To kamper i toppen – LSK Kvinner i trøbbel: – Ikke gått som vi hadde tenkt

LSK Kvinner og Rosenborg møtes igjen denne runden. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Det er kamper hver tredje dag for tiden og en ny og spennende runde i Toppserien venter allerede onsdag.

Sist oppdatert: 24. mai 2022 Skrevet av: Alexander Larsen

 

norsk tipping

Denne runden får vi også servert flere godbiter onsdag kveld.

Slik ser runden ut:

RUNDE 11 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar 0 - 5 Kolbotn
Lyn 3 - 2 Avaldsnes Toppfotball
Rosenborg 1 - 0 LSK Kvinner
SK Brann 2 - 0 Røa Fotball Elite
Stabæk 1 - 4 Vålerenga


Bortelaget i kjempetrøbbel

Rosenborg – LSK Kvinner, Koteng Arena

Rosenborg gjorde jobben borte mot Avaldsnes i helgen, og vant til slutt fortjent selv om hjemmelaget gjorde en god figur. Det klarte de uten Sara Kanutte Fornes og midtstopper Ina Vårhus som begge var ute til oppgjør. Men likevel sliter trønderne med å ta innpå Brann og Vålerenga som stadig gjør jobben og vinner kamp etter kamp.

Nå venter et nytt oppgjør mot LSK Kvinner. Lagene møttes faktisk før Avaldsnes-kampen i serien, og da endte det 0-0 i LSK-hallen. Hjemme i Trondheim bør det være muligheter for tre poeng mot et bortelag som er inne i en svært tung periode.

Kanarifuglene mistet i helgen fjerdeplassen etter 0-0 mot Lyn etter at Stabæk vant sin kamp borte mot Røa. Camilla Linberg, som endelig er tilbake fra sin skade, var før kampen overfor toppserien.no klar på at laget må bli bedre foran mål.

Fire strake kamper i serien uten scoring er skremmende for laget som de siste sesongene har vært kjent for å pøse inn mål offensivt.

I tillegg har laget nå fem kamper uten seier i Toppserien.

– Jeg tror hovedgrunnen til at det ikke har gått helt som vi hadde tenkt, er fordi vi ikke har fått satt en skikkelig ellever siden vi har slitt mye med skader og at flere har spilt i litt uvante posisjoner. Vi må bare prøve å havne topp fire og ta kamp for kamp. Det blir en tøff kamp på onsdag, sier LSK Kvinner-spiller Ingrid Spord til toppserien.no.

Ingrid Spord og LSK Kvinner sliter tungt om dagen. Foto: Alexander Larsen

I de neste kampene skal de gulsvarte møte Rosenborg, Stabæk og Kolbotn.

– Det blir en veldig viktig periode om vi skal havne topp fire. Vi er nødt å bite godt fra oss i kampene som kommer og plukke de nødvendige poengene, sier Spord, som er tydelig på at laget må omsette sjansene og skape enda flere muligheter.

Da tror hun Linberg blir viktig.

– Hun er en klassespiller. Klarer vi å få henne i gang, med hennes kvaliteter, vil det være gull verdt for oss. Hun er en komplett spiller, men vi må gi henne litt tid å komme tilbake. Når det skjer, vil hun bli en stor bidragsyter, sier LSKs midtbanespiller.

Skal Stabæk endelig lykkes?

Stabæk – Vålerenga, Nadderud stadion

På Nadderud er det nok svært god stemning om dagen etter en veldig god første halvdel av sesongen. Stabæk har overrasket svært positivt i år og ligger nå på 4. plass etter 3-0-seieren over Røa i forrige serierunde.

Fire av de fem siste kampene er vunnet i serien, og laget er i kjempeform. Ikke i noen av kampene denne sesongen har Stabæk vært langt unna å ta poeng. Denne runden er det årets første motstander som kommer på besøk. Hjemmelaget har ennå til gode å ta poeng mot lagene foran på tabellen.

Da Vålerenga og Stabæk møttes på Intility i første serierunde, var det Vålerenga som til slutt kunne juble for seier. En god Sunniva Skoglund holdt gjestene lenge inne i kampen, før Olaug Tvedten sendte Vålerenga i ledelsen like før slutt. Til slutt endte det 2-0 til hjemmelaget.

Nå er det naturgress og hjemmebane som venter for Stabæk, og mulighetene for poeng bør definitivt være til stede selv om Vålerenga også er i strålende form.

Utrolige 9-1 hjemme mot Arna-Bjørnar, 2. plass og åtte av ni seire i årets sesong er status før kampen. Elise Thorsnes har også scoret ni mål på ni kamper og er toppscorer i serien.

Vålerenga har vært uslåelige så langt denne sesongen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Topp mot bunn

Brann – Røa, Stemmemyren kunstgress

I Bergen befinner fortsatt Bayern München-linkede Alexander Straus seg. Suksesstreneren er som tidligere omtalt sterkt ønsket av den tyske storklubben, og kan være i ferd med å forsvinne fra klubben innen kort tid. Men foreløpig er han fortsatt lagets trener, og i forrige serierunde endte det med en knepen 2-1-seier over Kolbotn på bortebane.

Elisabeth Terland, som har vært i storform denne sesongen og står med åtte scoringer i ligaen, scoret nok en gang da hun satte inn vinnermålet.

Sett bort fra den elleville 10-0-seieren over Avaldsnes har Brann imidlertid trøblet litt smått over en lengre periode, til tross for at det stort sett har endt med seier – og bergenserne har ofte vunnet med ett mål eller takket være en sen scoring.

Denne helgen er det tabelljumbo Røa som venter på hjemmebane. Det vil seg fortsatt ikke for det nyopprykkede laget, som tapte 0-3 mot Stabæk i helgen og sliter tungt med bare ett poeng så langt. Samtidig vet de at alt handler om sluttspillet til høsten hvor poengene nullstilles for de seks nederste lagene i kampen om å beholde plassen.

Røa har med andre ord gode muligheter for å beholde plassen i serien.

To lag med positive opplevelser

Lyn – Avaldsnes, Kringsjå kunstgress

Mange spådde nok at Lyn og Avaldsnes skulle være to av lagene som virkelig måtte slite tungt denne sesongen i bunnen av tabellen. Det er riktig nok fortsatt mulig ettersom poengene skal nullstilles etter 18 kamper, men foreløpig er det bare ett av lagene som har slitt. Og det er ikke Lyn.

Oslo-laget har levert over all forventning og er for øyeblikket nærmere å kjempe seg inn blant topp fire enn å havne helt i bunnen av tabellen. Det 16 år gamle vidunderbarnet Kamilla Melgård har vært en åpenbaring i Toppserien denne sesongen og storspilt i flere kamper.

I tillegg har laget overrasket med seier over Rosenborg på bortebane tidligere i sesongen, samt at det endte uavgjort borte mot LSK Kvinner i helgen.

Avaldsnes leverte også en god prestasjon i helgen, men måtte til slutt innse at det ble null poeng nok en gang. Hovedtrener John Arne Riise var svært fornøyd etter kampen til tross for nederlaget.

– Dette var uten tvil årsbeste. Vi møtte et veldig godt lag, men dette var et stort steg i riktig retning og det var mye å bygge videre på, sa Riise til Haugesunds Avis etter kampslutt.

Gledelig var det naturligvis også at Karina Sævik var tilbake i aksjon etter å ha stått over to kamper. Denne helgen kan hun igjen bli viktig når Avaldsnes jakter sesongens tredje (ble tildelt tre poeng mot Kolbotn grunnet avlysningen) seier i Toppserien.

Jakter topp fire

Arna-Bjørnar – Kolbotn, Arna Idrettspark

Arna-Bjørnar fikk en solid opptur i første kamp etter at Øyvind Nordtveit var ferdig i klubben under vikartrener, men under Bjarne Hagen har det ikke sett veldig bra ut. 0-2 mot Kolbotn ble det sist – og denne helgen endte det hele 1-9 (!) borte mot Vålerenga.

Bergenserne hadde sjanser til å score både to og tre mål, men lakk som en sil defensivt. Det unge laget som ble nummer fem i forrige sesong ligger nå nest sist, uten at det betyr all verden.

Men heller ikke Kolbotn har imponert særlig mye denne sesongen. Baneforholdene på Sofiemyr er en annen kjent sak som ikke har vært bra, og laget har bare vunnet to kamper i år, den ene mot Arna-Bjørnar for to runder siden. Samtidig har det vært flere jevne kamper, men uten at Kolbotn har klart å vippe kampene i rett favør.

Så gjenstår det å se hvem som vinner duellen her denne helgen.

Slik ser tabellen ut før serierunden: 

TABELL | TOPPSERIEN
1 SK Brann 14 30 37
2 Rosenborg 15 22 35
3 Vålerenga 14 33 32
4 Stabæk 15 1 23
5 Lyn 14 1 22
6 LSK Kvinner 14 0 18
7 Kolbotn 14 1 17
8 Arna-Bjørnar 14 -29 10
9 Avaldsnes Toppfotball 14 -32 7
10 Røa Fotball Elite 14 -27 2