Rundens duell: Venstreføttene

Meryll Abrahamsen mot Vilde Hasund er rundens duell.

Sist oppdatert: 25. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

De kom begge til sin klubb før denne sesongen. Når Bergensoppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Sandviken sparkes i gang onsdag kveld, står Meryll Abrahamsen og Vilde Hasund på hver sin banehalvdel, begge som en nøkkelspiller for hvert sitt lag. Abrahamsen ble signert fra LSK Kvinner før sesongen, mens Hasund kom fra Lyn. Begge har også flere landskamper for U23-landslaget.

Se Arna-Bjørnar – Sandviken på direktesport onsdag klokken 19:00.

Les også: Derbyonsdag

Meryll Abrahamsen

Til tross for at Meryll Abrahamsen ikke er eldre enn 23 år, har den offensive midtbanespilleren rukket å spille for tre klubber i Toppserien: Avaldsnes, LSK Kvinner og nå Arna-Bjørnar. For LSK Kvinner ble det 18 kamper forrige sesong, før hun meldte overgang til Arna-Bjørnar i forkant av denne sesongen.

Hun har denne sesongen notert seg for to scoringer i løpet av de første åtte serierundene, og én målgivende. Hun scoret blant annet et ordentlig kremmerhus i 2-1-seieren mot Lyn, hvor Arna-Bjørnar tok sin første seier på fem kamper. Etter det fulgte hun opp med en strålende målgivende i forrige kamp, i seieren mot Kolbotn (3-2).

Målet mot Lyn kan du se her:

 

Abrahamsen har en god teknikk, og en slegge av en venstrefot, som blant annet ble vist i videoen ovenfor. Hun kan spille fri sine lagkamerater på strålende vis, og hun kan også banke ballen i mål om det er mulig. Hun ofrer seg også for laget i en duell om det er nødvendig. Forrige sesong scoret hun fire mål for LSK Kvinner i alle turneringer (tre i Toppserien), mens hun denne sesongen står med to i serien allerede. Dermed ligger hun godt an med tanke på å matche fjorårssesongen, om ikke gjøre det enda bedre.

GULLFOT: Meryll Abrahamsen har en svært god venstrefot. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån: 

Nasjonalitet: Norge
Alder: 23
Toppseriekamper i 2019: 13/22
Toppseriemål i 2019: 3
Landskamper: 7 (U23)

Tidligere klubber:
LSK Kvinner
Avaldsnes
Haugar

Les også: Fart ydmyket – Amazon Grimstad overrasket i Bergen

RUNDE 9 | TOPPSERIEN
LSK 1 - 1 Vålerenga
Avaldsnes 1 - 1 Stabæk
Kolbotn 3 - 0 Klepp
Rosenborg 0 - 2 Sandviken
Arna-Bjørnar 3 - 1 Lyn


Vilde Hasund

Vilde Hasund har virkelig ikke brukt lang tid på å finne seg til rette etter overgangen fra Lyn før sesongen. Det har allerede blitt tre mål, og hun brukte kun 18 minutter i serieåpningen mot Vålerenga på å score sitt første. Hun er en fast inventar å finne på Sandvikens venstrekant, og er blitt en nøkkelspiller for et medaljejagende Sandviken.

Med sin eminente teknikk er hun et mareritt å stoppe for backene i Toppserien, og det fikk vi allerede se i kampen mot Vålerenga. Den scoringen kan du se her:

JUVEL: Sandviken ser ut til å ha funnet en juvel i 23 år gamle Vilde Hasund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 23
Toppseriekamper i 2019: 22/22
Toppseriemål i 2019: 4
Landskamper: 14 (U23)

Tidligere klubb: 
Lyn
Røa
Hødd

De to spillerne har noen likheter. De har begge en venstrefot som kan skape magi, og mens Vilde Hasund kan trylle med ballen i beina, kan også Meryll Abrahamsen skape ting på egen hånd med sin gode skuddfot. I det som er et svært viktig oppgjør mellom to lag i Bergen, kan plutselig en av disse to spillerne vise seg å bli tungen på vektskålen. Hvem det blir gjenstår å se!

Arna-Bjørnar – Sandviken ser du onsdag klokken 19:00 på direktesport.