Sterk borteseier mot Avaldsnes i årets siste kamp!

Fornøyde Ørner etter 0-1 seier borte mot Avaldsnes!

Sist oppdatert: 16. nov 2019 Skrevet av: trondheimsornrbk-kvinner.no

 

Det ble til slutt en fin avslutning på sesongen – seier borte mot Avaldsnes er et sterkt resultat. Kampen hadde ingen betydning for hjemmelaget når det kom til tabellplassering: de kunne ikke få noe annet enn 5. plass uavhengig av eget og andres resultat. For bortelaget Ørn var utgangspunktet at egen seier og Sandviken-seier borte mot Røa – ville gitt 6. plass.

Kampen ble flyttet fra Avaldsnes til kunstgresset på Djerv-banen – på grunn av baneforholdene på Avaldsnes. Årstiden kan by på utfordringer for lagene med naturgress – og det ble besluttet dagen før kampstart at den måtte flyttes.

Første omgang er jevnspilt – og forholdsvis sjansefattig. To skudd på mål for Ørn- et fra Emilie Joramo som går rett utenfor etter 22 minutter, og et forsøk fra Elen Melhus senere i kampen, fra ca 16 meter som går rett i klypene på Avaldsnes keeper. Avaldsnes har to-tre sjanser i første omgang, og har nok omgangens største sjanse når et innlegg fra venstre når Ylinn Tennebø, men fra 8-9 meter setter hun skuddet utenfor. Ørns midtbane med Joramo, Andreassen og Sørum kombinerte godt, vant mange dueller og kontrollerte store deler av omgangen. Trioen kan si seg godt fornøyde med de første 45 minuttene. 0-0 sto det til pause, og det var nok begge lag helt ok fornøyde med.

Andre omgang med en endring på lagene: Elen Melhus erstattet av Siw Døvle. Kampen de første minuttene er ganske lik første omgang. Et hjemmelag som prøver å komme seg høyere i banen – men Ørnene er godt organiserte og vanskelige å bryte ned også i denne kampen. I det 57. minutt får Avaldsnes frispark fra 18 meter, men Avaldsnes store stjerne Giovanna de Oliveira setter frisparket utenfor hjørnet til Nøstmo i Ørn-målet. Hennes andre store sjanse i kampen (skudd rett utenfor i første også) – kanskje litt symptomatisk for hjemmelaget – for i dag virket det ikke som de skulle få nettkjenning.

Helt på slutten av kampen blir Cecilie Andreassen stemplet av Aivi Luik – som med sitt andre gule kort for dagen får marsjordre – og hjemmelaget er nede i 10 spillere. Andreassen må gå ut – og inn kommer Julie Adserø. Frisparket som førte til utvisningen tar keeper Nøstmo, og banker ballen opp i Avaldsnes 16. meter. Etter litt frem og tilbake inne i feltet får Clausen skutt – og ballen treffer hånda til Avaldsnes nr 20 Ajibade og dommeren fra Nordstrand blåser helt korrekt straffe.

Med sitt første spark på ballen og i det nest siste ordinære spilleminutt setter Ørns nummer 10, Julie Adserø ballen kontant i mål til høyre for keeper, som er etter ballen, men den er for velplassert – og det står 0-1! Hjemmelaget setter Ørn litt under press i overtidsminuttene – men de gule og blå står i mot – og vinner til slutt 0-1! Et sterkt resultat – og en flott avslutning på årets sesong.

Jublende glade! Et svært fornøyd bortelag etter seieren i årets siste kamp!

LSK Kvinner var seriemestere før denne runden. Sølvet gikk til Vålerenga og bronsemedaljene gikk til Klepp. Stabæk og Fart rykker ned til 1. divisjon, mens Lyn må ut i kvalifisering mot Fløya for å berge sin plass i det gjeveste selskapet.

Ørn ender til slutt på en 7. plass. Det som kan ha vært den siste kampen i gult og blått ble i så fall en verdig avslutning – og nå fortsetter prosessen med Rosenborg, stallen skal kompletteres i løpet av høsten, og grunnlaget for fortsatt fremgang i 2020 skal på plass. Følg oss på Facebook, Instagram og hjemmeside for oppdateringer!

Kampfakta:

Lørdag 16. november 2019,

Avaldsnes – Trondheims-Ørn 0-1 (0-0)

Mål: 89. minutt, Julie Skjeflo Adserø

Nøstmo – Næss – Vårhus – M. Olsen – Joramo – Sørum – Andreassen (Adserø 88 min) – Melhus (Døvle 45. min) – Clausen – Bakke