Taper fortjent mot serielederen

Brann neste

Sist oppdatert: 18. sep 2023 Skrevet av: Admindynamitegirls.no

 

Røa Dynamite Girls taper mot et bedre Rosenborg

Alle foto: Erling Løkken, Røa Fotball Elite

Lørdag 16. september tok vi imot serieleder Rosenborg her på Røabanen. Vi var alle fullt klar over at dette ville bli en utfordrende kamp, men vi følte oss godt forberedt. Samtidig var det et faktum at vi ikke hadde scoret mål på de 4 siste kampene, mens Rosenborg kom fra seire i 7 strake kamper.

Trenerteamet hadde selvfølgelig gjort noen taktiske vurderinger, og dette førte til noen endringer i laget som trenerne mente at  kunne fungere godt mot dette sterke Trondheims-laget.

Vår 11er: Marie, Synne, Mia, Sarah, Anya, Oline, Ragne, Cassandra, Solveig, Julie og Tuva. Innbyttere: Linn-Mari, Hildegunn,

Rosenborg fester grepet den første halvtimen

Allerede etter 4 minutter hade vi en fin mulighet da Synne kommer med en super-heading. Godt forvarsspill hindrer oss i å ta en tidlig ledelse. De neste 5 minuttene har Rosenborgangriperen Nautnes 2 veldig gode muligheter, og etter 14 minutters spill burde Cesile Andreassen ha scoret på åpent mål, men hun setter den utenfor.

Den samme Andeassen gjør ingen feil når det oppstår en misforståelse mellom Sarah og Marie som gjør at Marie bokser ballen ut. Der står Andreassen, og kliner ballen i mål. Det har gått 17 veldig intense minutter på Røabanen.

Bedre mot slutten av omgangen

Vi løfter oss mot slutten av omgangen, og etter 32 minutters spill har vi corner. Synne slår inn. Sarah får slått ballen mot mål, men Rosenborgforsvaret lykkes med å klarere. Noen minutter senere har Tuva en mulighet da vi kontrer, men Sørum lykkes med en perfekt, ren takling, og hindrer dermed en veldig god målsjanse for Tuva.

Etter 36 minutters spill har Synne et kast på høyre side halveis inn på Rosenborgs banehalvdel. Hun kaster langt, og Julie lykkes med å komme seg forbi Jordamo på streken, og sender en kjempepasning til Ragne. Ragne skyter fra venstre side på 5-meter-streken, og er kun centimetre fra å score, men ballen er innom en Rosenborgforsvarer på veien mot målet. Til tross for det, dømmer dommeren utspill fra Rosenborgmålet.  Vi fortsetter å dominere ut omgangen, men lykkes ikke med å score.

Rosenborg best i andre omgang

Allerede etter to minutters spill, skyter Magnusdottir et knallhardt skudd i nettveggen vår. Rosenborg har god kontroll i de første minuttene av denne omgangen, og triller mye ball. Etter 51 minutters spill får Rosenborg corner. Den blir tatt kort, og Magnusdottir slår inn mot bakerste fra høyre kant. Den går over Marie og Sara Hørte kommer på bakre, og header ballen enkelt i mål. Det står 0-2 på Røabanen etter 56 minutter spill. Bare 2 minutter senere har Rosenborg en ny mulighet, men Sarah får klarert til corner før ballen går i mål. Kun minuttet senere er Marie god når Lindeberg forsøker seg fra spiss vinkel.

Etter 64 minutter kommer Martine inn for Anya og Kristin inn for Julie.

Når det har gått 76 minutter får Solveig slått inn til Ragne, som header mot mål, men keeper redder. To minutter senere kommer Tuva seg forbi Rosenborg-forsvaret, og slår inn til Kristin, som ikke rekker frem i tide.

Så er Rosenborg der igjen. Sørum slår en flott pasning til Magnusdottir. Hun går mot mål, skyter. Marie gir retur, og Nautnes kan sette ballen enkelt i åpent mål. Det står 0-3, og kampen er punktert. Vi gir Rosenborg få utfordringer i resten av kampen.

Etter 87 minutter kommer Maiken inn for Cassandra, Kaja inn for Solveig og Jenny inn for Mia.

Kampen ender med fortjent seier til Rosenborg. Vi har gode muligheter i første omgang, og den er vesentlig mer jevnspilt enn andre omgangen.

Godt publikumoppmøte – TUSEN TAKK….og gøyal pauseunderholdning

Til tross for regn, kom det 378 tilskuere på kampen. Det ga god stemning på tribunen. Både «Trollungan» fra Rosenbor og våre egne supportere kunne høres godt, og det setter vi stor pris på.

Takk også til Empet Røa Dyreklinikk og Kustus Hundeskole for en fantastisk oppvisning i konkurranselydighet med hundene WIlder og Stil. Vi er mektig imponerte over hva dere fikk til.

Beholder 6. plassen på tabellen – god tid til neste kamp

LSK rykker fra oss i kampen om 5. plassen, mens Åsane nærmer seg oss på 7. plass, med bare 1 poeng bak. Neste kamp er mot Brann i Bergen, og den er først 4. oktober.
Vår neste hjemmekamp er 14. oktober kl 15. Da kommer LSK Kvinner på besøk. Det er en kamp vi kan vinne med støtte fra Røa-publikumet:)