Stabæk er neste test

Siste nytt før fredag

Duket for ny treningskamp på Nadderud mot våre blaa naboer. Foto: Fotograf Bjerke

Sist oppdatert: 30. jan 2020 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Våre blå naboer og rivaler er Dynamite Girls’ neste motstander i 2020-oppkjøringen.

Fredag er det duket for Røas tredje ordinære test denne vinteren. Etter to ulike turneringsformater i Narvik og på Fornebu er det klart for en mer ‘normal’ 90-minutter på kunstgresset i Bærum.

Dynamite Girls har lagt bak seg en fysisk tøff treningsuke. Det rapporteres om gode prestasjoner og framgang på flere områder som ble belyst etter helgens 0-1-tap for Kolbotn og 0-2-seier mot ØHIL.

Samtidig begynner virkelig spillerstallen å ta form og sette seg. Flere spillere som har slitt med større og mindre skader etter sesongavslutningen i fjor nærmer seg stadig.

Tuva Leschbrandt Espås viser fin progresjon etter å ha blitt fått klarsignal og endelig friskmelding etter korsbåndskaden som kostet henne hele 2019-sesongen. Frida Dybvig Haugen er i opptrening etter problemer med en avrevet muskel i leggen forårsaket av overbelastning. Kantspilleren som kom fra Fart før fjorårssesongen er på gang igjen, og innfases nå i normal treningssyklus. Samtidig er nysigneringen Sarah Suphellen fra LSK Kvinner stadig nærmere sine første minutter for Røa etter hennes kneskade i fjor sommer. Ingrid Kvernvolden er langtidsskadet og er ikke forventet ute på banen i 2020.

I tillegg har nysigneringene Linn Huseby, Hanna Terry og nevnte Suphellen funnet seg godt tilrette og levert godt på treningsfeltet. Det lover godt for fortsettelsen.

Det satses i Bærum

Lagene gjorde sist opp om seieren i etterkant av sommerpausen da Vilde Fjelldal og Ina Skaug sikret 2-1-seier på hjemmebane.

Siden den gang begynte det virkelig å svinge av nyansatte Per Inge Jacobsens Stabæk-lag. Utgangspunktet var nærmest umulig på bunnen av tabellen med fattige ett poeng og to scorede mål. En rekke gode resultater snudde trenden drastisk for gjengen på Nadderud, men veien opp og ut av nedrykksstriden var lang og Stabæk blir å se i 1. divisjon den kommende sesongen.

Det satses knallhardt i Bærum, og flere spillere er hentet allerede før nyttårsforsettene var skrevet ned. Overgangsvinduet er resultert i hektisk aktivitet, og det er tydelig at tiden på nest høyeste nivå skal gjøres kortest mulig. Mens Røa har hentet tre spillere, har Stabæk tredoblet dette antallet.

Stabæks overgangsvindu så langt: 
Inn: Kaja Aasly Haartveit (Sarpsborg 08), Maren Hauge (Vålerenga, utlån gjort permanent), Maiken Bjørndalen (LSK Kvinner), Stine Reinås (Vålerenga), Ingrid Søndenå (Vålerenga), Sunniva Skoglund (Snøgg), Maren Hagfors Thoresen (Lyn), Selma Panengstuen (Raufoss), Margaux Batt Lægreid (Lyn)
Ut: Frida Thomas (studier i utlandet), Guro Bergsvand (Sandviken), Ingrid Hjelmseth (lagt opp), Chinyelu Asher, Tiffany Cameron, Siri Ervik (Kolbotn), Silje Blakstad (lagt opp), Nika Jakir (Hønefoss)

Vi ser frem til fredagens kamp, og setter pris på de sjelene som utsetter fredagstacoen noen timer. Avspark er kl. 18:00 på Nadderud KGB1.