Spenning før toppoppgjøret – gullrivaler i form.

Klepp klarte ikke å stoppe Sara Kanutte Fornes fra å score mål. Hennes 1-0 scoring ga RBK ledelse til pause sist. Dette var Saras første kamp fra start i 2021. Så får vi se om Steinar Lein lar Fornes få fornyet tillitt fra start mot VIF. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 04. jul 2021 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Det er to lag som ikke har avgitt poeng som møtes i den 7. serierunden av Toppserien. På Intility får vi foreløpig årets toppoppgjør – og det er helt åpent hvem som stikker av med seieren – eller om det rett og slett ender med poengdeling. I fjor var det bare målforskjellen som skilte de to lagene og gull og sølv – alt tyder på at vi også i 2021 får en jevn kamp om medaljene.

Så langt i år ser det ganske likt ut, men to ting skiller lagene: Vålerenga pøser inn mål og har 21 plussmål, mens Rosenborg slipper omtrent ikke inn mål, men sliter litt mer med uttellingen. Dagens hjemmelag har scoret 18 mål på sine fire første hjemmekamper, mens RBK har ennå til gode å slippe inn mål på bortebane. Dette blir etter alt å tyde, jevnt og tett – og det er ikke enkelt å tippe noe utfall her.

Sara Kanutte Fornes scoret et av fjorårets flotteste og viktigste mål mot nettopp Vålerenga på Intility i fjor, og er i god form. Steinar Lein valgte å rullere på laget foran Kleppkampen, og ga både Sara Kanutte Fornes og Sarah Dyrehauge mulighet fra start – samt at Rugile Rulyte måtte steppe inn for en skadet Kristine Nøstmo. Nøstmo er fortsatt ute – men det spørs om både Lisa-Marie Karlseng Utland og Cesilie Andreassen er tilbake i Leins vante start 11er i storkampen mot Vålerenga. Rulyte har også gode minner fra VIF, hun debuterte i 2020 hjemme mot Enga og hadde en matchavgjørende redning i den kampen. Kristine Leine venter på sin første kamp fra start, men har fått spilletid i alle kampene hun har vært tilgjengelig. Trener Lein har signalisert at det blir med rullering fremover, så får vi se om dette også gjelder i oppgjøret søndag kveld.

Alt er klart for et toppoppgjør. Det er åpent for flere på stadion, inkludert bortesupportere – det blir spennende å se om det kommer flere tilskuere denne julikvelden i Oslo.

Kampstart er kl 20:00. Kampen går direkte på NRK.

Troppen som er i Oslo fra RBK består av: Rulyte, Sneve, Næss, Bragstad, Vårhus, Olsvik, Leine, Hofset, Joramo, Sørum, E. Lein, Dyrehauge, Blakstad, Andreassen, Rogde, Fornes, Utland, Brønstad.