SUPERRUNDEN Lyn – Røa på KFUM Arena

-Ny bane, men vi er klare for å gå i krigen mot et av Toppseriens mest duellsterke fotballag

Runa Lillegård. Foto: Ingvar Graffer

Sist oppdatert: 01. nov 2019 Skrevet av: Trine Mollanlyndamer.no

 

Til helgen er det duket for årets siste hjemmekamp i Toppserien 2019 på KFUM Arena. Røa tar den korte turen fra Oslo vest Ekeberg.

Forrige offisielle møte med Røa

Forrige gang lagene møttes til offisiell kamp var 2. påskedag på Røa stadion, en kamp hvor Lyn tok med alle poengene hjem til Kringsjå. Kampen mot Røa var den tredje kampen Lyn spilte på en uke, en tøff uke hvor også mange av våre spillere også hadde landskamper i beina.

Røa scoret første mål etter kun to minutter. Lyn og Runa Lillegård utlignet etter 10 minutters spill. Den stillingen sto seg frem til rett før pause, da Røa fikk et brudd og satte ballen i mål. 2-1 til pause.

I andre omgang kom Lyn kjapt ut av startblokka. Camilla Huseby satte opp Lillegård i bakrom, Røa klarerte, men Maren Thoresen fikk tak i klareringen og scoret. Dette var Marens første mål i toppserien, og dermed har Maren scoret mål i alle divisjonene for samme klubb.

Det siste målet scoret Vilde Hasund mot sine gamle lagkamerater og årets første trepoenger var et faktum. Kampen endte 2-3.

Se høydepunkter fra kampen her:

Tabellen før nest siste serierunde

Lørdagens kamp er nest siste runde i Toppserien 2019. Lyn ligger på en ganske så trygg kvalikplass, men har mulighet til å rykke fra den plassen om Arna-Bjørnar eller Trondheims-Ørn ikke tar flere poeng denne sesongen. Lyn må også vinne sine to siste kamper for at kvalikplassen skal unngås. Røa ligger på en 6. plass og det er lite sannsynlig at de rykker lengre opp på tabellen denne sesongen.

Hovedtrener Ole Johan Aas sier om lørdagens kamp: Vi kan love et veldig revansjelystent Lyn-lag som står på startstreken mot Røa lørdag. Nå har vi sittet igjen med en godt under middels følelse etter de to siste seriekampene, og vi er virkelig på jakt etter å vise oss fra en bedre side enn hva vi gjorde sist mot Stabæk.

Vi vet hva som venter oss mot Røa, og det er først og fremst viktig at vi går i krigen mot et av Toppseriens mest duellsterke fotballag. Samtidig vet vi at vi har et lite overtak på Røa etter seieren i vårsesongen, og klarer vi å kombinere innsats og lagånd med taktisk kløkt, så skal vi bli en lei nøtt å knekke for Geir Nordby og hans disipler. Vi gleder oss!

HUSK!

  • De 50 første barna på stadion får et lodd som de henter seg en Lyn supportergenser med
  • Vinn 5000,- til lagkassa for beste heiarop og liv og røre
  • Delta i Norsk Tippings konkurranse før kampen «Vinn fotballtur til London». Les mer om konkurransen her