Skuffende poengdeling mot Avaldsnes

Rebecka Holum fortviler etter uavgjort mot Avaldsnes. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 21. mai 2019 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

To baklengsmål i andre omgang sørget for at Dynamite Girls mistet to poeng mot Avaldsnes.

På mange måter oppsummerte søndagens Toppseriekamp, den siste før sommer- og VM-pausen, vårsesongen. For der Røa-jentene holdt et jerngrep på laget fra Karmøy gjennom 45 innholdsrike og underholdende minutter, forsvant magien og samhandlingen etter pause. Dermed kunne Avaldsnes ta over, og to mål, hvorav det siste kom helt på tampen av kampen, gjorde sitt til at vårsesongen fikk en skuffende slutt.

Holums dribleshow

Anført av en glimrende Rebecka Holum, som dominerte sin oppasser og gjorde stort sett som hun ville før pause, styrte Røa banespillet og kom til en rekke gode sjanser. I det som må ha vært hennes beste oppvisning i en Røa-drakt viste Holum hvorfor hun er hentet inn på U23-landslaget, med frekke hælspark, vendinger og presise innlegg. Gang på gang kom Røa seg rundt på kantene og til gode skuddmuligheter i mellomrommet.

Allerede før ti minutter var spilt hadde Røa etablert seg dypt inne på banehalvdelen til Avaldsnes, spilt seg rundt til to gode innleggsmuligheter, og samtidig skaffet et frispark på drøyt 25 meter som Røas toppscorer Synne Jensen banket i stolpen.

Kun minutter senere var det duket for nytt frispark via Jensen. Med en vidunderlig touch tar Katrine Winnem Jørgensen ned ballen og setter inn 1-0. Ikke hver dag man ser slik presisjon under tøft press, ei heller er det hver sesong man får se tre scoringer fra Winnem Jørgensen. Ytterst gledelig begge deler for de med hjertet i Røa.

Og mer Røa skulle det bli. Kun to halvsjanser der ballen gikk i retning mål, men hvor sisteskanse Kirvil Odden Sundsfjord har full kontroll, ble notert i margen for gjestene. Røa, på sin side, kom med bølge etter bølge. Derfor var det verken ufortjent at 2-0 kom da den kom. At det var Holum som sto bak var heller ikke uventet. Med et sylfrekt hælspark nede ved langsiden med oppasser i rygg tverrvendte lynvingen, satte fort rett inn i sekstenmeteren, og på presist vis, fant Vilde Fjelldal, som på enkelt vis kunne skli inn sin første Røa-scoring. Scoringen er forøvrig nominert til rundens mål.

Gjør din plikt og stem på Vilde her! 

Og slik fortsatte omgangen. Frisparkmuligheter fra gode posisjoner, hurtige omstillinger og godt kantspill ga Røa et stort overtak. Kun en strålende Avaldsnes-keeper hindret mer Røa-jubel før pause.

Mørkt etter pause

Da andreomgangen ble sparket igang gikk Røa rett i angrep. Først felles Ina Skaug inne i straffefeltet uten å få gehør hos kampens fløyteblåser, før en ny, strålende redning på et skudd fra Justine Vanhaevermaet i det påfølgende angrepet hindret 3-0.

Men så snudde det. 3-0 kom aldri, og isteden var det scoring i motsatt ende ute av det blå. 1-2 og kamp igjen.

Det sa puff og så var kampbildet brått snudd. For der Røa hadde dominert, ja, regelrett valset over gjestene, var det plutselig Avaldsnes som tok tak, hevet laget og spilte seg til målsjanse på målsjanse.

At utligningen omsider kom var ingen større overraskelse. Den lå lenge i luften, Avaldsnes-presset tatt i betraktning. Et dyptliggende Røa slet til forskjell fra i første omgang med å spille seg ut bakfra, og det skapte muligheter for gjestene.

At 2-2-scoringen kom i det 89. minutt sved allikevel. Og en skuffende poengdeling var dermed et faktum.

En spennende høst i vente

For et Røa-lag med tydelige ambisjoner var det kun tre poeng mot en motstander som inntil nylig sto uten seier i år. En seier ville føre Røa over Vålerenga på tabellen, og man kunne ta sommerferie som best i byen. Før høstens kamper kunne man virkelig begynne å snakke om spennende muligheter.

Mange kamper skal spilles utover høsten, og en medalje er fortsatt vel innenfor rekkevidde. Når status er gjort opp etter ni kamper, hvor man har til gode å spille mot nevnte Vålerenga og Arna Bjørnar, befinner Røa seg på sjetteplass md 14 poeng, fire opp til Sandviken på bronseplass.

Nye muligheter venter og sommerpausen skal brukes til å heve det sportslige så vel som klubben for øvrig. Mye spennende er i vente, og vi ser frem til å komme sterkere tilbake til høsten.

Kampfakta: 
Røa-Avaldsnes 2-2 (2-0)
Intility Arena, 19.05.2019

Mål: 1-0 (12. min) Katrine Winnem Jørgensen, 2-0 (28. min) Vilde Fjelldal, 2-1 (53. min) Anna Jøsendal, 2-2 (89. min) Rasheedat Busayo Ajibade.

Kirvil Odden Sundsfjord; Frida Lyshoel, Katrine Winnem Jørgensen, Kristine Leine, Nora Byom Nilssen; Ina Skaug (75. min. for Ragne Hagen Svastuen), Justine Vanhaevermaet, Vilde Gullhaug Birkeli; Rebecka Holum, Synne Kinden Jensen, Vilde Fjelldal (43. min. for Kamilla Aabel)

Tilskuere: 403