Rundens duell: Storscorerne

Begge vet hvor målet står, og begge er helt avgjørende brikker for hvert sitt lag. Rundens duell er mellom Melissa Bjånesøy og Lisa-Marie Karlseng Utland.

Sist oppdatert: 21. mai 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Endelig er Toppserien i gang igjen. På Koteng Arena er det duket for et interessant oppgjør lørdag ettermiddag.

Rosenborg tar imot et høytflyvende Stabæk. Lørdagens hjemmelag tapte ikke én eneste kamp i serien forrige sesong, mens Stabæk kun tapte én kamp i 1.divisjon.

Ikke nok med det. I spissen hos begge lag finner man to spillere som fort kan være med å kjempe om toppscorertittelen denne sesongen, Lisa-Marie Karlseng Utland og Melissa Bjånesøy.

Melissa Bjånesøy

Melissa Bjånesøy og Stabæk er tilbake i Toppserien etter kun ett år nede i 1. divisjon. Den amerikanskfødte storscoreren endte opp med imponerende 25 scoringer forrige sesong på 17 kamper. Hun hadde også en solid rekke der hun scoret i elleve kamper på rad.

Selv om ting går fortere i Toppserien og motstanden er bedre, kommer Bjånesøy til å finne nettmaskene denne sesongen også.

I tillegg til å være lagets viktigste offensive spiller, har Bjånesøy også mye ansvar både på og utenfor banen. 29-åringen er kaptein for et nokså ungt lag og må vise vei dersom Stabæk skal holde seg i divisjonen.

Mål i 1. divisjon 2020: 25

Kamper i 1. divisjon 2020: 17

Landskamper: 21

Mål: 4

Tidligere klubber:

Sandviken

Bjånesøy fikk prisen som årets spiller i 1. divisjon. I videovinduet under kan du se da hun mottok prisen, samt et vidunderlig hodestøt.

 

Lisa-Marie Karlseng Utland

Lisa-Marie Karlseng Utland vendte tilbake til Rosenborg i 2020-sesongen etter et kort opphold hos engelske Reading.

Marit Clausen har forlatt klubben til fordel for Kolbotn denne sesongen og Utland er utvilsomt trøndernes førstevalg på topp denne sesongen. Det er en mulighet hun har ventet på. I fjorårssesongen måtte landslagsspissen figurere en del på høyrekanten.

Her kan du se hva Utland selv tenker om spissrollen:

Utland er kjent for å være råsterk i boksen og denne sesongen vil spissen få muligheten til å befinne seg mye der. 28-åringen er en av ligaens aller beste hodespillere og kommer til å score mange mål denne sesongen med den delen av kroppen.

Med spillere som Cesilie Andreassen og Julie Blakstad rundt seg, vil landslagsspissen få nok av målsjanser denne sesongen.

Toppseriemål 2020: 6

Toppseriekamper 2020: 18

Landskamper: 57

Mål: 20

Tidligere klubber:

Fløya

Amazon Grimstad

Trondheims-Ørn

Røa

Rosengård

Reading

Under kan du se et typisk Utland-mål fra fjorårsseongen (mål nummer to):

 

Livsfarlige i boksen

Bjånesøy og Utland kjenner hverandre godt fra landslaget. I 2018 spilte de blant annet sammen under fotball-VM for kvinner i Canada.

Begge spillerne er notoriske målscorere og besitter mye av de samme kvalitetene. Gir du dem plass innenfor 16-meteren blir du straffet.

Utland er en typisk «targetspiss», mens Bjånesøy ofte er mer delaktig i oppbygningen av det offensive spillet. Likevel er det avslutningsegenskapene begge er mest kjent for.

Skal Stabæk holde plassen denne sesongen er Bjånesøy nødt til å levere varene. Hvis Rosenborg skal ta et etterlengtet gull er de avhengige av at Utland tar opp hansken etter Clausen. Med andre ord kan disse to spillerne være forskjellen på om laget deres får en vellykket sesong eller ei.

På lørdag møtes Rosenborg og Stabæk på Koteng Arena, og begge spillerne er nok lystne på å havne på scoringslisten allerede i 1. serierunde.

Kampstart i Trondheim er klokken 15.00 og du kan se oppgjøret på direktesport.no