Sandviken Toppfotball tar samfunnsansvar, vil hjelpe å rekruttere fosterhjem

Sist oppdatert: 26. nov 2019 Skrevet av: maddegsandvikentoppfotball.no

 

Ikke alle barn og ungdommer har et trygt hjem å gå til. For  Sandviken Toppfotball i Bergen og Toppfotballsamarbeid Vest er det en del av samfunnsoppdraget å bidra til at disse barna får en bedre start på livet sitt.

Markus og Sigurd, begge 13 år, er to av mange barn som spiller fotball, og som trenger et nytt hjem. Markus er en høflig og grei gutt som elsker fotball. Det samme gjør Sigurd (13), som også liker å lese og gjerne hjelper med matlaging. (Klikk på lenkene for å lese mer om dem. Navnene er anonymiserte.)

IL Sandviken vil hjelpe Markus, Sigurd og andre barn i samme situasjon. Derfor har laget nå signert avtale om et samarbeid med Fosterhjemstjenesten i Bergen.

Vidar Fossdal er fosterfar selv

– Vi vil hjelpe Fosterhjemstjenesten med å finne gode fosterhjem i barnas eget nærmiljø, sier Vidar Fossdal, styremedlem i IL Sandviken Toppfotball.

– Jeg er selv fosterfar for en ungdom jeg var trener for. Det har vært en stor glede for meg å se utviklingen han har hatt etter at han flyttet inn hos meg . Jeg vet fra mange år i fotballmiljøet at det er mange andre omsorgsfulle mennesker som har mye engasjement for barn og ungdom. Det er ikke mangel på familier i dette miljøet som har det som skal til for å bli gode fosterforeldre, sier han.

Som en del av avtalen med Fosterhjemstjenesten i Bergen skal IL Sandviken formidle informasjon om behovet for fosterhjem til egne medlemmer og deres foreldre. Sandviken vil også gi Fosterhjemstjenesten anledning til å informere på møter i klubbens regi. Gjennom Toppfotballsamarbeid Vest vil Fosterhjemstjenesten også nå ut til et stort antall klubber i Hordaland.

Fosterhjemstjenesten roser Sandviken

Toril Dyngen, leder for Fosterhjemstjenesten i Bergen, roser engasjementet til Sandviken.

– Vi er veldig glade for at Sandviken Toppfotball stiller opp for de som trenger det på denne måten. All ære til dem for det. Det er stort behov for fosterhjem i Bergensområdet. I øyeblikket leter vi etter hjem til rundt 50 barn i Bergensområdet.

Dyngen håper at avtalen kan bidra til et løft i rekrutteringsarbeidet.

– Avtalen gir oss muligheter for å komme i kontakt med et ganske stort miljø som er opptatt av barns ve og vel. Vi håper og tror at det skal ende ut i flere fosterhjem hos familier i idrettsmiljøet.

Alle som er interessert i å vite mer om fosterhjem finner det meste de trenger på fosterhjem.no.

– Det er ikke mangel på familier i fotballmiljøet som har det som skal til for å bli gode fosterforeldre, sier Vidar Fossdal, styremedlem i Sandviken Toppfotball. Her sammen med Toril Dyngen i Fosterhjemstjenesten.