Surt poengtap

Serielederen scoret på overtid

Mange tøffe dueller i kampen mellom Avaldsnes og Brann (Foto: Mikael & Tormod Lindøe)

Sist oppdatert: 30. mai 2022 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

Snytt for et soleklart straffespark Foto: Tormod og Mikael Lindøe)

Et meget hardt kjempende Avaldsnes holdt serielederen til uavgjort 1-1 til det var spilt 92. minutter. Så fikk landslagsspilleren Tuva Hansen et godt treff som suste inn bak Jovana Petrovic i vårt mål. Et surt poengtap på overtid, og selv om Brann var det førende laget skapte de lite, og ut fra innsats mente vi oss fortjent til et poeng. 16 åringen Cille Nilsen scoret for andre kamp på rad og ga oss ledelsen tidlig i kampen, en ledelse som virkelig inspirerte Avaldsnesjentene. Også publikum på tribunen ble inspirert til virkelig å gi sin støtte til hjemmelaget utover omgangen. Branns toppscorer, jærbuen Elisabeth Tærland, utlignet med en lompe åtte minutter før lagene gikk til pause. Et billig mål som nok burde vært avverget både av forsvaret og keeper.

I andre omgang hadde Brann et spillemessig overtak, men skapte ikke all verdens sjanser foruten noen halv farlige dødballer. Våre få sjanser kom på kontringer, men ikke de helt store sjansene. Hanna Dahl hadde en god skuddmulighet, men fra om lag 20 meter skjøt hun 1 meter over mål. Vår største sjanse hadde Karina Sævik, men Aurora Mikalsen i Branns mål rakk akkurat opp og reddet skuddet. Samme Sævik ble snytt for en soleklare straffe, hun ble både dyttet og klakket ned på hælen av Branns nr. 5, så hvordan kamplederen klarte å unngå å blåse straffespark en gåte. Og svak dømming!

Så scoret altså Brann to minutter ut i de seks tillagte minuttene og avgjorde kampen, til stor skuffelse for hjemmelagets spillere. Men fra 0-10 for to uker siden til 1-2 er en stor forbedring, og et bevis på at laget er i god utvikling.  Og trekker ikke frem enkelt spillere etter kampen, dette var en stor laginnsats.

 

 

Kampfakta

Avaldsnes – Brann 1–2 (1–1)

Toppserien runde 13

Avaldsnes Idrettssenter, 29. mai 2022

Mål: 19. min.: 1–0 Cille Nilsen, 37. min.: 1–1 Elisabeth Terland, 90. min.: 1–2 Tuva Hansen

Gult kort: Jovana Petrovic, Avaldsnes

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL

Tilskuere: 346

Laget: Jovana Petrovic, Selma Løvås, Trine Øritzland, Kaja Olsen, Susan Ama Duah, Hanna Dahl, Evelyn Badu (Sara Pavlovic fra 20.), Cille Nilsen (Sydney Blomquist fra 88.), Sandra Østenstad (Marion Mannes Haugland fra 75.), Karina Sævik, Emma Rolston (Ida M. Natvik fra 75.)