Spiller for opprykk og må score minimum fem

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Det første oppgjøret er allerede spilt, og Lyn har et meget godt utgangspunkt. Fløya må vise seg fra sin mest målfarlige side i LSK-hallen om de skal rykke opp til Toppserien.

Sist oppdatert: 30. nov 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Bare én kamp gjenstår før vi vet om det er Lyn eller Fløya som spiller i Toppserien 2020.

Lyn tok et stort steg i retning videre spill i den øverste divisjonen da de feide Fløya av banen i det første oppgjøret. Førstedivisjonens seriemester slapp inn fem mål i kalde nord, og scoret selv null.

Lyn har derfor et enormt utgangspunkt i forkant av det siste oppgjøret etter det som var en solid opptreden fra deres side.

Fløya 0 – 5 Lyn

Etter halvspilt førsteomgang i Bardufoss storhall plukker Camilla Linberg ballen opp godt inne på egen halvdel. Hun fører den 40 meter mot et ryggende Fløya-forsvar som prøver å finne balansen. Så løsner hun et skudd fra ca. 30 meter. Ballen daler over Marja Sofie Hætta og i krysset. En utsøkt scoring av 20-åringen.

Noen minutter før pause finner Runa Lillegård sin lagvenninne Emma Godø på bakre stolpe, og en enkel bredside sender kula i nettet.

Det er mulig for Fløya å snu 0-2 i andreomgang, men Lillegård gjør kort prosess etter hvilen. I løpet av åtte minutter setter hun to scoringer. Den første etter et kreativt og godt forarbeid fra Godø, den andre er et solid skudd fra rett innenfor 16-meteren.

TO MOT FLØYA: Runa Lillegård (t.h.) scoret sesongens tolvte og trettende mål for Lyn i det første oppgjøret mot Fløya. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Fem minutter før full tid kjemper Noor Eckhoff inn en scoring etter et hjørnespark. Det ender 5-0 til Lyn i Bardufoss, og hovedstadslaget har gitt seg selv et strålende utgangspunkt i forkant av søndagens kamp.

Selvfølgelig er det en teoretisk mulighet for at Fløya kan ta igjen Lyn, og score fem mål mot dem i LSK-hallen, men da er de nødt til å heve nivået. I tillegg skader det ikke sjansene om Lyn tar lett på oppgaven, noe som er enkelt å gjøre etter å ha vunnet den første kampen 5-0. Dog er nok Lyn for profesjonelle for å gjøre akkurat det.

Kan det snus?

Det som er positivt for Fløya er at Lyn har sluppet inn en del mål denne sesongen. Også flere i samme kamp.

De slapp inn fem mål på eget gress (de lånte Grefsen kunstgress grunnet legging av nytt kunstgress på Kringsjå jour. anm.) mot Arna-Bjørnar så sent som i oktober, da bergenserne vant 5-4 i en nimålsthriller.

SLAPP INN FEM: Mot Arna-Bjørnar ble det fem baklengsmål for Lyn, og de tapte oppgjøret til tross for at de selv scoret fire. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

De slapp inn seks mål mot LSK Kvinner i LSK-hallen mot slutten av vårsesongen, og har sluppet inn tre mål ved fire anledninger – én av dem mot førstedivisjonslaget Amazon Grimstad i et 2-3-tap i cupen. 

Muligheten er der, men det skal nok en del til for at Lyn slipper inn fem mål.

I tillegg skal ikke kampen spilles på Lyns hjemmebane, Kringsjå kunstgress, slik som først meldt. Grunnet forholdene er kampen flyttet inn til LSK Kvinners lekegrind, LSK-hallen.

En ting som uansett er sikkert: Fløya må frem og score mål.

Det kampbildet som kan utvikle seg er perfekt for Lyn. Denne sesongen har de vært et av Toppseriens beste lag på kontringer. Med enorm fart på topp i Lillegård, og kreative sjeler bak henne i Lindberg og Vilde Hasund, kan det oppstå mye rom som kan utnyttes.

Der Lyn ved noen få anledninger har sluppet inn store sifre i en og samme kamp, har Fløya gjort det motsatte en del ganger.

Ni ganger denne sesongen har Fløya scoret fire eller mer i samme kamp. I fire av de igjen har de scoret fem eller mer.

Med andre ord vet de at det går an, men har de det i seg mot Lyn?

Fløya trenger å score fem mål mot Lyn, og selv ikke slippe inn noen. Da vil de være sikret ekstraomganger og en eventuell straffesparkkonkurranse.

For å gå videre etter full tid må de vinne med hele seks mål. 

VET HVOR MÅLET STÅR: Fløya har scoret 74 mål denne sesongen. Så vi vet de kan, nå må de finstille siktet før møtet med Lyn. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Før det første oppgjøret sa Fløyas assistenttrener at de to kampene mot Lyn var bonuskamper denne sesongen.

Vi får se om det blir en hyggeligere bonus å svelge når søndagen melder sin ankomst, enn hva det var for en uke siden. 


Praktisk info: 

Om du er på Østlandet og vil se kampen spilles den i LSK-hallen søndag 1. desember klokken 12:00.

Om reisen blir for lang er det mulig å streame kampen ved å klikke på denne linken (Amedia).