Tøff motstand venter LSK Kvinner i Champions League

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Møter fjorårets Champions League-finalist.

Sist oppdatert: 02. mar 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

LSK Kvinner skal endelig i aksjon igjen i Champions League. Onsdag kveld står det tyske topplaget Wolfsburg på motsatt banehalvdel.

I 16-delsfinalen ble Minsk slått 2-1 sammenlagt. LSK Kvinner vant borteoppgjøret 2-0, før de tapte 1-0 hjemme.

Nå venter en langt tøffere motstander i Wolfsburg. Det tyske storlaget ligger på andreplass i Frauen-Bundesliga. Sesongens foreløpig eneste tap kom mot serieleder Bayern München.

I 16-delsfinalen hadde tyskerne ingen problemer med å ta seg av serbiske Spartak Subotica. Wolfsburg vant hele 7-0 sammenlagt.

Det er også verdt å merke seg at det tyske laget er i sesong, og skal sånn sett være bedre rustet enn LSK Kvinner til dobbeltoppgjøret. LSK Kvinner skulle egentlig ha spilt treningskamp mot Rosenborg 19. februar, men den kampen ble avlyst på grunn av corona-restriksjonene.

VIKTIG SPILLER: Emilie Haavi var avgjørende da LSK Kvinner vant mot FC Minsk. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

– Blir en utfordring

Wolfsburg sin sportsdirektør Ralf Kellermann tar ingenting for gitt, selv om laget hans er store favoritter mot LSK Kvinner. Det sier 52-åringen til klubbens hjemmeside:

– Det å spille mot Ingrid Syrstad Engens tidligere klubb vil bli en utfordring, sånn som det alltid er mot gode skandinaviske lag. Vi går selvfølgelig inn til kampene med målet om å slå LSK Kvinner og komme oss videre til kvartfinalen.

Wolfsburg har aldri tapt en 8-delsfinale i Champions League. På 16 kamper har det blitt 14 seire og to uavgjorte. Alle åtte gangene har det tyske laget tatt seg videre til kvartfinalen.

I hjemlig serie har Wolfsburg vært suverene de siste årene. På de siste sju årene har klubben vunnet serien hele seks ganger.

I Champions League har også tyskerne vært solide. Forrige sesong kom laget helt til finalen, men i San Sebastian tapte de 3-1 for Lyon og Ada Hegerberg. Lyon har blitt en marerittmotstander for Wolfsburg. I tre av de fire siste Champions League-finalene har Lyon gått seirene ut mot Wolfsburg.

Returoppgjøret flyttet

Det første oppgjøret mellom lagene spilles på AOK Stadion i Wolfsburg, men LSK Kvinner sin hjemmekamp er flyttet til Györ i Ungarn. Dette er på grunn av de nye corona-restriksjonene i Norge. Dermed blir LSK Kvinners «hjemmekamp» spilt på nøytral bane.

LSK-trener Knut Slatheim sier til klubbens hjemmeside at den løsningen er god. Han mener at laget kan ha godt av en treningsuke i Ungarn før den andre kampen:

– Vi ser frem til å få et godt sportslig utbytte av treningsuka mellom kampene. Vi får fullt fokus på trening og forberedelser. Dette er et dobbeltoppgjør som vi gleder oss til. Samtidig er det en veldig god motstander som vi har respekt for.

Slatheim erkjenner at laget må levere på sitt beste om det skal være muligheter for avansement, men at de har troen på at de kan overraske:

– Det er en tøff trekning mot fjorårets finalist, men vi gleder oss til å måle oss med europeisk toppnivå. De har hatt gode resultater i år også, men har ikke vært like dominante som tidligere år i den tyske serien. Det er ingen tvil om at vi må prestere på vårt absolutt beste om vi skal ha muligheter til avansementet, men det har vi som gruppe troen på at vi skal få til.

For LSK Kvinner sin del blir det også et gjensyn med Ingrid Syrstad Engen. Midtbanespilleren forlot LSK Kvinner til fordel for Wolfsburg i 2019. Tidligere Kolbotn-spiller og landslagsproff Karina Sævik spiller også for det tyske storlaget.

Ingrid Syrstad Engen
SPILTE FOR LSK KVINNER: Ingrid Syrstad Engen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Dette er de andre 8-delsfinalene:

  • Barcelona- Fortuna Hjørring
  • BIIK-Kazygurt – Bayern München
  • Chelsea – Atlético Madrid
  • Lyon – Brøndby
  • Manchester City – Fiorentina
  • Rosengård – St. Pölten
  • Sparta Praha – Paris Saint-Germain

Kampstart er klokken 18.15 onsdag kveld, og du kan se oppgjøret på VG +.