Rundens duell: Veteranen mot stortalentet

Ingrid Ryland mot Emilie Woldvik er denne rundens duell. Foto: Vegard Wivestad Grøtt og Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Ingrid Ryland og Emilie Woldvik skal denne helgen forsøke å hjelpe hvert sitt lag med å ta tre poeng i den viktige gullkampen.

Sist oppdatert: 28. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Etter noen år i utlandet, valgte Ingrid Ryland i 2019 å vende hjem til Norge og Bergen. Valget falt ikke på hennes tidligere klubb Arna-Bjørnar, men Sandviken. Nå er hun en fast inventar i laget som jakter noe stort denne sesongen. Men på den andre banehalvdelen denne helgen finner vi det 10 år yngre backtalentet, Emilie Woldvik, som virkelig er i ferd med å presentere seg i Toppserien.

Se Sandviken – LSK Kvinner på NRK1 søndag klokken 16:00.

Les også: Nøkkelkamp i Bergen

Ingrid Ryland

31 år gamle Ingrid Ryland har en lang karriere bak seg. Hun har spilt i klubber som Arna-Bjørnar, Liverpool, Djurgården og nå Sandviken, hvor hun kom til i 2019. Hun har også en rekke landskamper for både U23 og a-landslaget. Nå er hun en av lederne i Sandviken sitt lag, og en du alltid vet hva du får fra på banen. Ryland har denne sesongen spilt i syv av Sandvikens ni kamper, på deres høyreback.

Bli bedre kjent med høyrebacken her:

 

Som høyreback fosser hun gjerne opp langs høyresiden og blir med i angrepene til Sandviken. Ingen hadde nemlig flere innlegg enn henne i 2019-sesongen, hvor hun hadde et snitt på 4,6 per kamp. Statistikkene viser også hvordan hun er svært delaktig i Sandviken sine angrep. Hun lyktes nemlig med hele 63 prosent av sine driblinger forrige sesong, som er meget imponerende. Hun var også blant backene som oftest fant sine medspillere inne i straffefeltet.

VIKTIG: Ingrid Ryland vil bli svært viktig for Sandviken i jakten på noe stort denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån: 

Nasjonalitet: Norge
Alder: 31
Toppseriekamper i 2019: 19/22
Toppseriemål i 2019: 2
Landskamper: 25

Tidligere klubber:
Arna-Bjørnar
Liverpool
Avaldsnes
Djurgården

Les også: Tid for endring? 

RUNDE 10 | TOPPSERIEN
Avaldsnes 4 - 0 Røa
Rosenborg 1 - 1 Arna-Bjørnar
Kolbotn 0 - 0 Vålerenga
Lyn 1 - 3 Klepp
Sandviken 0 - 1 LSK


Emilie Woldvik

I denne kampen vil hun møte LSK Kvinners stortalent, Emilie Woldvik. Hun spiller på motsatt side, og er blitt en nøkkelspiller for Hege Riise på deres venstreback. Hun var før sesongen spådd en svært god sesong, og hun har virkelig levert opp til forventingene, må sies.

Offensivt bidrar hun mye og relasjonen med Emilie Haavi framfor seg er god. I tillegg slår hun gode dødballer hvor LSK Kvinner har skapt flere farligheter denne sesongen.

LANDSLAGSAKTUELL: Emilie Woldvik har levert en svært god sesong så langt, og er garantert en av spillerne Martin Sjögren vurderer. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Woldvik står nemlig med to målgivende og én scoring etter ni serierunder. Det er høyst godkjent for en back. Fortsetter hun slik som dette er det nok heller ikke lenge før vi ser henne i Martin Sjögren sin landslagstropp på jevnlig basis. I mars fikk hun nemlig sin debut mot Tyskland, og det blir neppe siste gangen vi ser henne i rødt, hvitt og blått.

Forrige sesong noterte hun seg for én scoring og én målgivende, noe som vil si at hun allerede har slått fjoråret etter halvspilt sesong. Hun var også den venstrebacken med høyest treffprosent på sine pasninger (79) forrige sesong i Toppserien, og imponerende 77 prosent av sine taklinger, traff hun på i 2019.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 21
Toppseriekamper i 2019: 19/22
Toppseriemål i 2019: 1
Landskamper: 1

Tidligere klubb: 
Kløfta

Denne runden får vi dermed en backduell mellom veteranen Ingrid Ryland, som det må sies at hun er, mot 10 år yngre Emilie Woldvik. Man kan være sikker på å få se Woldviks gode dødballer underveis, men det er heller ingen grunn til å tvile på at Ryland vil fosse fremover langs Sandvikens høyreside. I det som blir et meget interessant oppgjør, er dette to spillere som kan bli svært viktige i jakten på tre svært viktige poeng.

Se Sandviken – LSK Kvinner på NRK1 søndag 16:00

Statistikk er hentet fra InStat.