Arna-Bjørnar sjokkerte, men LSK Kvinner tok tilbake tabelltoppen

SERIELEDERE: LSK Kvinner fortsetter å vinne, og er tilbake som serieledere. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Rosenborg fikk låne førsteplassen i noen timer. Nå er LSK Kvinner tilbake igjen på tabelltopp etter dagens seier mot Arna-Bjørnar.

Sist oppdatert: 09. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 6 | TOPPSERIEN
Kolbotn 30. juni 17:00 Arna-Bjørnar
Sandviken Toppfotball 30. juni 18:00 LSK
Stabæk 30. juni 19:00 Vålerenga
Rosenborg 30. juni 19:00 Klepp
Avaldsnes Toppfotball 30. juni 19:00 Lyn


Les også: Cesilie Andreassen månedens spiller i Toppserien

TV-kampen: Arna-Bjørnar med sitt fjerde ettmålstap

LSK Kvinner – Arna-Bjørnar 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emilie Woldvik (10), 1-1 Kristina Erman (64), 2-1 Emilie Haavi (68)

Rundens siste kamp var intet mindre enn tv-kampen mellom LSK Kvinner og Arna-Bjørnar i LSK-hallen. LSK Kvinner var klare favoritter før kampen og tok ledelsen tidlig, men det var på ingen måte feilfritt.

Emilie Woldvik sendte LSK Kvinner opp i en oppskriftsmessig ledelse allerede etter 10 minutter. Venstrebacken mottok ballen ute på sin venstre side fra Emilie Haavi og dro seg innover i banen. Fra spiss vinkel fyrte hun av og ballen gikk i mål. Da trodde man at hjemmelaget skulle ha full kontroll etter noen åpningsminutter hvor hjemmelaget virkelig hadde presset Arna-Bjørnar intensivt.

Men gjestene fra Bergen kom stadig mer og mer inn i kampen. Etter 37 minutter kom også deres første store sjanse i omgangen. Rijsdijk ble funnet alene med LSKs keeper Ida Norstrøm, men klarte ikke å trille ballen forbi keeper. Dermed stod det 1-0 til pause etter en omgang hvor Arna-Bjørnar på imponerende vis hevet seg veldig utover.

LEDERMÅLET: Emilie Woldvik scoret kampens første mål. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Og Arna-Bjørnar fortsatte i samme spor i den andre omgangen. Det var nærmest kun et tidsspørsmål før scoringen var et faktum. Etter 64 minutter var den det.

Venstreback Kristina Erman fikk stå helt umarkert å heade etter en corner, og satte inn utligningen for gjestene – en fortjent sådan.

Men det tok ikke lang tid før de regjerende seriemesterne tok grep. Isabell Bachor kom inn minuttet etterpå, og et par minutter senere var de igjen i ledelsen. Emilie Haavi mottok ballen ute på sin venstre side, la ballen til rette og hamret ballen i nettet med sin venstrefot på lekkert vis.

Kampens første målscorer, Emilie Woldvik, kunne også ha doblet ledelsen 10 minutter før slutt. Hjemmelaget rullet opp et angrep langs høyresiden, og Heidi Ellingsen la inn. På bakre stolpe ventet Woldvik som ikke klarte å sette ballen i mål fra kort hold.

Arna-Bjørnar klarte aldri å komme tilbake igjen i kampen, og dermed endte oppgjøret med nok en seier til LSK Kvinner som nå står med frem strake. Verre er det for Arna-Bjørnar som står med fem strake tap. I fire av disse har bergenserne tapt med kun ett mål.

– I dag gjør vi mye rart, vi gjør mye feil. De siste 30 minuttene er jeg kjempefornøyd med, oppsummerer Hege Riise overfor NRK etter kampslutt.

– Jeg synes vi gjør en bra prestasjon i dag. Det kunne ha gått begge veier, men sånn er det, sier Arna-Bjørnar-trener Remi Natvik.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Knallsterk borteseier for Rosenborg – fortsatt ubeseiret

Sandviken – Rosenborg 1-3 (1-2) 
Mål: 0-1 Marit Clausen (22), 1-1 Lisa Naalsund (45+2), 1-2 Julie Blakstad (45+3), 1-3 Sara Kanutte Fornes (90)

Denne helgens storoppgjør ble spilt på Stemmemyren. Sandviken tok imot Rosenborg til et skikkelig storoppgjør i en kamp hvor Rosenborg virkelig fikk vist hva som bor i dem. 

Allerede etter ni minutter av kampen kom den første muligheten for gjestene. Cesilie Andreassen traff stolpen fra 25 meter. Like etterpå var scoringen et faktum.

Og igjen var det Marit Clausen som fant veien til nettmaskene. Målsniken som hun er, snappet hun opp et svakt tilbakespill foran Sandviken-keeper Oda Bogstad og satte ballen i mål. Rosenborg var i føringen.

Men like før pause var det hjemmelaget som skulle få nettsus. Kennya Cordner skaffet straffespark, og nok en gang var Lisa Naalsund sikker fra ellevemeteren da hun satte inn utligningen. Man skulle tro at det ble 1-1 til pause, men den gang ei.

Ikke mange sekundene etterpå var gjestene igjen i føringen. Plutselig havnet ballen hos Julie Blakstad som satte inn 2-1 for gjestene. Det var også pauseresultatet i kampen.

I FØRINGEN: Julie Blakstad sendte Rosenborg i føringen like før pause. Foto: Stian Sand / Norske Fotballkvinner

I jakten på en utligning i den andre omgangen, gjorde Sandviken et dobbeltbytte i pausen. Men noen umiddelbar effekt ga det ikke.

For det var ikke før etter 70 minutter av kampen at det virkelig skulle bli farlig. Målscorer Naalsund fyrte av fra 22 meter, men Kristine Nøstmo fikk fingertuppene på ballen og reddet forsøket.

På overtid skulle også seieren til Rosenborg bli sikret. Celine Nergård mottok ballen etter innlegg ute på sin høyre side, og la igjen ballen til Sara Kanutte Fornes. Fornes var først på ballen og satte inn 3-1 for trønderne – og hun har nå scoret i to strake kamper.

Seieren betyr at Rosenborg nå leder Toppserien før morgendagens kamp mellom LSK Kvinner og Arna-Bjørnar spilles. Sandviken går på sitt første tap under Thomas Lyngbøs ledelse.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Klepp tilbake på vinnersporet

Klepp – Lyn 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Marthine Østenstad (12)

Seieren glapp for Klepp sist etter en sen scoring fra Rosenborg i oppgjøret på Koteng arena sist helg, og denne helgen var det kun én ting som stod i hodet til Klepp-jentene: Tre poeng. Motstander var Lyn, som gjorde et godt forsøk sist mot LSK Kvinner, men som til slutt tapte kampen 2-3. 

Og det tok ikke lang tid før Klepp gikk opp i ledelsen. Allerede etter 12 minutter av kampen, var den første scoringen et faktum. Marthine Østenstad headet inn 1-0 til Klepp etter et hjørnespark, og sørget for en drømmeåpning på kampen for hjemmelaget.

Klepp presset på for 2-0 ut omgangen, og Lyn slet med å skape noe som helst. Etter de første 45 minuttene ledet Klepp fortjent 1-0 til pause.

MATCHVINNER: Marthine Østenstad ble avgjørende mot Lyn med sin 1-0-scoring i kampen. Foto: Stian Sand / Norske Fotballkvinner

Klepp fortsatte i samme spor i den andre omgangen, og var nære opptil flere ganger ved å doble ledelsen. Elisabeth Terland var nære både én, to og tre ganger, men klarte ikke å score sesongens første mål.

Dermed fikk Lyn muligheten til å komme tilbake i kampen, og de var svært nære etter 69 minutter. Camilla Linberg kom alene mot keeper, men hennes avslutning gikk rett på Klepp-keeper Adelaide Gay.

Til tross for en litt nervepirrende avslutning for Klepp-jentene, og et lite trykk fra Lyn, ble det ikke flere scoringer i kampen. Marthine Østenstads 1-0-scoring sikret dermed tre svært viktige poeng for Klepp, som virkelig behøvde en seier nå. For Lyn er det nå to kamper med tap, men de har også møtte tøffe motstandere i både Klepp og LSK Kvinner.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Thorsnes sikret Avaldsnes-seier i comebacket

Røa – Avaldsnes 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 Elise Thorsnes (16)

Med null poeng for Røa så langt denne sesongen, og to strake tap for Avaldsnes, var det to revansjesugne lag som møttes på Røa kunstgress i rundens første oppgjør (sammen med Vålerenga – Kolbotn). Elise Thorsnes var tilbake i elleveren etter å ha sonet karantene i tre kamper, og kom raskt i fokus. 

Allerede etter 16 minutter satt den for gjestene. Rasheedat Ajibade kom alene gjennom alene med Røas keeper og fant Thorsnes. Hun tok noen touch før hun kontrollert satte inn åpningsmålet i kampen.

Avaldsnes hadde fått en drømmestart på oppgjøret, men etter scoringen jevnet det seg noe ut. Ingen av lagene kom til de helt store sjansene i løpet av de første 45 minuttene, og dermed stod det 0-1 til pause.

MATCHVINNER: Elise Thorsnes sikret en ny trepoenger for Avaldsnes i seieren over Røa. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Røa forsøkte i den andre omgangen å jakte en utligning, og etter 56 minutter var de nære ved å lykkes. Vilde Fjelldal ble sendt alene mot keeper etter en pasning av Linn Huseby, men Victoria Esson i Avaldsnes-buret, var raskt ute og hindret 1-1. Hadde hun ikke vært det, hadde Fjelldal rundet keeper og fått muligheten på åpent mål.

Det ble også en dramatisk avslutning på kampen. Først fikk Røa-trener Geir Nordby rødt kort (sitt andre gule) for munnbruk, mens Olaug Tvedten også fikk se det røde kortet noen få minutter senere. Også hun fikk sitt andre gule kort for munnbruk, så det ut som. Dermed måtte Avaldsnes avslutte kampen med 10 spillere, men Røa klarte aldri å sikre seg sesongens første poeng.

Det betyr at Røa fortsatt står med null poeng denne sesongen. En tredjedel er nå unnagjort, og det begynner virkelig å se vanskelig ut om man skal overleve denne sesongen. Avaldsnes er nummer fem etter seieren, og tar sin tredje seier for sesongen.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

 

Kolbotn sjokkerte på Intility da Seabert tabbet seg ut – men sen scoring sikret poeng

Vålerenga – Kolbotn 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Eline Hegg (9), 1-1 Celin Bizet Ildhusøy (86)

Vålerenga var regnet som store favoritter i forkant av oppgjøret med Kolbotn på Intility fredag kveld. Men det ble langt i fra enkelt for trener Jack Majgaard Jensens jenter.

Allerede etter ni minutter av kampen fikk hjemmelaget en skikkelig kalddusj. Hannah Seabert skulle ut og plukke en enkel ball, men klarte på utrolig vis å unngå akkurat det. Eline Hegg så muligheten, og satte da ballen enkelt i mål. Vålerenga som tidligere i sesongen har slitt med å levere i løpet av de første 45 minuttene, fikk ikke akkurat noen kjempestart her heller.

Ikke uventet ble det et stormløp mot Kolbotns mål etter scoringen. Vålerenga skaffet en haug av hjørnespark, men uten å lykkes. Verken Synne Jensen eller Ajara Njoya klarte å finne veien til nettmaskene. Kolbotn ledet overraskende 1-0 til pause.

REDNINGSDAME: Celin Bizet Ildhusøy sikret ett poeng for Vålerenga i uavgjortkampen mot Kolbotn. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Og som i den første omgangen, fortsatte Vålerenga å presse på i den andre omgangen i jakten på tre poeng. Men laget slet med å skape de altfor store sjansene. Nærmest var Synne Jensen like før timen var spilt. Før det endelig skulle lykkes for hjemmelaget med fem minutter igjen av kampen.

Celin Bizet Ildhusøy, som tidligere i uka uttalte et mål om å bli verdens beste, headet inn 1-1 etter et innlegg fra høyre, og keeper Siri Ervik var sjanseløs i buret.

Vålerenga jaktet desperat etter et vinnermål mot slutten av kampen, men klarte aldri å true Kolbotn i så altfor stor grad. På Intility vil de nok neppe være fornøyde med ett poeng, mens Kolbotn tar med seg et imponerende bortepoeng på en vanskelig bortebane. 

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

I morgen spilles rundens siste kamp mellom LSK Kvinner og Arna-Bjørnar. Den kampen kan du se på NRK1

Det har også blitt spilt kamper i 1. divisjon i dag. Slik har det gått:

Lørdag
Stabæk – Medkila 2-1
Kil/Hemne – Øvrevoll Hosle 0-2
Fart – Amazon Grimstad 2-4
Åsane – Fløya 4-1
Hønefoss – Grei 1-1