Rundens duell: Formduellen

Foto: Bildbyrån.

Begge har brukt litt tid på å finne scoringsformen denne sesongen, men nå er de for alvor i gang, og på søndag skal de møtes på Intility Arena.

Sist oppdatert: 26. sep 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

Oppgjørene mellom Klepp og Vålerenga i Toppserien 2019 endte med overkjøringer på eget gress. Klepp vant 5-0 i Rogaland, og Vålerenga vant 4-0 på Østlandet.

Selv om kampene dem imellom isolert sett ikke var så jevne, var sesongene deres i aller høyeste grad det. Vålerenga endte på andreplass med 46 poeng, og Klepp endte på plassen bak med to poeng mindre.

I år har hovedstadslaget rykket litt ifra Klepp fra forrige sesong, men Klepp har nå for alvor fått i gang stortalentet sitt.

Også Vålerenga har fått i gang en målmaskin i løpet av de siste rundene. En av fjorårssesongens desidert beste spillere.

Rundens duell utspiller seg på Intility Arena og er mellom Synne Jensen og Elisabeth Terland. 

Les mer om kampen mellom Vålerenga og Klepp i vår artikkel før runden, hvor du også kan lese deg opp på resten av kampene som skal spilles denne helgen.

Synne Sofie Kinden Jensen

Når man scorer 16 mål på 22 kamper i sin første sesong i ny klubb i Toppserien er det naturlig at man skaper forventninger for sesongen som følger. Nå er to tredjedeler av den påfølgende sesongen spilt, men Jensen har ikke opprettholdt målsnittet fra sesongen med Røa i fjor. Det kan det være flere grunner til. En av dem kan være at hun i Røa var den store ledestjernen, mens hun i Vålerenga er en del av en mer stjernespekket angrepsrekke. I tillegg har hun spilt mer på kanten denne sesongen enn hva hun gjorde i fjor.

Hennes første tellende scoring for Vålerenga kom i hjemmekampen mot Lyn i slutten av august, og nummer to kom hjemme mot Sandviken to runder senere. Det betyr at hun har scoret i begge av de to siste kampene Vålerenga har scoret. Kanskje beveger hun seg inn i en formtopp?

Nasjonalitet: Norge
Alder: 24
Toppseriekamper i 2020: 13
Toppseriemål i 2020: 2
Landskamper: 22

Tidligere klubber:
Røa
Stabæk
Wolfsburg
Kolbotn
Grei
LSK Kvinner
Gjelleråsen

SYNNE JENSEN: Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Elisabeth Terland:

Vi har sett henne score spektakulære mål for Klepp i år som i fjor. Med enorme offensive bidrag er det liten tvil om at Terland har det som kreves for å skape trøbbel for hvem som helst. I en fri rolle som «tier» bak fremste ledd eller driftende ut på kanten er man sjelden trygg når hun er påskrudd.

Men som Jensen trengte også Terland tid til å komme seg i gang med scoringene denne sesongen. Etter at det først løsnet for tenåringen har det tatt av. Siden scoringen i derbyet mot Avaldsnes har hun scoret fire av klubbens seks siste mål.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 19
Toppseriekamper i 2020: 12
Toppseriemål i 2020: 4
Landskamper: 20 (J19)

Tidligere klubber:
Bryne
Nærbø

ELISABETH TERLAND: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Fortsetter de den positive trenden?

Offensiv fleksibilitet er en av flere fellesnevnere når man ser på spillere som Jensen og Terland. De kan bekle flere posisjoner i angrep og begge har de ekstreme avslutningsegenskaper. 

Jensens dominante fot er den høyre, men det er ikke alltid like lett å være sikker. Spesielt ikke når hun scorer mål som mot Lyn. Den scoringen ble kåret til rundens scoring i runde ni.

Se målet her: 

Forrige runde (mot Avaldsnes) serverte Jensen to nøkkelpasninger, delt nest flest i Toppserien i runde tolv.

I samme runde som Jensens scoring mot Lyn ble rundens mål, la Terland inn en søknad om samme tittel og kunne fort ha stukket av med den.

Se drømmetreffet mot Avaldsnes her:

Forrige runde hadde Terland nest flest skudd på mål (fire), og da spilte Klepp mot de regjerende mesterne – som gjør prestasjonen enda litt hvassere.

19-åringens første av to scoringer mot Lyn i slutten av august viser også at hun beveger seg klokt i boksen og kan spille på et arsenal av egenskaper for å skape mål.

Begge spillerne har den X-faktoren at de kan score fra nesten hvor som helst, og de trenger ikke all verdens med rom, som begge målene du har sett viser. Om en forsvarer mot formodning har hatt Jensen eller Terland i lomma i en omgang, er det ingen god idé å ta lettere på oppgaven etter hvilen. De kan hugge til og straffe hvem som helst dersom de finner rom.

På sitt beste har de to av Toppseriens ypperste avslutningsføtter.

Kommer noen på scoringslisten denne runden?

Svaret får du på søndag klokken 15:00. Kampen kan du se på Direktesport.no.

Statistikk er hentet fra InStat.