Tomålstap på Romerike

En god omgang var ikke nok

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 28. sep 2020 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Lørdag ettermiddag var det duket for sesongens andre møte med fjorårets suverene LSK Kvinner. I år har Toppserien vist seg å være rekordjevn og tettere enn noen gang i toppen, der vertskapet i LSK-hallen har avgitt poeng oftere enn tidligere.

Premisset før kampen var likevel klart. Det var snakk om en kamp, fra et Røa-perspektiv, mot et topplag på gulljakt. Mens Dynamite Girls innehadde bunnplassen med syv poeng på våre første 13 kamper. LSK, på sin side, jaktet Rosenborg og Vålerenga i tettstriden og ønsket en reprise på 1-5-seieren på Røa tidligere i sesongen. Tabellsituasjonen er nå en ting, men fotballen er nå enda rund og med poengmuligheter i hver kamp.

Akkurat som i den nevnte kampen på Røa gikk Dynamite Girls uredd og offensivt til verks. Etter fem minutter preget av ballinnehav for vertskapet, tok Røa over og vartet opp med tre gode muligheter på rappen. Først på flott Røa-vis via bakrom og med innlegg fra kanten hvor LSK-forsvaret får klarert. Deretter ved et høyt press, balltap for vertene og langskudd i tverrliggeren ved Linn Huseby. Rett etter går skuddet på ny, og denne gangen via en gul forsvarer og like over mål.

Etter disse intensive to-tre minuttene roet sakene seg, ballinnehavet flyttet seg til midt på banen og omgangen utartet seg til å bli en åpen intens og duellpreget affære. 0-0 sto seg helt inn til pausen.

LSK girer om og stanger inn to raske

Etter hvilen var det et annet LSK-lag å gjøre opp med. Pasningsfeilene var færre og tempoet høyere. Sjansene kom raskt og allerede minuttet etter pause var det fare på fære. Og de bet seg fast.

Kun syv minutter ut i omgangen kom kampens første ved tidligere Røa-spiller Emilie Haavi. Og det etter en corner fra Emilie Woldviks presise fot.

Så spoler vi ytterligere fem minutter frem, og vipps står det 2-0. Samme fremgangsmåte, samme tilrettelegger, ny målscorer. Denne gang var det Sophie Roman Haug som nikket inn målet.

For flere mål ble det ikke. Derfra og inn ble oppgaven for stor for et Røa-lag som desperat jaktet dueller, overgangsmuligheter og dødballer mot en motstander som sto kompakt og solid kampen gjennom, selv med en rekke bytter etter hvilen.

0 poeng til tross, det var flere gode momenter å ta med seg videre. Ragne Hagen Svastuen, som fortsatte sitt comeback etter en lengre skadeperiode med nye minutter i andre omgang. Samtidig gjorde Vårin Ness sin debut for Røa, etter hennes overgang fra italienske Empoli. Engelske Lois Roche fikk også sin debut i det 77. minutt.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om våre nysigneringer som ble spilleklare tett på avspark denne helgen.

Det er stadig mye å spille om, både i serien og cupen. Jentene har spillefri denne uken, men går en spennende uke i møte med både Toppserie-fotball og cupkamp mot Fart på Røa. Billettsalget i gang før helgen!

Målene og Røas største sjanse ser du her: