Tok tabelltoppen etter hengekamp

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Fløya og Grei brukte kampene de hadde tilgode på resten av tabellen godt, det samme kan ikke sies om Åsane og Øvrevoll Hosle.

Sist oppdatert: 09. sep 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Under landskampene har seriespillet stort sett tatt en pause. Men noen kamper er spilt og vi er nå for første gang på lenge á jour i førstedivisjonen. 

Sindre Vian er fotballkommentator og journalist for blant annet Toppfotball kvinner.

To hengekamper i toppen av tabellen er nå historie etter at Åsane møtte Fløya på eget gress, og Øvrevoll Hosle tok den korte turen for å bryne seg på Grei.

Hengekampene

Åsane 1-2 Fløya
Grei 2-1 Øvrevoll Hosle

På førsteplass

Åsane 1-2 Fløya (pause: 1-2)
Mål: Sørensen (19), Simonsen (23), Nilsen (45)

Det er tett i toppen i 1. divisjonen med Fløya og Amazon Grimstad som de to førende lagene. Medkila og Øvrevoll Hosle henger noen få poeng bak.

Fløya har hatt en kamp tilgode på sin argeste rival om førsteplassen, Amazon Grimstad, og kunne bruke landslagspausen på å hente inn tre poeng på sørlendingene og  de andre lagene rundt seg. 

De lot ikke sjansen gå til spille.

I Bergen sto Åsane på motsatt banehalvdel. De oransje har tapt samtlige kamper etter sommerpausen, noe som har resultert i sesongens verste periode på Myrdal stadion.

Fløya benyttet seg av bergensernes svake form da de satte to scoringer bak Ingvild Villa i løpet av fire minutter. Helene Sørensen åpnet det hele, før Sandra Rebecca Simonsen doblet ledelsen. 

IKKE SÅ OFTE VI SER: Celine Nergård gikk av banen uten å score mot Åsane. Ukarakteristisk fra spilleren som står med 21 mål på 19 kamper for de grønnkledde i år. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Charlotte Sofie Nilsen tente et lite håp rett før pause da hun reduserte til 1-2, men det strakk ikke til for hjemmelaget.

Toppserie-kjenning og Arna-Bjørnar-utlånte Kristina Borgenhaug Brudvik debuterte for Åsane og fikk spille den siste halvtimen. Dessverre til liten nytte for hjemmelaget. 

Med tre poeng tar Fløya sin andre seier over Åsane i år, men enda viktigere sniker de seg opp på tabelltoppen. Ett poeng foran Amazon Grimstad.

Åsane taper sin fjerde strake kamp og befinner seg 9. plass på tabellen når alle lag har spilt like mange kamper.

Åsanes neste kamp: 14.09, hjemme mot Snøgg.
Fløyas neste kamp: 14.09, hjemme mot Medkila.

Rotet vekk tre poeng

Grei 2-1 Øvrevoll Hosle (pause: 1-1)
Avdal (5), Jolin (21), Fridlund (66)

Gjestene har kjempet i toppsjiktet av tabellen stort sett hele sesongen og med seier i hengekampen de hadde på Amazon Grimstad kunne se seg selv på like mange poeng som sørlendingene etter kampen.

Tross en meget god start skulle det vise seg vanskelig. 

Bare fem minutter inn i kampen gir Anja Avdal sitt Øvrevoll Hosle en drømmestart. Hun fant nettmaskene for første gang etter overgangen tilbake fra Arna-Bjørnar.

KOM INNPÅ: Christiane Sofie Jansch (på bildet) samt Anna Brunstad og Vivian Saadi ble alle byttet inn for å bikke oppgjøret i gjestenes favør, men Grei klarte å stå imot. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Reaksjonen fra hjemmelaget lot ikke vente på seg alt for lenge. Et drøyt kvarter etter Avdals scoring satte Amanda Jolin ballen i nettet bak Klara Sporsem. Hun scoret sitt femte mål i 1. divisjonen i år, og er bare én scoring unna lagets toppscorer Anne Lise Olsen, som vi husker fra tiden i LSK Kvinner og Vålerenga.

Johanna Fridlund fikk æren av å avgjøre kampen da hun scoret sitt første mål i 2019. Smaken av sesongens første scoring er alltid best når den fører til tre poeng. 

Grei ender på 20 poeng, sammen med Byåsen, men ligger foran (på 7. plass) grunnet bedre målforskjell enn trønderne.

Øvrevoll Hosle på sin side beholder tredjeplassen, men ligger med sine 28 poeng á poeng med Medkila. Med seier ville de hatt like mange poeng som Amazon Grimstad som akkurat mistet tabelltoppen 

Tabellen