret Tameka selv, før Havana Solaun la på til 3-0 og Amanda Frisbie ordnet 4-0 på et flott frispark. Dermed gikk Klepp til pause med en firemålsledelse. Vålerengas kaptein ble utvist etter 75 minutter da hun valgte å kaste ballen i hodet på Susanne Vistnes etter en tøff duell. Tameka satte spikeren i kista og fastsatte sluttresultatet til 5-0 i det 81 spilleminutt.

Gry Tofte Ims scoret fra straffemerket sist lagene møttes. Foto: Aftenbladet / Svein Hagen

Vålerenga

Til nå har Vålerenga vunnet åtte, tapt fire og spilt to uavgjorte kamper i årets serie. Per nå ligger de på en fjerdeplass på tabellen med 26 poeng. Det er to poeng bak Klepp som ligger på tredjeplass med 28 poeng, og som har en kamp mindre spilt.

Overganger i sommerpausen:
Inn: Hannah Seabert (Fortuna Hjørring), Dejana Stefanovic (Avaldsnes), Rikke Marie Madsen (VSK Aarhus)
Ut: Natasha Dowie (på utlån fra Melbourne Victory ut september), Tinja Riikka Korpela (Everton)
Kilde: toppfotballkvinner.no

Siste 3 møter i Toppserien

11. mai 2019
Klepp – Vålerenga 5-0
9. september 2018
Vålerenga – Klepp  1-1
5. mai 2018
Klepp – Vålerenga  3-0

Resten av runden

RUNDE 15 | TOPPSERIEN
Kolbotn 11. juli 14:00 Sandviken
LSK 11. juli 17:00 Avaldsnes
Lyn 12. juli 14:00 Røa
Arna-Bjørnar 12. juli 14:00 Trondheims-Ørn
Klepp 12. juli 15:00 Vålerenga