Stabæk med nok en seier

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Gjengen fra Bærum står nå med seks av seks mulige poeng. Avaldsnes og LSK Kvinner tok også trepoengere denne halve midtukerunden.

Sist oppdatert: 18. sep 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Sindre Vian er fotballkommentator og journalist for blant annet Toppfotball kvinner.

Runden

Lyn 2-3 Avaldsnes
Trondheims-Ørn 0-3 LSK Kvinner
Stabæk 2-0 Kolbotn

(Klikk på kampen for å se den i sin helhet)

Ti minutter var nok

Lyn 2-3 Avaldsnes (pause: 0-3)
Mål: Tvedten (15), Utvik (21, 23), Lindberg (74), Bækkelund (88)

Det åpnet med at en lang ball fant Ana Jelencic på venstrekanten. Hun legger ballen igjen til Olaug Tvedten som står så godt plassert som man kan gjøre. På ett touch setter hun ballen kontant i nettet. 1-0.

Olaug Tvedten har scoret en del denne sesongen. Tidligere i uken ble hun intervjuet av Toppfotballkvinner.no som «ukens profil». Les saken her: – Jeg har blitt mer offensiv i hodet

Ledelsen dobles av Nathalie Utvik på hjørnespark. Ballen slås inn og Emma Godø klarer ikke å gå ordentlig inn i duellen med Avaldsnes-forsvareren. Hun får nikke ballen inn fra få meter og seks små minutter etter den første scoringen kom nummer to. 

STARTET DET HELE: Foto: Avaldsnes.

Men bare to minutter etter nummer to skulle nummer tre komme. Også denne fra hjørneflagget. Tvedten pisker ballen inn på Utvik som treffer ballen noe renere med pannebrasken denne gangen. Ballen seiler til slutt inn bak Karen Sneve som må plukke sin tredje ball ut av nettet for dagen.

Både Rasheedat Ajibade og Tvedten hadde flere muligheter til å øke ledelsen for gjestene, men uten hell.

Et kvarter før slutt finner Vilde Hasund seg i en brukbar skuddposisjon, men hun holder skuddet tilbake. Bak henne, i en enorm fart, kommer Camilla Lindberg som banker til. Det kan se ut som om Louise Högrell ikke ser utgangen på skuddet, for hun blir stående i ro til ballen ligger i buret.

Rett før kampen var slutt klarte hjemmelaget å karre til seg nok en scoring. Et kort frispark slås, og den påfølgende pasningen treffer jungelen av mennesker i senter av feltet. Lyn-kaptein Joanna Bækkelund får en fot på ballen og den havner til slutt bak Högrell. 

Dessverre for Lyn kom den siste bølgen for sent. Ti minutter av førsteomgang var det Avaldsnes trengte for å kunne stikke hjem med tre poeng.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Lyns neste kamp: 21.09, hjemme mot Klepp.
Avaldsnes’ neste kamp: 21.09, borte mot Arna-Bjørnar.

Reprise for LSK Kvinner

Trondheims-Ørn 0-3 LSK Kvinner (pause: 0-0)
Mål: Thorsnes (63), Skinnes Hansen (79), Abrahamsen (90)

Det er ikke mer enn elleve dager siden Trondheims-Ørn og LSK Kvinner møttes sist. Da i LSK-hallen. De regjerende mesterne holdt nullen og tok tre poeng. Det kunne de like godt gjøre en gang til. 

Det var målløst etter de første førtifem minuttene, og det tok nesten tjue minutter av andreomgang før tonene av nettsus ble hørt for første gang på Koteng Arena.

Emilie Nautnes felles nesten på dødlinja, men rett utenfor boksen. Hun tar frisparket selv, og når det som er et godt vektet, innoverskrudd innlegg ikke konverteres av noen som helst, finner ballen veien til nettmaskene uten hjelp. 

JUBLET IGJEN: Etter poengdelingen mot Klepp i helgen som var kunne LSK Kvinner igjen juble for tre poeng. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Etter en førsteomgang hvor Trondheims-Ørn virkelig matchet de regjerende mesterne så det litt annerledes ut etter at gjestene scoret.

Mål nummer to kom fra Synne Skinnes Hansen etter fint kombinasjonsspill med Sophie Roman Haug. Med venstrefoten legger hun ballen elegant i krysset. 2-0.

Rett før slutt nikkes en høy ball ned av Roman Haug, og litt tilfeldig havner den i beina på Meryll Abrahamsen som får en enkel jobb med å sette serieledernes tredje scoring. 

LSK Kvinner tar med seg tre poeng fra Trondhjem, og hjemmelaget er nok fornøyde med at Lyn tapte sin kamp mot Avaldsnes – på den måten holder Trondheims-Ørn seg over kvalikplass og på trygg grunn.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Trondheims-Ørns neste kamp: 21.09, borte mot Vålerenga.
LSK Kvinners neste kamp: 21.09, hjemme mot Sandviken.

Én av to – den første til Stabæk

Stabæk 2-0 Kolbotn (pause: 1-0)
Mål: Bjånesøy (23, 90)

Stabæk har virkelig hevet nivået de siste ukene, og viste tydelig at de ikke ønsket å stoppe opp nå.

Etter halvspilt førsteomgang får hjemmelaget et hjørnespark, og når man har spillere som Melissa Bjånesøy i boksen er det bare å sikte i vei. Hjørnesparket er godt slått og Bjånesøy får løpt seg fri. Fra få meter stanger hun inn ledelsen for Stabæk. 

Med scoringen gikk hun fra å dele toppscorertittelen i klubben med Tiffany Cameron, til å trone øverst med i alt fire scoringer.

TOPPSCORER: Melissa Bjånesøy sørget for tre poeng til Stabæk etter to scoringer mot Kolbotn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Men det skulle ikke være over riktig enda for Bjånesøy. På overtid blir en lang ball i bakrom mot Cameron farlig, og Hilde Gunn Olsen i Kolbotn-buret stormer ut i aksjon. Keeperen feller Cameron med et smell, og hjemmelaget blir korrekt tildømt et straffespark.

Selvfølgelig er det Bjånesøy som stiller seg opp ved ellevemetersmerket for å ta straffesparket, og selvfølgelig er hun kald som den mørke østlandsnatta i Bærum. Hardt i høyre hjørne sitter kula, og seieren er et faktum. 

Stabæk tar to strake seirer i Toppserien, og det er ikke utenkelig at de tar en tredje. Deres neste kamp er nemlig mot Koldbotn (ja, faktisk) om bare fire dager.

Se høydepunktene fra oppgjøret her:

Stabæks neste kamp: 21.09, borte mot Kolbotn.
Kolbotns neste kamp: 21.09, hjemme mot Stabæk.

Resten av runde 10

Onsdag 25.09 spilles de siste to kampene av runde 10. 

16:00: Arna-Bjørnar – Røa
17:00: Klepp – Fart

Vålerenga – Sandviken spilte mot hverandre i runde 10 allerede i slutten av juli.

Her er høydepunktene fra oppgjøret her: