Seriestart første helgen i mai

Emma Braut Brunes og Klepp kan starte sesongen 1. mai-helgen. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån.

Sist oppdatert: 05. apr 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Norges Fotballforbund (NFF) har i samråd med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen bestemt at seriestarten for samtlige turneringer i toppfotballen settes til helgen 1. – 2. mai.

Toppserien og 1. divisjon skulle etter planen startet 20. mars, men for noen uker siden ble det avgjort at den måtte utsettes. Nå er det klart at den planlagte seriestarten også på herresiden 5. april må vente.

– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må verre med og redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning der det er for tidlig å åpne opp. For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning. Under rådende omstendigheter kommer oppstart i april for tidlig, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Les også: Champions League-eventyret over for LSK Kvinner

– Det viktigste nå er å skape forutsigbarhet for klubbene og spillerne våre. Nå håper vi at smittesituasjonen stabiliserer seg og at vi sammen med herrefotballen igjen kan tilby folket fotball av ypperste klasse i starten av mai. Det gleder vi oss enormt til, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

– For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, sier Fisketjønn.

Han forteller at gjennomføringen av sesongen nå blir mer krevende fordi kampene skal gjennomføres innenfor et kortere tidsintervall.

– Den kommende uken vil vi vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, avslutter Fisketjønn.

Les også: Overganger i Toppserien og 1. divisjon

For ytterligere informasjon eller spørsmål:

Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner: 988 72 835 / hege@kvinnefotball.no