PUBLIKUMSREKORDFORSØK OG AVGJØRENDE BUNNOPPGJØR

I den tredje runden av sluttspillet i 1. divisjon spilles en helt avgjørende kamp i bunnen. Det blir også gjort et forsøk på å sette publikumsrekord, mens Øvrevoll Hosle jakter sluttspillseier.

Annonse:

 

Runden

Søndag: AaFK Fortuna – Grand Bodø 14:00
Søndag: Amazon Grimstad – Medkila 14:00
Søndag: KIL/Hemne – Klepp 14:00
Søndag: Hønefoss – Øvrevoll Hosle 15:00

Går for publikumsrekord

AaFK Fortuna – Grand Bodø, Color Line Stadion

På Sunnmøre har AaFK Fortuna fått en perfekt start på sluttspillet med seiere over KIL/Hemne og Medkila. Tangotrøyene står dermed med full pott etter to kamper, og befinner seg i en veldig trygg posisjon på tabellen med ingen fare for nedrykk.

Til denne kampen satser de også på å få fotballglade sunnmøringer til å strømme til stadion i hopetall, med mål om 1000 tilskuere og publikumsrekord.

Helgens motstander Grand Bodø har også gjort det bra i starten av sluttspillet, og har tatt et stort steg mot fornyet kontrakt i 1.-divisjon. En sterk uavgjort mot sluttspillsleder Øvrevoll Hosle, ble fulgt opp med en overbevisende hjemmeseier over Hønefoss sist.

Men mot AaFK Fortuna har bodøværingene slitt og tapte begge kampene i grunnspillet (0-2 borte og 1-2 hjemme). Så spørs det om de klarer å bryte den trenden på bortebane eller om AaFK Fortuna tar sin tredje seier over Grand Bodø denne sesongen.

AaFK Fortuna har hatt mye å juble for å sluttspillet. Blir det mer jubel mot Grand Bodø foran et rekordhøyt publikumstall? Foto: Kristian Moe

Avgjørende bunnoppgjør

Amazon Grimstad – Medkila, Levermyr Stadion

Rundens viktigste oppgjør finner sted på Sørlandet og Levermyr stadion. Både Amazon Grimstad og Medkila kjemper for å unngå nedrykk, men overlevelse begynner å se tøft ut for begge ettersom ingen av lagene plukker særlig med poeng.

Sørlendingene har tatt ett poeng etter at sluttspillet startet og har seks poeng opp til trygg plass, mens Medkila ser litt fortapt ut helt i bunnen med 11 poeng opp til Klepp på 6.-plass og 18 poeng igjen å spille om.

Dersom det skal være håp om spill i 1.-divisjon for disse to lagene er dette kampen ingen av dem har råd til å tape. Sist lagene møttes var det Medkila som trakk det lengste strået og vant 3-1, og laget fra Harstad håper garantert at det resultatet gjentar seg denne gangen.

Første kamp uten legenden

KIL/Hemne – Klepp, Hemne Sparebank Arena

KIL/Hemne har hatt en imponerende sesong så langt og er det laget som er nærmest sluttspillsleder Øvrevoll Hosle. Trønderne har vist at de er solide og vanskelige å ta poeng mot, som gjør at de ligger der de ligger.

Denne runden får de besøk av Klepp, som virkelig har hatt en berg-og-dal-bane-sesong etter nedrykket fra Toppserien. Mange trodde nok at traktortrøyene skulle være med å kjempe om de to øverste plassene, men ustabilitet gjennom hele sesongen har gjort at de bare har plukket 21 poeng på 20 kamper, og ligger på 6.-plass. Laget har heller ikke vunnet siden 4-0-seieren over Medkila 31. juli og står med fem tap på de seks siste kampene.

Denne sesongen står lagene med en seier hver i innbyrdes oppgjør. Klepp vant 1-0 på Hemne Sparebank Arena, mens KIL/Hemne slo tilbake runden etter og vant 2-0 på Jæren.

Dette blir også Klepps første kamp etter at forsvarsbautaen og legenden, Susanne Vistnes la opp etter 12 sesonger på toppfotballnivå.

Kan ta nytt steg mot sluttspillseier

Hønefoss – Øvrevoll Hosle, AKA Arena

Sluttspillets tredje runde avsluttes på Østlandet mellom Hønefoss og Øvrevoll Hosle. Hønefoss har også hatt en solid sesong og er med i gruppen på tre lag bak ØHIL, der bare to poeng skiller lagene. 30 poeng er uansett mer enn godkjent fra Hønefoss sin side, der flesteparten av disse har kommet hjemme på AKA Arena.

Hønefoss står faktisk bare med ett hjemmetap så langt denne sesongen, men får en tøff oppgave med å opprettholde den statistikken når sluttspillsleder Øvrevoll Hosle kommer på besøk. ØHIL havnet så vidt utenfor topp to-plasseringene, men er storfavoritt til å vinne sluttspillet og sikre opprykkskvalifiseringskamp mot 6.-plassen i Toppserie-sluttspillet.

Øvrevoll Hosle kan ta et nytt steg mot sluttspillseieren, men får en tøff oppgave på bortebane mot et hjemmesterkt Hønefoss. Foto: Kristian Moe

Med seier her vil de ta nok et langt steg mot en siste sjanse for opprykk, men tapte 1-2 sist de møtte Hønefoss på AKA Arena, som var i andre serierunde.

Dette blir forresten fjerde gang disse to lagene møtes denne sesongen. Foruten 2-1-seieren til Hønefoss, møttes disse lagene hverandre i cupen, hvor ØHIL var sterkest på hjemmebane og vant 4-3. Det omvendte oppgjøret i grunnspillet endte med 2-1-seier til ØHIL.

Annonse fra Toppserien: