Serieavslutningen i Toppserien utsettes

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Spillere i Arna-Bjørnar i karantene.

Sist oppdatert: 14. nov 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Siste serierunde i Toppserien med avgjørende kamper for gull, sølv og bronsemedaljer er berammet søndag 15. november.
Alle kampene, med unntak av Røa – Kolbotn, utsettes. 

Dette fordi seks spillere i Arna-Bjørnar er i karantene i påvente av svar på covid19-tester. Det er foreløpig ikke påvist positiv test i klubben.

I tillegg er det i 1. divisjon konstatert smitte hos en spiller i Grei Kvinner Elite. Dermed må kampen deres mot Åsane og Fløya – Øvrevoll Hosle også utsettes, ettersom sistnevnte lag spilte mot Grei forrige helg og dermed må i karantene.

– Vi tar situasjonen Norge befinner seg i på største alvor og har ikke noe annet valg enn å utsette siste runde i Toppserien og kampen i 1. divisjon. Liv og helse kommer alltid først. Nå er vi inne i bølge nummer to i pandemien, og måtte vente at også noen i våre ligaer ble rammet, til tross for at klubbene og spillerne har vært utrolig flinke, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.

NFF vil komme tilbake med ny spilledato for kampene over helgen.

Fisketjønn opplyser at toppfotballprotokollen så langt har fungert meget bra, men at i lys av den tilspissede situasjonen i samfunnet er det satt ned et utvalg som vurderer tilstramminger i i toppfotballprotokollen.

– Protokollen er laget slik at vi skal oppdage smitte og for å hindre at smitten går ut til samfunnet. At vi klarer å stoppe den. Det har klubbene og spillerne klart på en veldig god måte helt siden oppstarten, og smitte knyttet direkte til fotballen har det vært svært lite av. Men så har spillerne nærkontakter som vi ikke har kontroll på og ikke naturlig nok ikke kan pålegge noe. Når vi lever i et samfunn med mye smitte, er det dessverre naturlig at noen blir syke, sier Fisketjønn.