Rosenborg til semifinale – knuste Avaldsnes 4-0

Foto: RBK

Sist oppdatert: 12. sep 2021 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Favorittstempelet fra før kampen ble innfridd på Koteng Arena – og Rosenborg avanserte komfortabelt til semifinalen i NM.

Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen etter 17 minutter, når Maria Olsvik sender RBK i føringen med 1-0. Men, Avaldsnes yppet seg i første omgang, og hadde flere sjanser til å utligne – men bakerst hadde Rugile Rulyte bestemt seg for å stenge buret fullstendig. På slutten av første omgang hadde RBK-keeperen en trippelredning etter en kanonade fra Avaldsnes, men når ingen av de mulighetene ble til mål, så ble det veldig vanskelig for laget fra Karmøy.

I andre omgang maler Rosenborg på for å få sitt andre mål, og Avaldsnes forsvarer seg godt, men skaper lite. Bortelaget har ingen kvalifiserte målsjanser i de siste 45 minuttene, kun et innlegg som hjemmelaget kontrollerer fullt og helt. Rosenborg kommer nærmere og nærmere – og til slutt så blir det en liten ketsjupeffekt. 2-0 kommer ved innbytter Lisa-Marie Karlseng Utland etter 78 minutter. Fire minutter senere er Julie Blakstad frempå og setter inn 3-0 fra kloss hold inne i feltet til Avaldsnes. I det 85. minutt setter Utland inn sitt andre for dagen – det står da 4-0 på tavla, og semifinalen er et faktum.

Trekning er mandag 13.9 kl 12:30, den vises på nett på NFF TV. De fire topplagene i Toppserien er de som står igjen: Sandviken, Rosenborg, LSK Kvinner og Vålerenga – det blir to storoppgjør i årets semifinale i NM uansett hvem som møter hvem.

Kampfakta: Kvartfinale i NM, Koteng Arena – søndag 12. september kl 12:00.

Rosenborg – Avaldsnes, 4-0 (1-0)

Tilskuere: 248

Mål: Olsvik, (17 min), Utland (78 min), Blakstad (82 min), Utland (85 min).

Laget:

Rulyte – Næss – Bragstad – Vårhus – Leine – Joramo – Sørum (Sobczyk) – Skinnes Hansen (E. Lein) – Blakstad (Dyrehauge) – Olsvik – Fornes (Utland)