Storseier i toppkampen

Klepp - Vålerenga 5-0

Sist oppdatert: 14. mai 2019 Skrevet av: kleppelitekleppelite.no

 

Matilde Alsaker Rogde feirer 2-0 sammen med målscorer Tameka Butt.
Foto: Jærbladet / Tarjei Sel

Klepp-jentene slo hardt tilbake

Etter forrige helgs svake bortekamp var det et revansjelystent Klepp-lag som i går spilte sin siste hjemmekamp før ferien. Med full fyr fra start scoret traktorjentene fire ganger før det hadde gått 25 minutter. I andre omgang satte Tameka inn nok et mål og fastsatte sluttresultatet til hele 5-0 over medaljekandidat Vålerenga.

Målscorerne til Aftenbladet etter kampen
Allerede etter fem minutter satte Gry Tofte Ims inn Klepps første mål på straffe etter at Tameka ble felt på ulovlig vis i 16-meteren.

– Vi fikk virkelig en flying start på kampen, og det var godt å få en tidlig scoring mot dette laget, sier Gry Tofte Ims.

Gry Tofte Ims startet scoringene for Klepp, hun gjorde ingen feil fra straffemerket.
Foto: Aftenbladet / Svein Hagen

To minutter senere kom Tameka alene mot keeper etter en flott gjennombruddspasning i bakrom av Susanne. Der gjorde hun ingen feil og satte inn Klepps andre mål med utsiden av foten.

– I denne kampen var hele laget fulle av energi og vi lyktes med det aller meste helt fra kampstart. For min egen del var det også godt å få en scoring igjen, jeg har hatt en del sjanser i de siste kampene uten å få mål, sier en smilende Tameka Butt.

– Vi traff helt perfekt med vår taktikk i forhold til det å gå ut hardt i medvinden og presse høyt. Det gjorde virkelig godt for hele laget å få tidlige mål etter at vi slet og tapte borte mot Sandviken sist, understreker hun.

Bare to minutter etter at Klepp hadde tatt ledelsen, fikset Tameka Butt hjemmelagets andre scoring 
i kampen. Hun scoret også senere i kampen. Foto: Aftenbladet / Svein Hagen

Før kvarteret var spilt la Havana på til 3-0 med en kontant heading i nærmeste kryss etter en nydelig forsering og innlegg fra Lena.

– Jeg var på rett sted til rett tid på det gode innlegget. Det var virkelig herlig å se ballen gå inn i målet. Det var faktisk min aller første scoring for Klepp, smiler Havana Solaun.

– Vi har virkelig brukt uken godt på treningene etter den svake kampen borte mot Sandviken. Og når vi lyktes slik vi gjorde i denne kampen, så gir det masse energi og selvtillit før vi skal møte Kolbotn borte neste søndag, forklarer hun.


Havana Solaun var oppriktig glad over at hun scoret sitt første mål for Klepp.
Foto: Aftenbladet / Svein Hagen

Før halve omgangen var spilt sto det utrolige 4-0 til Klepp. Venstreback Amanda Frisbie gjorde som sin amerikanske lagvenninne og scoret sitt første Klepp-mål når hun dundret et frispark fra rundt 20 meter rett inn i målet.


Amanda Frisbie har nettopp dundret inn et frispark rett i mål, og jubler med Lena Soleng Hansen 
rett bak seg. Foto: Aftenbladet / Svein Hagen

Kvarteret før slutt fikk Vålerenga-kaptein Maruschka Waldus direkte rødt kort etter at hun kastet ballen i hodet på en liggende Susanne Vistnes.

Sju minutter senere ble Tameka spilt fint fri av Havana og satte inn sitt andre mål for dagen.

Trener Olli Harder til Aftenbladet
– Vi var veldig gode før pause i medvinden og scoret fire flotte mål. De kom alle etter solid spill, understreker Klepp-trener Olli Harder.

– Selv om gjestene hadde litt mer av spillet etter pause, så lot vi aldri de komme til en eneste målsjanse i denne kampen. Det er virkelig solid all den tid de tross alt lå på andreplass på tabellen før denne kampen, sier Harder.

– Å score fem mål i en og samme kamp var oppriktig gledelig. Og det kunne faktisk blitt enda flere på noen av de andre sjansene vi hadde, smiler en fornøyd Klepp-trener etter kampen.

Les mer her.

Høydepunkter

Åttende runde i Toppserien
Lørdag 11. mai
LSK Kvinner – Lyn 6-0
Røa – Fart  5-0
Klepp – Vålerenga 5-0
Avaldsnes – Stabæk 4-0
Trondheims-Ørn – Sandviken 0-1

Søndag 12. mai
Arna-Bjørnar – Kolbotn (spilles i dag)