Sen scoring og seier mot Røa

Kolbotn-Røa 2-1

Endelig kunne vi juble for 3 poeng! Foto: Veger Kjærstad, Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 01. aug 2020 Skrevet av: Ingvild Isaksenkolbotnkvinnefotball.no

 

– Det er lenge siden jeg har kjent på den følelsen, og det er så sinnsykt deilig at vi avgjør på slutten der!

Vi fikk en god start på kampen mot Røa og ledet 1-0 etter kun 6 minutter. Noor Eckhoff ble lagt i bakken innenfor 16-meteren, og vår straffe-spesialist, Marit Bratberg Lund, var sikker som alltid og sendte oss opp i ledelsen. Vi hadde god kontroll i 1.omgang, og var farlig nære på å sette nok et mål før pausen. I 2.omgang hever Røa seg, og tar mer over banespillet, og det er ikke ufortjent at de reduserer etter 70 minutt spilt. Resten av kampen bølger frem og tilbake og er mye preget av tøffe dueller. Det ser ut til at det kommer til å ende med uavgjort, men minuttet før full tid tester Julie skuddfoten og sender Kolbotn opp i ledelsen.

– Det er ekstremt deilig, både for meg, som scorer mitt første mål for sesongen, men også at laget endelig får med seg 3 poeng. Det er tungt å hele tiden måtte jage den, så fantastisk deilig å ha brutt den barrieren.

Se hele intervjuet med Julie Klæboe:

Aleksander Olsen er veldig fornøyd med 3 poeng og syns spesielt 1.omgangen er meget god.

– Jeg syns 1. omgangen er veldig god, og vi gjennomfører slik vi ønsker og har tenkt å gjøre. Presspillet er godt og vi er fornuftige med ballen. Vi klarer å variere mellom å være direkte og holde på ballen når det er nødvendig, så det syns jeg er en veldig ryddig omgang. Burde og kunne ha gått til pause med to scoringer. I pausen utfordrer jeg jentene på at Røa kommer til å ville heve seg og komme mer inn i kampen, noe de også gjør. 2. omgangen er litt svakere enn det jeg skulle ønske, men det er mye som står på spill for jentene. Jeg tror med denne scoringen og seieren vil gi gruppa energi og tro, og en mening med de holder på med.

Neste fredag venter Vålerenga på Intility Arena, en kamp som mest sannsynlig vil bli litt annerledes enn i dag. Vålerenga har startet godt og ligger kun ett poeng bak LSK på tabellen. I treningskampen i juni ble vi mange nummer for små, men Aleksander tror at selvtilliten som kommer med 3 poeng vil kunne hjelpe oss i neste runde.

– Å vinne fotballkamper gir jo en bekreftelse på at det vi holder på med ikke er så gærent. Det er også viktig for jentene å se at de har kvaliteter til å bikke jevne kamper vår vei. Nå kommer det kamper som kommer til å være annerledes enn den i dag, men det er viktig å angripe de med selvtillit.

Se hele intervjuet med Aleksander Olsen:

KAMPFAKTA

Kolbotn – Røa 2-1
Sofiemyr Stadion

1-0 Marit Bratberg Lund, 6′
1-1 Katrine Winnem Jørgensen, 70′
2-1 Julie Klæboe, 89′

Gule kort: Julie Klæboe, Kolbotn. Vilde Anett Fjelldal, Røa.

Kolbotn
1 Siri Ervik
17 My Haugland
3 Maja Nordahl (k)
13 Sara Hørte
18 Marit Bratberg Lund
23 Kristin Holmen
9 Tonje Pedersen (ut 73′)
6 Noor Eckhoff
7 Johanne Fridlund (ut 75′)
24 Julie Klæboe
19 Eline Hegg

Innbyttere:
16 Nathalie Jørgensen
29 Thea Sørbo
20 Tone Bettina Pirisi (inn 73′)
10 Synne Christiansen (inn 75′)
25 Hildegunn Sævik
22 Ingrid Rokke Elvebakken
26 Tanja Myrseth

NESTE KAMP: Vålerenga – Kolbotn,  Fredag 07.08, 18.00, Intility Arena

 

HØYDEPUNKTER