Sandviken 3-0 Stabæk

Foto: Bjørn Erik Nesse

Sist oppdatert: 10. okt 2021 Skrevet av: Mette Hammerslandsandvikentoppfotball.no

 

 

Det ble tre mål og tre nye poeng i hjemmekampen mot Stabæk. Sandviken stormer mot seriegull med kun tre kamper igjen av sesongen.

 

Det var jevnt de første 25 minuttene på Stemmemyren. Sandviken hadde mest ball, men de slet med å bryte gjennom et veldig solid Stabæk-forsvar. I det 26. spilleminuttet kom imidlertid skåringen. Sandviken kombinerte nydelig på venstresiden før ballen havnet hos Vilde Hasund. Fra omtrent ti meter banket hun inn sin sjette skåring for sesongen, og Sandviken var i ledelsen.

 

I andre omgang fikk publikum se et Sandviken-lag som ikke var interessert i å sikre inn en 1-0-skåring. Serielederne gikk høyt ut og så ut til å ville doble ledelsen så tidlig som mulig. Og ti minutter ut i omgangen fikk de en enorm mulighet til det. Lisa Fjeldstad Naalsund slo ballen ut til Marit Bratberg Lund på venstresiden. Hun tok ballen med seg inn i sekstenmeteren og sendte den videre til Elisabeth Terland. Fra seks meter satte Terland ballen på feil side av stolpen, og det stod fortsatt 1-0 på Stemmemyren.

 

Tolv minutter før full tid var Vilde Hasund på vei inn i sekstenmeteren til Stabæk. Hun dro seg forbi Stabæk-forsvarer Silje Bjørneboe, som deretter la henne i bakken før hun fikk avsluttet. En klar straffe, som Marit Bratberg Lund banket opp i krysset. Dermed stod det 2-0, og Sandviken var på vei mot tre nye poeng.

 

Rett før full tid fikk innbytter Kennya Cordner også notert seg for en skåring. Hun ble spilt gjennom av Maria Brochmann og dro seg enkelt forbi en Stabæk-forsvarer før hun satte ballen sikkert ned i hjørnet. En god prestasjon av Cordner!

 

Nå trenger Sandviken kun seks poeng til for at seriegullet skal være sikret. Neste søndag er det bortekamp mot Avaldsnes. Blir det seier der, så kan seriegullet sikres på hjemmebane mot Klepp 7. november. Da bør man være på Stemmemyren!

Referent: Ole Ones