Rundens duell: Stortalentene møtes på Koteng arena

Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån

Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy møtes på Koteng arena denne runden.

Sist oppdatert: 14. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Begge er født i 2001, har spilt på ulike u-landslag og er nå nøkkelspiller for hvert sitt topplag. Når Rosenborg tar imot Vålerenga denne helgen på Koteng arena, får vi en duell mellom Julie Blakstad (Rosenborg) og Celin Bizet Ildhusøy (Vålerenga) på hver sin kant.

Se Rosenborg – Vålerenga på NRK1 søndag klokken 17:00.

Les også: En sesongdefinerende runde?

Julie Blakstad

Julie Blakstad ble hentet til Rosenborg i forkant av denne sesongen fra Fart. Forrige sesong ble hun kåret til årets unge spiller i Toppserien, og på deadline day, var det Rosenborg som sikret seg det norske stortalentet etter interesse fra flere utenlandske klubber.

Nå er Blakstad en av Rosenborgs nøkkelspillere kun 18 år gammel. Etter seks serierunder denne sesongen står hun allerede med fire mål, og hun scoret blant annet Rosenborgs første mål i Toppserien, i kampen mot LSK Kvinner. For å sette i perspektiv hvilket talent hun er, har hun tidligere trent med den engelske storklubben Chelsea.

Bli bedre kjent med Blakstad her: 

Med sin ekstreme teknikk og dribleegenskaper er hun vanskelig å stoppe, og på Rosenborgs venstrekant, ser det ut til å være mye i vente denne sesongen. Faktisk var det ingen spillere som hadde flere driblinger i Toppserien enn Blakstad i 2019-sesongen. Med sin kreativitet kan hun skape problemer for hvem som helst.

UNIK: Julie Blakstad ble kåret til årets unge spiller forrige sesong, og er et av Norges aller største talenter. Foto: Stian Sand / Norske Fotballkvinner

Nasjonalitet: Norge
Alder: 18
Toppseriekamper i 2019: 22/22
Toppseriemål i 2019: 4
Landskamper: 24 (J19)

Tidligere klubber:
Fart
Ottestad

Les også: Skal det snu for Fløya eller Fart?

Celin Bizet Ildhusøy

På motsatt banehalvdel finner vi Celin Bizet Ildhusøy. Med et uttalt mål om å bli verdens beste, er det liten tvil om hvilket talent vi har med å gjøre. Forrige sesong var hun også en del av J19-laget til Vålerenga som tok seg til NM-finale (1-9-tap mot Klepp), og hadde også et kort låneopphold hos Grei. Ildhusøy scoret fire mål på fem kamper for J19, og var også involvert i 19 kamper i Toppserien forrige sesong.

Denne sesongen har hun startet seks av Vålerengas syv kamper i Toppserien, og forrige helg, mot Kolbotn, noterte hun seg for sesongens første scoring med et lekkert hodestøt. Det målet var så godt at det faktisk ble kåret til rundens mål.

Ildhusøy er ikke bare god på hodet. Én mot én er hun et mareritt for enhver forsvarsspiller, og hun har et rykk som ikke står tilbake for noen. I tillegg til dette har hun en særdeles god skuddfot, og hun kan også bekle en spissrolle, om det skulle være nødvendig. Kun 15 år gammel fikk hun sin debut for Vålerenga som hun nå har 61 kamper for.

Bli bedre kjent med Ildhusøy her: 

FRYKTET: Celin Bizet Ildhusøy kan være et mareritt for enhver forsvarsspiller. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge / Cuba
Alder: 18
Toppseriekamper i 2019: 19/22
Toppseriemål i 2019: 3
Landskamper: 24 (J19)

Tidligere klubber:
Grei (lån)
Skedsmo

Potensielt avgjørende

Både Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy har ferdighetene til å avgjøre denne kampen. Men hvem som eventuelt gjør det, gjenstår å se. Det er uansett liten tvil om at de begge vil spille en viktig rolle for sitt lag i denne kampen. Fremtiden til begge er stor, men i denne kampen er det nå som gjelder. For med et LSK Kvinner-lag som fortsetter å vinne kamp etter kamp, er det lite rom for eventuelle feilskjær om man skal henge med i toppen.

Om det blir Julie Blakstads gullfot eller «Cubafoten», som Ildhusøy kalles, som avgjør denne kampen, kan du se på søndag klokken 17 på NRK1