SLUTTSPILLET DRAR SEG TIL: NØKKELRUNDE FOR LAGENE FRA 1. DIVISJON

Denne helgen er det klart for et møte mellom lagene fra 1. divisjon. Det kan bli helt avgjørende for begge lag i kampen om opprykk.

Annonse:

 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med: 

norsk tipping

I Toppserien er sluttspillet delt inn i to puljer, der de fire øverste lagene møtes innbyrdes og de seks nederste kjemper for å unngå nedrykk. De seks nederste har også fått selskap av de to lagene som ble nummer én og to i 1. divisjon, Åsane og TIL 2020.

Denne runden er det en amputert runde, hvor det ikke spilles kamper i Toppserien topp fire på grunn av Rosenborg og Branns deltakelse i Europa.

Runden

I Toppserien sluttspill spilles kampene slik:

Lørdag: Lyn – Avaldsnes 15.00

Søndag: TIL 2020 – Åsane 13.30

Søndag: Arna-Bjørnar – Røa 15.00

Søndag: Kolbotn – LSK Kvinner 15.00

Topp mot bunn

Lyn – Avaldsnes, Grorud kunstgress

Det var kanskje lett å tro at Lyn skulle få det tøft da viktige Kirvil Odden forsvant til Italia og Sampdoria. Betydningen av hennes rolle har flere ganger vært snakket om de siste årene, men foreløpig har Oslo-laget klart seg greit uten henne.

Sist ble det en imponerende 3-1-seier hvor også Cathinka Tandberg slet med en liten kjenning og var på benken fra start. Selv om gjestene tok ledelsen tidlig etter scoring av Julie Hoff Klæboe, slo Lyn raskt tilbake og snudde til slutt kampen.

Seieren sendte Lyn rett til topps i sluttspillet. De er sammen med Arna-Bjørnar eneste lag som har fire poeng etter to runder. Her kan de kanskje plukke enda flere poeng når Avaldsnes kommer på besøk.

Avaldsnes fikk en strålende start på sluttspillet med 1-1 borte mot Kolbotn, men plutselig ser det ikke like bra ut lenger nå etter det overraskende 0-1-tapet hjemme for Åsane i forrige runde. På papiret var nok det blant de mest overkommelige kampene John Arne Riises lag ville få, og nå er laget fra Karmøy langt mer i trøbbel enn de hadde håpet på.

Overfor Haugesunds Avis uttalte Riise at det var lagets dårligste prestasjon på lang tid. I tillegg fortalte han at han hadde vært langt fra blid under praten i garderoben etter kampslutt.

– Det ble ikke en skyllebøtte, men jeg sa klart ifra om hva jeg mener. Sånne ting tar vi i garderoben, men folk får jo se det når dette kommer ut på TV, sa Riise og siktet til TV 2-serien «Fan av Riise», som følger John Arne Riise i Avaldsnes.

Julie Aune Jorde og Lyn har prestert godt hele sesongen. Foto: Marius Simensen/ BILDBYRÅN

Førstedivisjonsduell

TIL 2020 – Åsane, Alfheim stadion

Etter at både TIL 2020 og Åsane tapte 0-4 på ydmykende vis i første runde av sluttspillet, begynte man kanskje å lure litt på om lagene fra 1. divisjon hadde noe som helst å gjøre i dette selskapet. Om de var i stand til å skape trøbbel for toppserielagene og ha en reell sjanse for opprykk.

Dette motbeviste de så til de grader i forrige runde.

TIL 2020 slo tilbake og vant 2-1 borte mot Røa, mens Åsane også imponerte stort med 1-0-seier over Avaldsnes på Karmøy. Begge lag slo altså også to av de store nedrykkskandidatene og er nå på trygg grunn.

Dette vil naturligvis bli en ekstremt viktig kamp for begge lag, hvor en potensiell vinner vil ta et langt steg mot å kunne bli et toppserielag fra og med neste sesong.

I grunnserien var det Åsane som var best innbyrdes. De vant 1-0 på Alfheim. 

Har overrasket positivt

Arna-Bjørnar – Røa, Arna Idrettspark

Etter en tung siste halvdel av grunnserien ser Arna-Bjørnar nå ut til å ha våknet.

2-2 mot Lyn, men mest av alt den kruttsterke borteseieren over LSK Kvinner (2-0) i forrige runde gjør at bergenserne har satt seg i en meget god posisjon så langt. Her bør det også være muligheter for nesten å sikre plassen for neste sesong med en seier.

I Røa-leiren er det nok litt mer usikkerhet igjen etter tapet for TIL 2o2o sist. Etter den strålende åpningen med 5-0 borte mot Åsane, ser det ut som at det likevel kan bli tøft for Geir Nordbys lag, som ikke vant én eneste kamp i grunnserien.

På papiret har Røa gjort unna de to enkleste kampene i sluttspillet, og med tanke på hva som ble prestert i grunnserien i år, kan det virkelig bli noen spennende runder i vente utover høsten. Denne kampen, sammen med Avaldsnes borte i siste serierunde, kan potensielt bli helt avgjørende i kampen om overlevelse.

Arna-Bjørnar slo LSK Kvinner 2-0 og er ubeseiret på sine to første kamper i sluttspillet. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Har skuffet stort

Kolbotn – LSK Kvinner, Sofiemyr stadion

Tidligere denne uken ble det klart at hovedtrener Aleksander Olsen og resten av trenerteamet skiller lag med Kolbotn etter årets sesong. Olsen har ledet laget siden 2020 og hatt både gode, men også mindre gode perioder. Akkurat nå er det nok sistnevnte som realiteten.

Ett poeng etter to kamper har nemlig ikke vært noen god start på sluttspillet for laget fra Sofiemyr.

Første runde åpnet med 1-1 hjemme mot Avaldsnes, og i forrige runde ble det 1-3-tap borte mot Lyn til tross for en tidlig ledelse.

Sammen med helgens motstander, LSK Kvinner, var nok Kolbotn blant de store favorittene til å vinne dette sluttspillet, men foreløpig har det ikke vært i nærheten av å se sånn ut.

Hvilken effekt det nå gir med at Olsens avgang er kjent, kan bli spennende å se. Det er i alle fall ingen enkel oppgave som venter denne runden.

Til tross for mange skader i troppen var det et svært skuffende resultat LSK Kvinner endte opp med i forrige runde. 0-2 hjemme mot Arna-Bjørnar var ikke i nærheten av godt nok for den tidligere storheten, som har uttalt et mål om å vinne dette sluttspillet.

Så gjenstår det å se om laget kan klare å slå tilbake i denne runden når en tøff utfordring borte på gress står for tur.

Annonse fra Toppserien: