TENT GULLHÅP OG SKIKKELIG NEDRYKKSDRAMA

Det ble ikke veldig målrikt denne midtukerunden i Toppserien. Likevel bød den på mer enn nok drama. Avaldsnes rystet serieleder Vålerenga, som snublet på Karmøy, mens Rosenborg tente gullhåpet med seier. I tillegg ble det både overtidsdrama og straffebom.

Arna-Bjørnar – Åsane 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Sofie Bjørnsen (19), 1-1 Karen Kraft Vistnes (90+5)

På Arna denne midtukerunden ble det spilt et svært viktig oppgjør. I første rekke en intens kamp mellom to lag som sliter i bunnen, mens i andre rekke var det et lokaloppgjør. Uansett var det mye på spill da Arna-Bjørnar fikk besøk av Åsane, der vinneren både ville få tre uhyre viktige poeng i nedrykkskampen og «bragging rights».

I lokaloppgjøret var det hjemmelaget som åpnet best og skapte tidlig to enorme sjanser, men på smått utrolig vis klarte verken Marie Johansdottir eller Linnea Sælen å sette ballen i mål.

Det skulle det derimot vise seg at Sofie Bjørnsen klarte da stadionuret viste 19 minutter. Den offensive midtbanespilleren plukket opp en klarering på 16 meter og på mesterlig vis banket hun ballen i nettet via tverrliggeren. En praktscoring som ga Arna-Bjørnar ledelsen.

Gjestene slet i første del av omgangen, men spilte seg mer inn i kampen etter hvert. Men det ble med ballbesittelsen for Åsane, som ikke maktet å skape målsjanser. Det gjorde at 1-0 sto seg til pause.

Etter pause skulle derimot Åsane få en god sjanse, men Ida Norstrøm fikk reddet det gode forsøket fra Andrine Mo. Resten av omgangen var ganske jevnspilt.

Tora Osa hadde et glimrende langskudd som ble mesterlig slått unna av Savanna Duffy. Utover dette var det få sjanser foran begge målene.

Åsane virket tafatte foran mål, helt til stadionuret nærmet seg 90 minutter. Da våknet Milena Kokosz, som kom seg to gedigne sjanser til å berge poeng. Men midtbanespilleren brente begge.

Dermed så det ut til at Arna-Bjørnar skulle stikke av med tre enormt viktige poeng, men så, langt inne på overtiden steg Karen Kraft Vistnes til værs og stanget inn utligningen for Åsane, som nok en gang stjeler med seg poeng takket være en sen overtidsscoring.

Arna-Bjørnar måtte se tre uhyre viktige poeng glippe langt inne på overtiden i nedrykkskampen mot Åsane. Foto: Marius Simensen

Tente gullhåpet

LSK Kvinner – Rosenborg 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 Synne Skinnes Hansen (35), 0-2 Synne Skinnes Hansen (44), 1-2 Rugile Rulyte selvmål (47)

Det var ikke bare i Bergen det ble spilt en enormt viktig kamp. I LSK-hallen skulle det spilles et oppgjør ingen av lagene hadde råd til å tape om de skulle henge med i gullkampen, da LSK Kvinner ønsket Rosenborg velkommen til dyst.

Oppgjøret mellom de to topplagene ble en jevnspilt og sjansefattig affære den første halvtimen. Spillet foregikk mellom de to sekstenmeterne, og det ble ikke produsert en eneste skikkelig målsjanse.

Men 10 minutter før pause, skrudde Rosenborg til et hakk og viste dødelig effektivitet. Anna Jøsendal dro seg nedover venstresiden og la inn mot femmeteren. Der dukket motsatt kant, Synne Skinnes Hansen opp, og pirket inn ledermålet for trønderne.

Skinnes Hansen var heller ikke ferdig med å gjemsøke gamleklubben. Minuttet før pause var hun på farten igjen, denne gangen i bakrom. Nok en gang var Jøsendal nest sist på ballen og sendte høyrekanten alene gjennom. Der var Skinnes Hansen iskald og lobbet inn 2-0 over en utrusende Cecilie Fiskerstrand.

0-2 var et tungt utgangspunkt for LSK Kvinner før andre omgang, men gultrøyene fikk tent et håp tidlig i omgangen, takket være litt hjelp fra Rugile Rulyte i Rosenborg-målet. Katrine Winnem Jørgensen sendte i vei et skudd fra helt nede ved dødlinja. Ballen traff Rulyte og gikk videre inn i mål, og det sto 1-2.

Tross den raske reduseringen klarte ikke hjemmelaget å sette Rosenborg under et voldsomt press. Trønderne var nærmere å øke ledelsen enn LSK Kvinner var utligning. Kampen ebbet dermed litt ut med 2-1-seier til Rosenborg, som knapper innpå Vålerenga og tenner gullhåpet igjen.

Rystet serielederen

Avaldsnes – Vålerenga 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Susan Ama Duah selvmål (16), 1-1 Maria Hovmark (64)

Det var topp mot bunn da serieleder Vålerenga tok turen til Karmøy for å møte Avaldsnes. For oppgjøret var det ingen tvil om at hovedstadslaget var enorme favoritter, men Avaldsnes har overrasket storkanonene tidligere denne sesongen og håpte på et nytt sjokkresultat her.

Karmøyingene gjorde det også vanskelig for serielederen i innledningen og åpnet best. Men i målprotokollen fikk vertene en skikkelig kalddusj like etter at kvarteret var passert. Keeper Kelsey Dougherty måtte gi retur på et innlegg fra Karina Sævik. Den gikk rett i Susan Ama Duah, som måtte se at ballen gikk over målstreken og ga Vålerenga ledelsen.

Spillemesssig var Avaldsnes fullt på høyde med Vålerenga og langt fra underlegne. Ingen av lagene virket særlig farlige foran mål, og det tidlige selvmålet ble første omgangs eneste nettkjenning.

Etter hvilen var Karina Sævik nære ved å doble for gjestene, men isteden var det Avaldsnes som fikk noe å juble for. 64 minutter var spilt da Kristina Svandal sendte et presist innlegg inn i feltet. Der ventet Maria Hovmark som elegant styrte inn utligningen med et pent hodestøt.

Selv om Vålerenga jaktet seier og var ikke ufarlige resten av omgangen, klarte Avaldsnes å holde unna og tar dermed nok en poeng fra en av topplagene.

Avaldsnes tok en ny skalp mot ett av topplagene. Denne gangen var det serieleder Vålerenga som gikk på poengtap mot karmøyingene. Foto: Alexander Larsen

Tre annullerte mål

Røa – Lyn 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Kristin Haugstad (90+1)

Et oppgjør som på forhånd var ventet å bli jevnt, var kampen mellom Røa og Lyn. Førstnevnte har imponert stort denne sesongen, mens Lyn på sin side har skuffet litt ut ifra forventningene. Men et lag med en superspiss i storform vil alltid være farlige.

Det var derimot Røa som virket farligst ut av startblokkene og kunne tatt en tidlig ledelse. Men Oline Fuglem skjøt utenfor, mens en Lyn-forsvarer reddet headingen til Ragne Svastuen på streken.

Da 17 minutter var spilt hadde Tuva Espås ballen i nettet, men angrepsspilleren ble avvinket for offside og scoringen ble annullert.

Så var det Lyn og Kamilla Melgård som fikk kjenne på nettsus. Kantkometen chippet ballen i nettet, men også Melgård ble avvinket for offside i forkant.

Absurd nok havnet ballen i mål for tredje gang før pause da Trine Skjelstad Jensen satte ballen i mål. Men heller ikke denne gangen ble målet stående, grunnet nok en offiside i forkant. Merkelig nok var det målløst til pause på Røabanen.

Andre omgang ble ikke like actionfylt, selv om Røa var nære scoring ved et par anledninger. Kampen virket dermed til å ebbe ut med 0-0, men på overtid dukket innbytter Kristin Haugstad opp for Røa. Hun ble stusset gjennom og alene med keeper sendte hun hele Røabanen til himmels med en sikker avslutning, og sikret tre poeng for Røa.

Kostbar straffebom

Brann – Stabæk 0-0 (0-0)
Mål:

På Stemmemyren var fokuset for Brann å slå tilbake etter 0-2-tap i storkampen på Lerkendal i helgen. Det ble derimot ingen enkel oppgave mot et Stabæk-lag, som kom inn i oppgjøret med en smått omdiskutert seier over Avaldsnes.

Den første halvtimen i Bergen var svært lite innholdsrik. Lagene nullet hverandre ut på en god måte, som resulterte i at omtrent ingenting skjedde foran noen av målene.

Men det siste kvarteret tok det litt fyr. Først ble Stabæk tildelt straffespark da Andrea Anderdal ble felt. Justine Kielland steg fram, men forsøket fra 11-meteren ble reddet av Aurora Mikalsen.

Knappe ti minutter senere smalt det i andre enden av banen. Maria Brochmann trodde hun hadde stanget Brann i føringen med en knallhard heading, men spissen ble avvinket for offside.

Like etter var Melissa Bjånesøy nære, men heller ikke hun klarte å sette ballen i mål.

Starten på andre omgang ble lik slutten av første. Bjånesøy var frempå for Stabæk med et kanonskudd fra distanse med retning krysset, men Mikalsen fikk slått ballen i tverrliggeren og ut.

Deretter var det Brann og Cecilie Redisch Kvamme som fikk sjansen, men Brann-kapteinen satte ballen utenfor fra god posisjon.

Etter en underholdende start dabbet kampen sakte, men sikkert ut. Lagene gikk tilbake til å nulle hverandre ut og til slutt endte det målløst mellom Brann og Stabæk på Stemmemyren.