Rundens duell: Toppscorerduellen

Sophie Román Haug mot Marit Clausen er rundens duell. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

To av Toppseriens aller beste målscorere møtes denne helgen til dyst når LSK Kvinner møter Rosenborg i LSK-hallen på lørdag

Sist oppdatert: 04. sep 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runde elleve er like rundt hjørnet, og i LSK-hallen får vi denne helgen et møte mellom to måljegere av rang: Sophie Román Haug (LSK Kvinner) og Marit Clausen (Rosenborg)

Sophie Román Haug har utviklet seg til å bli en sentral brikke i det «nye» LSK Kvinner. Marit Clausen på motsatt side er en nøkkelspiller for ubeseirede Rosenborg. Denne helgen skal de begge forsøke å sikre seieren for sitt eget lag. 

Se LSK Kvinner – Rosenborg på direktesport klokken 15:00 denne lørdagen. 

Nummer to (Román Haug) mot nummer én på toppscorerlisten (Clausen). Det er litt av en duell vi har i vente denne helgen.

Les også: Mye spenning i vente denne helgen

Sophie Román Haug

Hun er kun 21 år gammel. Likevel har Sophie Román Haug rukket å spille 101 kamper for Hege Riise, med imponerende 50 antall scoringer. Allerede 16 år gammel fikk hun sin Toppserie-debut for LSK Kvinner mot Røa. Hennes første scoring kom mot Avaldsnes.

Dessverre for Román Haug ble store deler av 2019-sesongen preget av skader og sykdom. Nå er hun derimot tilbake for fullt, og det ser vi på banen, når hun står med solide seks mål på 10 kamper denne sesongen.

SLÅTT TILBAKE: Etter en tung 2019-sesong har Sophie Román Haug virkelig slått tilbake denne sesongen. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 21
Toppseriekamper i 2019: 19/22
Toppseriemål i 2019: 1
Landskamper: 7 (U23)

Tidligere klubber:
Kløfta

Marit Clausen

Marit Clausen har også virkelig imponert denne sesongen i Toppserien, og er ligaens toppscorer med sine syv scoringer. Men også hun har en historie av det spesielle slaget.

I 2017 la nemlig Clausen opp som fotballspiller, da hun var midtstopper. Flere ulike skader gjorde at Clausen mistet motivasjonen, men så fant hun veien tilbake igjen – og ble spiss. Det har hun lyktes svært godt som, kan man vel si. Forrige sesong ble det 11 scoringer på totalt 24 kamper, og som nevnt er hun ligaens toppscorer før denne runden.

COMEBACK: Siden Marit Clausen gjorde comeback på fotballbanen, har det kun gått én vei. Foto: Simen Johansen / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 24
Toppseriekamper i 2019: 20/22
Toppseriemål i 2019: 9
Landskamper: 1 (U23)

Tidligere klubber:
Ranheim

Dødelige innenfor boksen

Felles for de begge er det at de begge er nådeløse foran mål. De befinner seg stort sett alltid på riktig plass til rett tid, og er te mareritt å markere for motstandernes forsvarsspillere. Senest forrige helg beviste Román Haug akkurat dette:

Men Marit Clausen kan også noen lekre mål. To ganger (runde tre og fire) har hun nemlig vunnet rundens mål denne sesongen, og her er ett av dem: 

Med også tre målgivende forrige sesong beviste Clausen at hun også kan legge opp til sine lagvenninner. Det var nemlig kun 10 spillere som hadde flere målpoeng i 2019-sesongen enn Rosenborgs og Toppseriens toppscorer for øyeblikket.

I lufta er det ikke mange som er bedre enn Román Haug. Hele 60 prosent av luftduellene hun deltok i forrige sesong, vant hun, og grunnet skadene ble det kun drøyt 700 minutter på LSK-spissen. Denne sesongen har hun virkelig slått tilbake for fullt.

Begge to vil bli helt avgjørende i den intense gullkampen som nå pågår for hvert sitt lag. Román Haug skal forsøke å sikre et nytt seriegull for Hege Riise og hennes jenter, mens Marit Clausen skal forsøke å skyte Rosenborg til et historisk gull etter at Rosenborg Kvinner ble en realitet.

Allerede denne lørdagen vil begge to være svært viktige i toppoppgjøret i LSK-hallen som fort kan avgjøre ganske mye av sesongens utfall. Hvem det blir som stikker av med et eventuelt seriegull, og hvem som kanskje blir toppscorer, blir spennende å se.

Se Román Haug mot Clausen på direktesport denne lørdagen klokken 15:00. 

Statistikk er hentet fra InStat.