Sesongstarten drøyer – men Rosenborg har satt fart!

Siw Døvle med en pangstart på 30 meter sprint!

Sist oppdatert: 09. mai 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Det vil ta en liten stund til før Rosenborgs kvinnelag kan ikle seg den svarte og hvite drakta og kjempe om poeng i Toppserien, men de hviler ikke på noen laurbær i mellomtiden.

På Koteng arena trenes det hardt etter de gjeldende smittevernsreglene – og det spares ikke på kruttet i jobben mot seriestart.

Emilie Bragstad klar for testing: 30 meter sprint med og uten vendinger.
Siw Døvle måler spensten- fysisk trener Gunnvor Halmøy motiverer og følger nøye med!
Absolutt ingenting er overlatt til tilfeldighetene når laget skal testes! Steinar Lein, Elias Koppen og Geir Arne Kristiansen sørger for at alt er kalibrert, tunet og klart!

Eliteserien får ta avspark før Toppserien, og er i gang med fullkontakt treninger i neste uke. Det må vi vente litt med – i stedet rettes fokus for trener Steinar Lein på å få laget og enkeltspillere i best mulig form. Det har vi lyktes godt med, men det er liten tvil om at det lengtes stort mot å kunne spille fotball på vanlig måte!

Yo Yo test er slitsomt, utmattende og krevende for de som deltar!

Som en del av forberedelsene var det tid for testing denne uka. 30 meter sprint rett fram, 30 meter med vending, spenst og Yo Yo-test sto på programmet.

Klubben tar i tillegg del i et forskningsprosjekt, i regi av Universitetet i Tromsø, og har tatt i bruk avanserte verktøy og hjelpemidler på veien mot å bli best i landet igjen. Rosenborgspillerne vil bli fulgt opp, testet, evaluert og har tilgang til ekspertise og analyseverktøy som blir viktige elementer i prosessen med å bli best mulig som lag.

Klubben har A-status hos Olympiatoppen, og systematisk og målrettet arbeid skal bidra til å løfte klubben fram. Fredag var det evalueringsmøte med Atle Kvålsvoll fra Olympiatoppen og klubbens ledelse og sportslige ansvarlige. En oppfølging av et arbeid som har vært pågående siden A-statusen ble et faktum tidligere i år. Det betyr i praksis at klubben får tilgjengelig ressurser fra Olympiatoppen i arbeidet med å utvikle klubben.

Det blir svært spennende å følge utviklingsarbeidet i årene som kommer – ambisjonsnivået er det ingenting å si på – men jobben må gjøres i alle ledd, fra styrerom helt ned til de som utøver sporten og alle rundt laget.

Jobben er godt i gang i 2020 – til tross for Covid-19 pandemien – så vil tiden vise når vi kommer i gang med fullkontakt treninger og kamper. Her må både lag og enkeltpersoner følge med fra uke til uke – det skjer endringer fortløpende – men utgangspunktet er at Toppserien skal i gang 4 uker etter at Eliteserien har hatt sin oppstart. Nedtellingen har startet…