Skuffelse etter nok en uavgjort – men gullhåpet lever for RBK etter at Vålerenga snublet mot Lyn

Det ble bare nesten for Rosenborg og Julie Blakstad i kampen mot Sandviken. Spilleren som har tatt Toppserien med storm klarte ikke å avgjøre kampen i rollen som 10er i Cesilie Andreassens fravær. Foto: Stein Langørgen.

Sist oppdatert: 07. nov 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Det var en skuffet gjeng med RBK-spillere som sank ned på matta etter at dommeren hadde blåst for 90 minutter pluss tillegg etter 1-1 mot Sandviken lørdag. Siden Lyn leverte varene og slo Vålerenga 3-2 på Kringsjå, var sjansen til å ta føringen i gullkampen plutselig der. Et mål til, tre poeng i stedet for ett – og det hadde vært en stor mulighet til å ha kontroll på gullet før siste kamp mot Klepp neste søndag.

To selvmål var fasit når det kom til mål. Brente sjanser i to omganger, to stolpeskudd og et spillemessig overtak til hjemmelaget var ikke nok denne dagen. Etter 18 minutters spill tar hjemmelaget ledelsen. Et skudd som Sara Fornes sender via Guro Bergsvand og i mål. Det er fullt fortjent målt i spill og sjanser på dette tidspunktet. RBK styrer kampen fra starten av og det er på mange måter en fortsettelse fra forrige hjemmekamp. Den store forskjellen i denne kampen er mangelen på uttelling på sjansene, for de er det nok av til å kunne avgjøre kampen totalt sett.

Julie Blakstad er ikke mange centimeter unna scoring når hun sender av gårde en suser fra venstre side av 16-meteren til Sandviken. Skuddet daler over keeper, men går i stolpen og ut i stedet for i mål – men der hadde halve Koteng Arena startet målfeiring litt for tidlig.

Dette skuddet fra Marit Clausen ga ikke nettsus. Clausen måtte gå målløs av banen etter kampen mot Sandviken. Spissen er fortsatt toppscorer i Toppserien før siste serierunde mot Klepp. Foto: Stein Langørgen.

Sandviken på sin side var stort sett farlige på dødball, og spesielt cornere – men klarte ikke produsere all verden i eget etablert spill. I omgangens siste minutt får Sandviken et frispark 10 meter inn på RBKs banehalvdel. Den går høyt inn mot bakerste stolpe, og Emilie Bragstad er svært uheldig når hun skal klarere til corner. I stedet for corner går ballen i mål, og 1-1 er et faktum.

Håpet om at Lyn skulle overraske lå der litt på forhånd, skjønt sjansene var små. Vestkantlaget har overrasket i år – og det var større lit til at de skulle kunne gjøre noe, enn Arna-Bjørnar som Vålerenga har i siste kamp. Lyn hadde også noe å spille for, de kunne på egen hånd sikre Toppseriespill også i 2021 – og det klarte de.

Hjemmelaget Rosenborg derimot kunne med seier lørdag, omtrent sikret minimum sølv. Slik resultatene ble denne lørdagen kunne de hatt skjebnen om gull i egne hender. Men fotball er en nådeløs idrett når det ikke går helt som man ønsker seg. Når det er sagt: før denne kampen lå RBK et poeng bak Vålerenga – etter kampen er laget a poeng, sånn sett nærmet de seg enda mer før den rekordjevne serien skal avgjøres 15. november. Laget kan gå ubeseiret gjennom serien, og er i kvartfinalen i cupen mot LSK Kvinner.

Tre lag kan vinne Toppserien med en kamp igjen å spille. Vålerenga, Rosenborg eller Avaldsnes blir seriemester. Det har aldri skjedd tidligere i Toppseriens historie at tre lag kan vinne i den avgjørende og siste serierunden. Toppserien har utviklet seg til å bli svært jevn og spennende – og kvaliteten i kampene har hevet seg merkbart med reduksjonen fra 12 til 10 lag før sesongen.

Nå er det Klepp borte som gjelder for Rosenborg. Med seier der er sølvet og Champions League-kvalifisering sikret. Med seier lever også gullsjansene – men RBK er avhengige av at Vålerenga snubler i to kamper på rad, og må miste poeng mot Arna-Bjørnar på Intility dersom gullet skal til Trøndelag.

Før det skal laget spille kvartfinale i cupen mot LSK Kvinner. Den går tirsdag 10. november kl 20:00. Kampen går også direkte på NRK.

Kampfakta:

Koteng Arena, lørdag 7. november kl 1300, Toppseriens 17. runde.

Rosenborg – Sandviken 1-1 (1-1), tilskuere: 200.

Mål: 1-0 Bergsvand (selvmål), 1-1 Bragstad (selvmål)

Laget: Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Minde – Joramo – Sørum (Døvle) – Fornes (Hernes) – Blakstad – Utland – Clausen (Nergård)