Røa hadde ingen problemer med å sikre opprykket!

RYKKET OPP: Røa hadde ingen problemer med å slå Åsane. FOTO: Fredrik Hagen.

Røa er tilbake i Toppserien etter en overbevisende seier mot serietoeren.

Sist oppdatert: 07. nov 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Runden

Røa 3-0 Åsane

Fart 1-4 KIL/Hemne

Fløya 2-0 Amazon Grimstad

Øvrevoll Hosle 3-1 Medkila

Hønefoss 3-1 Grei

Rykket opp!

Røa 3-0 Åsane, Røa kunstgress

Utganspunktet var enkel før denne kampen. Med poeng ville Røa rykke opp til Toppserien. Foran eget hjemmepublikum skuffet ikke «Dynamite Girls».

Etter 22 minutter slo Marie Nielsen et utoverskrudd hjørnespark som var presist slått på bakre, og der løp Ragne Svastuen seg fri fra Åsane sitt forsvar før hun kriget inn 1-0 til hjemmelaget.

Fire minutter senere scoret midtstopperen nesten et identisk mål. Nielsen slo en corner fra høyre, og Svastuen raget høyest i feltet. Headingen gikk via tverrliggeren og i mål.

Rett før pause satt Tuva Espås inn 3-0 til vertene. Røa spilte seg nydelig opp langs høyresiden, og Vilde Fjelldal mottok ball. Hun utfordret backen på kanten før hun slo et presist innlegg retning Espås. Espås steg så til værs og knuste en forsvarsspiller i duellen, headingen var hard og presis i lengste hjørne bak keeper. Opprykket var dermed så å si nesten i boks til hvilen.

Etter pause roet ting seg litt ned. Åsane startet andreomgang best og hadde mye ball, men bergensere evnet ikke å skape noen store muligheter.

Røa tok gradvis mer over utover i andreomgang, men heller ikke de klarte å skape noen ordentlige store muligheter. Dermed endte det 3-0.

Det betyr at Røa er seriemestere og har rykket opp til Toppserien etter en fantastisk sesong!
Her er høydepunktene fra kampen:

Snipp snapp snute

Fart 1-4 KIL/Hemne, Fart kunstgress

Etter 12 minutter fikk Sara Bjerksæter ballen inne i feltet, og var plutselig alene med keeper. Hun rundet keeper, og satt ballen i det åpne målet. 0-1!

Da det det var spilt en halvtime fikk Fart en god mulighet. Martine Romsdal fikk hode på ballen etter en corner, men forsøket ble stoppet av en meget god redning fra Trude Braut.

Ett minutt senere ble vondt til verre for vertene. KIL/Hemne fikk lagt inn fra dødlinja, og i feltet kom Mari Smevoll seg fri fra oppasseren sin, og satt ballen kontrollert i mål.

Dermed sto det 0-2 til pause.

Et kvarter etter hvilen satt Ingrid Borgen inn bortelagets tredje scoring med en vakker heading.

Etter 75 minutter avgjorde Mari Smevoll kampen da hun satt inn sitt andre for dagen.

Helt på tampen reduserte vertene med en fin scoring. Mina Kjørum satt fart innover i boksen, og viste frem gode dribleferdigheter og dragninger før hun slo inn mot mål. Ballen kom i retning Ingrid Sandviken, som styrte ballen inn i mål. Scoringen var imidlertid til ingen nytte.

Det endte 1-4 på Hamar. Det betyr at Fart har rykket ned fra 1. divisjon. KIL/Hemne har på sin side langt på vei sikret seg ny kontrakt i divisjonen!

Se høydepunkter fra kampen her:

Sikret ny kontrakt

Fløya 2-0 Amazon Grimstad, Fløya Arena

Fløya har vært i god form den siste tiden og var også veldig gode i denne kampen. Den første halvtimen handlet alt om laget fra Tromsø, men flere gode muligheter ble ikke tatt vare på.

Det var derfor veldig fortjent at Ina Birkelund satt inn 1-0 etter 37 minutter. Hun plukket opp en løs ball og var plutselig alene med keeper. Da gjorde hun igjen feil og satt ballen i det lengste hjørnet.

Det resultatet sto seg til pause.

Andreomgang var mer jevn, men Amazon Grimstad klarte ikke å skape noen store muligheter. I stedet var det Fløya som doblet ledelsen ti minutter før slutt. Sandra Simonsen plukket opp ballen på sekstenmeterstreken, driblet seg gjennom bortelagets forsvar og satt ballen sikkert i det lengste hjørne. Rett og slett en formidabel scoring!

Sørlendingene fikk et par muligheter på tampen, men det endte 2-0. Det betyr at Fløya sikret seg ny kontrakt i 1. divisjon!

Her er høydepunkter fra kampen: 

Håpet om opprykk lever

Øvrevoll Hosle 3-1 Medkila, Ferd arena Hosle

Gjestene fra Harstad fikk en drømmestart på oppgjøret. To minutter var spilt da de fikk frispark i god posisjon. Frisparket var godt slått og gikk i tverrliggeren, men på returen var Mathilde Karlsen våken og sendte gjestene i føringen.

Etter scoringen tok vertene mer over, men Medkila forsvarte seg godt. Etter 35 minutter måtte de imidlertid kapitulere. Ine Berre driblet seg inn foran mål og fra nesten død vinkel skøyt hun ballen via lengste stolpe og inn. En vidunderlig scoring.

Helt på tampen av omgangen fikk også Joshualyn Reeves nettsus. ØHIL fikk frispark i god posisjon, og det frisparket curlet spissen i mål fra drøye 20 meter. Dermed var kampen snudd.

Et kvarter ut i andreomgang scoret Berre sitt andre for dagen. Karoline Svanes slo en herlig crosser ut til vingen. Berre skjærte så inn foran mål og satt inn 3-1.

Det ble også sluttresultatet. Det betyr at ØHIL kan sikre seg opprykkskvalifisering om de slår Åsane i siste serierunde.

Her er høydepunkter fra kampen:

Kroken på døra?

Hønefoss 1-3 Grei, AKA Arena

Denne kampen var klart viktigst for Grei, men slik så det ikke ut innledningsvis. Hønefoss tok kommandoen og satt inn dagens første mål allerede etter ni minutter. Stina Næss Berge vant en duell på første stolpe etter en corner. Headingen hennes ble klarert, men ballen var over streken først. Dermed 1-0 til vertene.

Et kvarter før pause doblet Emilie Finnevolden ledelsen. Hønefoss snappet opp ballen på Grei sin banehalvdel, og spilte seg fri på høyresiden. Inne i boksen hadde Finnevolden løpt seg fri og kunne enkelt skli et innlegg i mål.

Til pause sto det 2-0.

Synne Christiansen tente et håp hos bortelaget etter 53 minutter. Et frispark fra høyre var presist og spissen stusset ballen elegant videre i mål. Plutselig litt ut av intet var det kamp igjen.

Stina Næss Berge ville det imidlertid annerledes og scoret sitt andre mål ti minutter senere. Stopperen headet den innoverskrudde corneren fra Synne Hamborg enkelt i mål.

Grei klarte aldri å komme tilbake. Dermed kunne Hønefoss juble for tre poeng. Det betyr at Grei etter all sannsynlighet rykker ned til 2. divisjon. I siste serierunde må de ta igjen tre poeng (pluss sju mål) på KIL/Hemne.

Her er høydepunkter fra kampen:

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 18 48 44
2 Åsane 18 14 36
3 Øvrevoll Hosle 18 14 35
4 Amazon Grimstad 18 4 32
5 Fløya 18 4 24
6 Hønefoss BK 18 -11 23
7 Medkila 18 -18 22
8 KIL/Hemne 18 -5 17
9 Grei Kvinner Elite 18 -15 14
10 Fart 18 -35 9