Rundens duell: Kampen om midtbanen

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån og Stian Sand / Norske Fotballkvinner

Denne rundens duell finner vi i det svært viktige oppgjøret mellom Avaldsnes og Rosenborg i morgen klokken 15.

Sist oppdatert: 21. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Andrea Norheim har tross sin unge alder allerede vært innom lag som Klepp, Lyon, Piteå og nå Avaldsnes. Kun 21 år gammel regnes hun fortsatt som et stort talent. På motsatt banehalvdel denne helgen står Cesilie Andreassen. Hun har denne sesongen storspilt for Rosenborg, har vært innom rundens lag hele fem ganger allerede og ble i juli kåret til månedens spiller i serien. 

Se Avaldsnes – Rosenborg lørdag klokken 15 på direktesport.

Les også: Superlørdag

Andrea Norheim

Kun 17 år gammel reiste hun til utlandet, klar for det beste laget innen kvinnefotball de seneste årene, Lyon. Der fikk hun være med på Lyons enorme suksess, før hun i 2018 forlot klubben og dro til svenske Piteå. Der ble spesielt andreåret preget av mye skader, og derfor vendte hun hjemover før denne sesongen, og endte opp i Avaldsnes.

Så langt denne sesongen har hun spilt fra start i seks av syv kamper for Avaldsnes, og hun står med én scoring hittil. Den kom i den andre serierunden mot Kolbotn etter en flott avslutning fra drøyt 20 meter. Signeringen av Norheim var et tydelig bevis på Avaldsnes sine ambisjoner denne sesongen, og nå, etter seieren mot LSK Kvinner sist, har Avaldsnes alle muligheter til å klatre enda lengre opp på tabellen.

Målet mot Kolbotn kan du se her: 

Norheims driv med ballen er en av hennes flere styrker. Hun har en god teknikk og kan sette fart fremover i banen på egen hånd. Kanskje har hun fått akkurat dette på grunn av oppveksten i Bryne hvor hun blant annet spilte mye spiss, faktisk sammen med Erling Braut Haaland. Norheim har denne sesongen stort sett vært å finne på midtbanen, og det aller meste tyder på at det er der vi får se henne denne helgen også.

TILBAKE: Andrea Norheim reiste før denne sesongen tilbake til Rogaland for å spille for Avaldsnes. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Nasjonalitet: Norge
Alder: 21
Toppseriekamper i 2019: 0 (12/22 i Sverige)
Toppseriemål i 2019: 0 (0 i Sverige)
Landskamper: 8 (U23)

Tidligere klubber:
Piteå
Lyon
Klepp
Bryne
Viking

Les også: Stabæks utfordrere møtes til toppoppgjør

Cesilie Andreassen

I svart og hvitt har det blitt økt fokus på trønderne denne sesongen, og en av dem som virkelig har levert for Rosenborg, er Cesilie Andreassen. Midtbanespilleren har storspilt på Rosenborgs midtbane, og har derfor blitt belønnet med en plass på rundens lag hele fem ganger. Som følge av dette ble hun også kåret til månedens spiller i juli i Toppserien.

Les også: Cesilie Andreassen – månedens spiller i Toppserien

Sammen med Emilie Joramo har de dannet en fryktelig sterk duo på Rosenborg midtbane denne sesongen, og Rosenborg ligger for øyeblikket på en tredjeplass, like bak Vålerenga og LSK Kvinner. Fortsetter Andreassen å levere slik hun har gjort, er det nok ikke lenge før det ligger en plass i landslagstroppen i potten.

Andreassen har en unik evne til å spille fri sine medspillere med sin presise pasningsfot, og forrige sesong var hun blant spillerne som slo flest nøkkelpasninger i Toppserien. Kun 11 spillere hadde flere, og hun hadde en treffprosent på sine pasninger i 2019-sesongen på 65 prosent.

Selv om Andreassen kanskje ikke er den mest utpregede målscoreren, beviste hun særlig i kampen mot Klepp forrige sesong hva som bor i henne. Da scoret hun hele tre mål i oppgjøret hvor Rosenborg snudde fra 0-2 til 3-2-seier på Jæren.

Se målene til Andreassen her: 

BEST: Cesilie Andreassen ble kåret til månedens spiller i juli. Foto: Stian Sand / Norske Fotballkvinner

Nasjonalitet: Norge
Alder: 23
Toppseriekamper i 2019: 18/22
Toppseriemål i 2019: 5
Landskamper: 10 (tidligere J19)

Tidligere klubb: 
Medkila

Hvem som klarer å ta kontrollen over midtbanen når lagene møtes på lørdag, kan fort bli kampavgjørende. Rosenborg har et tydelig ønske om å styre sine kamper, men vet at det ikke blir noe enkelt når Andrea Norheim og Avaldsnes står på motsatt banehalvdel. Kampen er svært viktig for begge lag. Avaldsnes kan passere Rosenborg med seier, mens Rosenborg kan øke forspranget til fem poeng, om det blir tre poeng.

Det høyinteressante oppgjøret ser du i morgen på direktesport klokken 15:00. 

Statistikk er hentet fra InStat