Sandviken tok første stikk mot gullrivalen

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Sist oppdatert: 05. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Historie ble skrevet i Trondheim og toppoppgjøret i Bergen leverte varene da Toppserien endelig ble sparket i gang igjen.

RUNDE 1 | TOPPSERIEN
Rosenborg 1 - 1 LSK
Røa 0 - 1 Arna-Bjørnar
Avaldsnes 5 - 2 Lyn
Sandviken 3 - 2 Vålerenga
Klepp 0 - 0 Kolbotn


Tett og jevnt da historiske Rosenborg matchet LSK Kvinner

Rosenborg – LSK Kvinner 1-1 (0-1)
Mål: Mimmi Löfwenius (11), Julie Blakstad (79)

Det var knyttet store forventninger til det historiske oppgjøret mellom Rosenborg og LSK Kvinner fredag kveld. Rosenborg spilte sin første offisielle kamp siden Trondheims-Ørn ble til Rosenborg, og LSK Kvinner, som regjerende mester, er det alltid store forventninger til. Spesielt er det spennende med så mange utskiftninger som laget har lidd. 

Storsigneringen Lisa-Marie Karlsen Utland startet kampen på benken for vertene. Det samme gjorde stortalentet Julie Blakstad som senere skulle komme inn og bli avgjørende. Hos LSK Kvinner manglet spesielt Emilie Nautnes og Justine Vanhaevermaet i troppen.

Den første omgangen var preget av høyt tempo og sjanser til begge lag. Men det var Hege Riises jenter som kunne gå til pause på Koteng arena med en 1-0-ledelse etter scoring av Mimmi Löfwenius. Den kom på en dødball allerede etter 11 minutter av kampen, slått av Emilie Woldvik. Kristine Nøstmo i Rosenborg-buret feilberegnet ballbanen, og etter litt klabb og babb inne i feltet, fikk Löfwenius satt inn den første scoringen i kampen.  Nærmest for hjemmelaget var Celine Nergård, men hennes avslutning gikk dessverre for hjemmelaget, like til side for mål. 

DRØMMEDEBUT: Stortalentet Julie Blakstad kom inn og reddet poeng i sin debut. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Nå var det også Lisa-Marie Karlsen Utlands tur. Storsigneringen kom inn i pausen og Rosenborg skulle jakte utlikning, men det var gjestene som startet best. De regjerende seriemesterne tok full kommando fra start av og Rosenborg ble spilt lave. Tidvis slet de også med å komme seg over på LSKs halvdel.

Men så litt ut av intet, var det tid for en annen nysignering som skulle vise seg fram. Julie Blakstad ble byttet inn, og med drøyt 10 minutter igjen å spille av ordinær tid, fikk hun virkelig presentert seg.

Blakstad satte fart langs venstresiden og rev seg løs. Hun forsøkte et innlegg, men innlegget traff ingen lagvenninne. Innlegget gikk mot mål – og i mål. En litt uheldig Ida Nordstrøm klarte ikke å stoppe innlegget og fomlet ballen i mål. Blakstad utliknet for Rosenborg!

Flere scoringer ble det ikke i det historiske oppgjøret på Koteng Arena, og det virket som at ingen av lagets trenere var helt fornøyde med akkurat det.

– En ok start, beskrev Rosenborgs trener Steinar Lein det med, mens Hege Riise heller ikke var fornøyd med å ha mistet to poeng i gullkampen i en relativt jevnspilt kamp.

Kampen kan du se i sin helhet på NRK TV her, eller høydepunktene under:

 

Stortalentet sikret viktig trepoenger med drømmescoring

Røa – Arna-Bjørnar 0-1 (0-1)
Mål: Rikke Nygard (42)

Et oppgjør mellom to lag som er spådd å kjempe på nedre halvdel da Røa tok i mot Arna-Bjørnar lørdag formiddag. Og det var gjestene fra Bergen som til slutt skulle få mest å juble for i serieåpningen. 

Kampen åpnet også lovende med to offensive lag som ønsket å vise seg frem i serieåpningen. Nærmest for Røa var Harviken etter halvspilt førsteomgang da hun kom alene mot Teagan Micah i Arna-Bjørnar-buret. Men den australske målvakten gikk seirende ut av den duellen.

Like før pause kom scoringen for gjestene da stortalentet Rikke Nygard på strålende vis hamret ballen i tverrligger og inn utakbart for Linn-Mari Nilsen i Røa-buret. En drømmescoring! 

SCORET: Rikke Nygard ble den store helten for Arna-Bjørnar med sin 1-0-scoring like før pause. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Nygard, som på La Manga i vinter uttalte et mål om å bli mer offensiv og score flere mål denne sesongen, ble også matchvinner i oppgjøret med sin 1-0-scoring like før pause. 

Røa forsøkte å komme tilbake i kampen, men Arna-Bjørnar stod godt i mot bakover uten å slippe til de helt store sjansene.

– Vi klarte ikke å få til noe særlig offensivt og hadde ikke mange sjanser til å utlikne på, oppsummerte Harviken etter kampslutt til Røas Instagram-kanal.

Se høydepunktene under, eller hele kampen i opptak hos Amedia.

Hjemvendte Thorsnes i fokus – målfest i Rogaland

Avaldsnes – Lyn 5-2 (3-1)
Mål: Emma Godø (16), Elise Thorsnes (29), Rasheedat Ajibade (42), Ylinn Tennebø (45), Trine Skjelstad Jensen (48), Olaug Tvedten (55), Elise Thorsnes (61). 

Avaldsnes ble regnet som store favoritter i forkant av lørdagens oppgjør hjemme mot Lyn, men det var gjestene som først kunne juble for scoring da Emma Godø sendte Lyn i ledelsen etter kvarteret spilt. Litt uheldig forsvarsspill hos hjemmelaget endte med at Godø mottok ballen inne i 16-meteren og dro av en spiller, før hun enkelt satte inn ledermålet. 

Det var derimot langt i fra ferdigscoret i denne kampen, for hjemmelaget ville også være med på leken. Allerede til pause hadde Avaldsnes snudd oppgjøret, og det stod 3-1 til hjemmelaget, som nå virket å ha god kontroll på oppgjøret. Elise Thorsnes, som nylig har returnert til Norge etter et opphold i Australia, satte inn utlikningen for Avaldsnes, før Rasheedat Ajibade og Ylinn Tennebø sendte laget i føringen.

DRØMMESTART: Avaldsnes fikk mye å juble for i serieåpningen mot Lyn lørdag ettermiddag. Her fra et oppgjør på La Manga tidligere i vinter. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Avaldsnes var heller ikke ferdige for dagen helt enda, men først var det gjestene som igjen skulle melde seg inn i kampen. Trine Skjelstad Jensen reduserte for Lyn kun minutter ut i den andre omgangen etter å ha headet inn et frispark.

Gleden ble derimot kortvarig for Lyn. Noen få minutter senere var Avaldsnes igjen frempå da Olaug Tvedten scoret sitt første mål for sesongen – den 19 år gamle midtbanespilleren som med sitt gjennombrudd forrige sesong scoret syv mål i 2019. Hun fikk en enkel oppgave da hun ble spilt fram av Elise Thorsnes, og kontrollert kunne sette ballen i mål.

Like etterpå var Thorsnes involvert nok en gang. Nå gjorde hun alt på egen hånd da hun snappet opp en ball på Lyns banehalvdel og satte fart før hun ladet kanonen og hamret inn 5-2 med et lekkert skudd utenfor 16-meteren med sin venstre fot.

Dermed ble det en flott åpning for Avaldsnes som er ventet å kjempe i toppen av tabellen, mens Lyn fikk det akkurat så tøft som ventet. Avaldsnes vant fullt fortjent og Elise Thorsnes med sine tre målpoeng var svært sentral for hjemmelaget.

Du kan se høydepunktene under eller hele kampen i opptak hos Amedia.

Spitse scoret to – Sandviken vant toppkampen

Sandviken – Vålerenga 3-2 (2-0)
Mål: Vilde Hasund (18), Kennya Cordner (42), Sherida Spitse (61), Lisa Naalsund (78), Sherida Spitse (86)

Lørdagens siste kamp var intet mindre enn et toppoppgjør mellom to lag som begge er spådd som seriemestere denne sesongen av flere eksperter. Sandviken tok i mot Vålerenga på Stemmemyren kunstgress og det skulle vise seg å bli akkurat så underholdende som vi hadde håpet på. I likhet med 4-3-oppgjøret fra forrige sesong, skulle dette vise seg å bli en skikkelig målfest, mellom lagene som ble nummer fire og to forrige sesong. 

Sandviken har klart å beholde de fleste spillerne fra forrige sesong inn mot denne sesongen, men det var allikevel en nykommer som skulle få presentere seg etter 18 minutter av kampen. Vilde Hasund, som før denne sesongen kom fra Lyn, ble funnet av fjorårets toppscorer Kennya Cordner inne i 16-meteren. Hasund klarte på elegant vis å slå en tunnel på en Vålerenga-spiller for å komme seg fri, alene mot keeper. Alene med Hannah Seabert i Vålerenga-buret gjorde hun ingen feil og sendte hjemmelaget i ledelsen. På dette tidspunktet av kampen var det slettes ikke ufortjent heller.

Vondt skulle bli til verre for Vålerenga like før pause da det var nettopp Hasund og Cordner som var involvert igjen. Denne gangen var rollene byttet om, og Hasund slo et innlegg til Cordner som headet mot mål via stolpen og inn etter at Ingibjörg Sigurdardottir febrilsk hadde forsøkt å avverge forsøket. Sandviken hadde god kontroll og ledet fortjent da lagene tok en pause.

SENTRAL: Sherida Spitse spilte igjen en sentral rolle for Vålerenga, men i dag til ingen nytte. Her fra et oppgjør mellom lagene på La Manga. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Førsteomgangen fra Vålerenga, ut i fra deres forventninger, var lite å skryte av. Derfor ble det gjort grep tidlig og vi fikk også se et langt mer angrepsvillig Vålerenga i den andre omgangen.

Etter timen spilt var det den nederlandske landslagskapteinen og stjernespilleren Sherida Spitse som med sin strålende dødballfot skulle få vise seg frem. Vålerenga-kapteinen stilte seg opp for et frispark på 20 meter og fyrte av – klistret i keeperhjørnet, og Vålerenga hadde redusert. Nå var det liv i kampen! 

Vålerenga fortsatte å presse på etter scoringen, men uten uttelling. Derfor var det svært ergerlig for gjestene da Ingrid Ryland ble felt innenfor 16-meteren drøyt 10 minutter før slutt, og fikk straffespark. Der gjorde Lisa Naalsund ingen feil og satte ballen sikkert i mål. Da trodde man kampen var avgjort.

Men Vålerenga fortsatte å kjøre på, og igjen var det kapteinen som skulle stå fram. Hjemmelagets forsvar klarte ikke å få klarert ballen i egen 16-meter og ballen endte opp hos Spitse som hamret ballen i nettet. Vålerenga hadde redusert nok en gang med fem minutter igjen av kampen å spille.

Dessverre for Vålerenga og heldigvis for Sandviken ble det ikke flere scoringer etter dette i en svært underholdende og morsom fotballkamp mellom to topplag. Sandviken var klart best før hvilen, men gjestene kom mer og mer med utover i kampen, uten at det ble belønning. Dermed ble det en viktig seier for Sandviken i kampen om seriegullet etter at LSK Kvinner også tapte poeng i går, mens Vålerenga nå må svare umiddelbart når Røa kommer på besøk til Intility Arena fredag kveld til det som er rundens TV-kamp på NRK2.

Du kan se høydepunktene under eller hele kampen i opptak hos Amedia.

Sjansefattig da Klepp tok imot Kolbotn

Klepp – Kolbotn 0-0 (0-0)

Rundens siste kamp ble spilt søndag ettermiddag mellom Klepp og Kolbotn. Etter at både Vålerenga og LSK Kvinner hadde avgitt poeng tidligere i runden, var det Klepps tur til å være i aksjon – et lag som av mange også er spådd å være i toppen også denne sesongen.

Klepp har i forkant av denne sesongen skiftet trener. Nick Lofthus har tatt over for suksesstreneren Ollie Harder, og derfor var det knyttet stor spenning til dette. Hos Kolbotn har det også vært store utskiftninger, blant annet Sigrid Heien Hansen, Isabell Herlovsen og Nora Eide Lie har forlatt klubben.

Spesielt Klepp virket å være preget av dette da kampen ble spilt. Begge lag slet med å skape sjanser på hverandre, og det var ikke mye å melde om på Klepp stadion.

Elisabeth Terland var nærmest for vertene etter halvtimen spilt, men avslutningen hennes gikk til side for mål. Nærmest for Kolbotn var Eline Hegg som traff tverrliggeren, og Tanja Myrseth som bommet alene med keeper. Alt i alt var det et veldig rettferdig resultat i en kamp som spesielt Klepp ikke vil være spesielt fornøyde med.

Hele kampen kan du se i opptak hos Amedia.

SKUFFELSE: Klepp-jentene fikk lite å smile for da de tok i mot Kolbotn søndag ettermiddag og ikke maktet å score mål. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

TABELL | TOPPSERIEN
1 LSK 5 9 13
2 Vålerenga 6 6 13
3 Rosenborg 5 6 11
4 Sandviken 5 3 10
5 Avaldsnes 6 2 10
6 Kolbotn 6 -2 6
7 Klepp 5 -3 5
8 Lyn 5 -6 4
9 Arna-Bjørnar 5 -5 3
10 Røa 6 -10 0