Rundens duell: Midtbanekrigen

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Denne fredagen venter også rundens duell når Røa møter Avaldsnes 18:00.

Sist oppdatert: 07. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Fredag sparkes den sjette serierunden i gang, og i oppgjøret mellom Røa og Avaldsnes, venter også denne rundens duell. Den står mellom to midtbanespillere: Katrine Winnem Jørgensen (Røa) og Olaug Tvedten (Avaldsnes).

Se Røa – Avaldsnes fra 18:00.

Katrine Winnem Jørgensen er nå inne i sin fjerde sesong som Røa-spiller, mens Olaug Tvedten, kun 20 år gammel, er inne i sin femte.

Les også: Målrikt toppoppgjør i Bergen? 

Katrine Winnem Jørgensen

Winnem Jørgensen er inne i sin fjerde sesong hos Røa, og da Kristine Leine forlot klubben forrige sommer, ble hun klubbens nye kaptein, noe hun selv fortalte at hun var særs stolt over.

– Klart det blir litt spesielt, men jeg gleder meg veldig. Jeg er utrolig stolt over å bli utnevnt som kaptein for en så stor klubb, sa Røas kaptein den gang til deres egne hjemmeside.

I en periode hvor Røa nå sliter, og står med null poeng, kan Winnem Jørgensens lederegenskaper bli svært viktig for Geir Nordbys jenter, for å komme seg ut av denne motgangen. Hun har denne sesongen vært å se på Røas midtbane, men hun kan også spille midtstopper med bravur, om det skulle være nødvendig.

Hun er ikke redd for å trykke til i duellene, og er gjerne den som går først i krigen nå som Røa sliter om dagen. Hun er faktisk blant spillerne som takler mest i serien, og hadde en treffprosent på 66 i 2019-sesongen.

LEDER: Katrine Winnem Jørgensen skal forsøke å lede Røa ut av denne motgangen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Nasjonalitet:
Norge

Alder: 23
Toppseriekamper i 2019: 21/22
Toppseriemål i 2019: 4
Landskamper: 19 (U23)

Tidligere klubber:
Medkila
Hardhaus

Olaug Tvedten

Olaug Tvedten er regnet som et av Norges største talenter. Den 20 år gamle midtbanespilleren har allerede i ung alder en rekke kamper i Toppserien, men fikk virkelig sitt store gjennombrudd forrige sesong da hun scoret syv mål fra sin midtbaneposisjon i Toppserien.

Les også: Jeg har blitt mer offensiv i hodet 

Hun har vært innom en rekke aldersbestemte landslag, og er nå å finne på U23-landslaget. Med sin kreativitet kan hun både spille fri en medspiller, men også sette ballen i mål selv med sin gode skuddfot. Forrige sesong var det kun 12 spillere som hadde flere målpoeng enn Tvedten i Toppserien.

Hun er også helt i toppen når det kommer til å slå pasninger og skape muligheter. Kun fire spillere hadde flere pasninger enn Tvedten forrige sesong, mens bare syv hadde flere nøkkelpasninger.

JUVEL: Olaug Tvedten er en juvel for Avaldsnes. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 20
Toppseriekamper i 2019: 22/22
Toppseriemål i 2019: 7
Landskamper: 3 (U23)

Tidligere klubber:
Trott

Se hva Olaug Tvedten har å by på her: 

Ulike oppgaver

De møtes i kveld på på midtbanen, men oppgavene er litt mer ulike. Samtidig som at Tvedten skal forsøke å stå for nye målpoeng, vil nok Winnem Jørgensen få en egen oppgave med å forhindre det.

Begge lag vil sårt trenge de tre poengene. Røa har nemlig ikke notert seg for ett eneste poeng denne sesongen, mens Avaldsnes står med to strake tap. Man sier ofte at det er den som vinner midtbanen som vinner kampen. Kanskje er det akkurat det vi får se denne fredagen.

Om det blir Winnem Jørgensen eller Tvedten som får mest grunn til å feire fredag, er mer usikkert. Det som er sikkert er at du kan se kampen på direktesport fra klokken 18:00.