Thorisdottir: – Fremtiden er lys for unge fotballspillere som drømmer stort

Maria Thorisdottir med en av mange unge fans etter landskamp mot England 2019. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bilddbyrån.

Drømmen lever! Maria Thorisdottir forteller om overgangen til Manchester United og den historiske kampen på Old Trafford - fire år etter at hun holdt til på Klepp Stadion.

Sist oppdatert: 29. apr 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Tekst: Maria Thorisdottir, Norge og Manchester United

Det har skjedd mye på fotballfronten for meg de siste månedene. 2021 startet med et brak da jeg valgte å forlate Chelsea og signere for en av verdens største klubber, Manchester United. Dette valget var både enkelt og vanskelig, da det ikke er noe hemmelighet at spilletiden min i Chelsea det siste året var begrenset. Jeg stortrivdes i Chelsea, og har hatt tre og et halvt fantastiske år med både oppturer og nedturer. Jeg har fått venner for livet, og klubben kommer alltid til å ha en plass i hjertet mitt.

Korona-utfordringer

Da Manchester United kom på banen før jul, var planen at jeg skulle signere for dem til sommeren. Men planene endret seg kjapt da Chelsea var villige til å la meg gå, da de ønsket at jeg skulle få mer spilletid. Det er ikke bare bare å bytte klubb midt i en sesong, spesielt når koronaviruset står på som verst og det er strenge restriksjoner overalt. Jeg ble tatt veldig godt imot og følte meg velkommen fra dag én, men det har vært vanskelig å gjøre noe sosialt sammen for å bli bedre kjent ettersom vi alle har levd i total lockdown utenom når vi er på trening.

Les også: Treningskamper før 2021-sesongen

Det skulle vise seg å være ekstremt vanskelig å finne seg et sted å bo siden jeg har hund. De første to månedene måtte jeg midlertidig bo i et av spillerhusene sammen med en annen fra laget. Etter intens leting, sitter jeg heldigvis nå i mitt nye hjem i en helt nyoppusset bungalow med stor hage og mye plass. Nå håper jeg veldig på at jeg snart kan få besøk av familie og venner når mulighetene byr seg!

PÅ PLASS: Etter lang leting har endelig Thorisdottir funnet seg til rette etter overgangen fra Chelsea til Manchester United. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån.

Historisk kamp på Old Trafford

Da jeg signerte for United, hadde de treningsanlegget sitt på Leigh Sport Village, der vi spiller kampene våre. Etter bare noen uker av oppholdet mitt ble det bestemt at vi skulle på flyttefot til herrene sitt treningsanlegg i Carrington. Jeg tror ikke det har helt gått opp for meg hvor stor klubb Manchester United er. Da jeg signerte, var det et enormt trykk og engasjement, spesielt fra folk hjemme i Norge. Det var da jeg innså hvor stor fanbase United har i Norge. Jeg tror øyeblikket jeg fikk kjenne skikkelig på at jeg er en United-spiller var da vi skulle spille på selveste Old Trafford. En historisk kamp som dessverre ble spilt uten publikum, men «trust me», for en syk opplevelse. Det å kjøre inn på parkeringsplassen og se stadion fremfor seg var stort i seg selv. Garderobene var helt fantastiske! Tenk at herrespillerne har slike fasiliteter hver eneste kamp. Det er da en innser at vi fremdeles har en vei å gå.

Les også: Spilleplan og TV-kamper i Toppserien

Det var ekstra stas å møte Olli Harder som er nåværende manager for West Ham, tidligere var han min assistenttrener på Klepp. Tenk at for fire år siden sto vi sammen på Klepp Stadion. Lite visste vi at vi senere skulle spille en historisk kamp på selveste Old Trafford. RÅTT!

STORE ANLEDNINGER: Maria Thorisdottir under et annet høydepunkt i karrieren; VM i Frankrike 2019. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån.

Banen var spot on. Jeg har aldri spilt på en så strøken gressmatte noensinne. Vi sa under oppvarmingen at denne kampen har vi faktisk ingenting vi kan skylde på om det ikke går veien, da det ikke var en eneste hump som kunne ødelegge pasningene eller touchene våre. Alt lå til rette for en fantastisk fotballkamp. Vi endte opp med en 2-0-seier og skrev oss inn i historiebøkene. Ekstra stas var det at jeg ble den første kvinnelige spilleren med assist på Old Trafford, det er jeg jo litt stolt av.

Vi håper dette bare var starten på en lys fremtid og håper på flere kamper på Old Trafford – med fans, selvfølgelig!

Jakten på Champions League-plass

Nå går vi mot sesongslutt, og mulighetene for Champions League-spill neste sesong ligger dessverre ikke i våre hender lenger. Vi har to seriekamper igjen og må vinne begge. I tillegg er vi avhengige av at Arsenal taper en kamp. Vårt fokus er en kamp om gangen. Vi ønsker selvsagt å avslutte med seks poeng, og krysser fingrene for at lykken er med oss slik at vi ender på 3. plass og får en plass i Champions League neste år. Det hadde vært stas. Vi er et ungt og ferskt lag som kun har eksistert i to år, så om det ikke skulle gå denne sesongen, tar vi det som en lærdom og fortsetter det harde arbeidet inn mot neste sesong.

Les også: Overganger i Toppserien og 1. divisjon før 2021-sesongen

Til slutt ønsker jeg bare å si at fremtiden er lys for alle de unge fotballspillerne der ute som drømmer stort. Da jeg var liten, hadde vi ikke disse lagene å drømme om, da var det kun snakk om herrelagene. Nå har alle store klubber i England fått kvinnelag, noe som er helt fantastisk og som åpner muligheten for flere unge spillere til å nå drømmen sin. Stå på, kanskje er det du som en dag får spille for Manchester United på Old Trafford. Drømmen lever!