Seriestarten i Toppserien og 1. divisjon utsettes

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

På grunn av myndighetenes nei til treningskamper i toppfotballen er det besluttet å utsette seriestarten for Toppserien og 1. divisjon.

Sist oppdatert: 10. mai 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Norges Fotballforbund vil i løpet av uken gå i dialog med Toppfotball Kvinner og klubbene for å lande ny dato for seriestart innen fredag.

– Når ting har utviklet seg slik det har gjort de siste ukene, ble beslutningen om utsettelse desverre uunngåelig. Dette er kritisk og svært alvorlig for idretten vår. Nå håper vi på god dialog med myndighetene fremover slik at tilliten ikke svekkes ytterligere. Vi har trenings- og kampprotokoller som fungerer godt, og hadde kun ett kjent smittetilfelle i Toppserien samt ett i 1. divisjon i hele 2020, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

– Dette er selvsagt uheldig, men vi har hele veien vurdert det som nødvendig å kunne spille treningskamper i minst fire uker før oppstart for å få god nok oppladning. Vi er svært bekymret for utviklingen de siste ukene med at toppfotballaktivitet for første gang siden mars i fjor blir nedstengt, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF.

Bjerketvedt forteller at NFF har store forventninger til at møtet mellom idretten og myndighetene 3. mars vil føre til konstruktive løsninger.

– Vi håper at det er siste gang vil opplever at inngripende tiltak iverksettes uten dialog og prosess i forkant, og at dialogen i fortsettelsen vil handle om hvilke tilpasninger vi kan gjøre i vår smittevernsprotokoll for at toppfotballen kan rulle og gå gjennom ethvert smittenivå. Vi er glade for at statsministeren har engasjert seg i saken. Toppfotballen er en viktig begeistringsarena og en stor næring, avslutter Bjerketvedt.

For ytterligere informasjon eller spørsmål:

Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner: 988 72 835 / hege@kvinnefotball.no