Drama i sluttminuttene sikret tittelen

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

LSK Kvinner kan gratuleres med nok et gull i Toppserien, og kampen om bronseplassen er plutselig vidåpen. Dette var runde 20 i Toppserien.

Sist oppdatert: 21. okt 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

RUNDE 20 | TOPPSERIEN


Opprettholder hjemmeformen

Avaldsnes 3-2 Sandviken (pause: 0-0)
Mål: Ajibade (49), Ervik (57), Oliveira (65, 85), Cordner (90)

Mange lag har prøvd, men det er bare Klepp som har reist fra Avaldsnes med tre poeng denne sesongen. Også for Sandviken ble det vanskelig å overliste rogalendingene.

Førsteomgangen er målløs. Det samme kan ikke sies om den andre.

Rasheedat Ajibade får ballen litt tilfeldig i føttene etter en duell hun ikke er involvert i. Fra 16-meteren er klinker hun til, og før omgangen er fem minutter gammel, er den første scoringen i boks for hjemmelaget.

Det tar under ti minutter før gjestene svarer. Og det gjør de med stil. Marija Brummel slår en enkel pasning til Camilla Ervik som har halve fylket for seg selv på motsatt side. Hun får tid til å sikte, og legger ballen lekkert i krysset. Meget godt gjort av 24-åringen.

Lagene er like langt, men Giovanna de Oliveira vil ha et ord med i spillet. Eller rettere sagt en fot med i spillet. Olaug Tvedten vekter det som kan være rundens pasning til sin brasilianske lagvenninne. Hun er sterk i kroppen, vender av seg en motspiller og setter ballen i nettet, etter å ha dratt seg forbi Nora Gjøen-Gjøsæter.

TOPPSCORER: Med sine to scoringer for Avaldsnes på lørdag gikk Giovanna de Oliveira forbi Olaug Tvedten som klubbens toppscorer i Toppserien i år. Åtte mål har hun totalt. Ni med hennes éne i cupen. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Sandviken jakter scoring, og da blir det rom å boltre seg i for Avaldsnes. Helene Haavik spiller gjennom Oliveira, som tar bena fart og løper seg mot Sandviken-buret. Kjølig setter hun sin andre bak Gjøsæter-Gjøen for dagen.

Gjestene tenner en liten gnist på overtid etter at nedfallsfrukten fra en duell havner i beina på Kennya Cordner. Fra fra få meter setter ballen i nettet, men det er for sent.

Avaldsnes viser igjen at de er vriene å slå på eget gress, og sender bergenserne hjem uten poeng. Det betyr at de vippes av pallen og avslutter runden på fjerdeplass, á poeng (38) med Klepp, men med dårligere målforskjell. 

Avaldsnes holder seg på femteplass, men med tre poeng mer (33) enn de gikk inn i runden med.

Ønsker du å se kampen i opptak kan du gjøre det via denne linken (Amedia)

Høydepunktene fra kampen er ikke klare enda, men blir lagt ut så fort de blir det.

Håpet lever

Stabæk 1-0 Lyn (pause: 1-0)
Mål: Bjånesøy (23)

Før runden var det en teoretisk mulighet for at Stabæk kunne rykke ned. De trenger å ta tre poeng i samtlige kamper i sesongavslutningen, og de trenger at Lyn ikke tar flere poeng i 2019. De må også ta igjen en god del mål på Lyn. 

Denne runden fikk de mye av det de trengte.

Vålerengas eiendom og leiesoldat, Maren Hauge, har tid til å finstille siktet fra dypet, og legger inn mot Melissa Bjånesøy. Ikke overraskende vinner 27-åringen i luften og får avslutningen på mål. 

Karen Sneve er på ballen, men den glir ut av hendene hennes i alt regnet. Likevel er det en avslutning man forventer at en keeper av Sneves kaliber skal holde.

AVGJORDE: Melissa Bjånesøys mål ble kampens eneste da Lyn besøkte Nadderud lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Man ser tydelig at Bjånesøy vil score mer. Hun rusher til nettet for å hente ut ballen slik at Stabæk kan rette på målforskjellen.

Lyn var på ingen måte uten sjanser denne kampen. Maren Thoresen, Camilla Lindberg og Trine Skjelstad Jensen hadde alle muligheter til å finne nettmaskene før Bjånesøys scoring. Men Siri Ervik var i det vanskelige hjørnet. 

Begge lag har flere muligheter før kampen blåses av, men bare Bjånesøy klarte å finne nettmaskene.

Stabæk tar alle poengene, og med totalt tolv poeng, ligger de seks bak Lyn på kvalikplassen før de to siste rundene skal spilles. 

Ønsker du å se kampen i opptak kan du gjøre det via denne linken (Amedia)

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Overtok bronseplassen

Røa 1-4 Klepp (pause: 0-1)
Mål: Andresen (41, 75), Solaun (55), Butt (68), Jensen (82)

Etter målløse 40 minutter på Røa kunstgress prøver Røa å spille seg ut fra keeper, før ballen brytes ved midtbanestreken. Gjestene slår den tidlig i lengderetning til Elisabeth Terland som slår ballen inn. Den når ikke ønsket adresse, men i returrommet står Marie Andresen klar og klinker til. Treffet er ikke det aller reneste, men spiller det noen rolle når ballen havner i nettet?

Klepp tar med seg ledelsen ut av førsteomgang, men de er ikke ferdige.

Ti minutter inn i andreomgangen får innbytter Madeleine Mellemstrand en lett dytt i ryggen av Røa-kaptein Katrine Jørgensen i boksen, og gjestene får tildelt et straffespark. Havana Solaun er trygg fra fra krittmerket. 

Etter halvspilt andreomgang viser Solaun at hun kan mer enn å score. Hun vinner ballen høyt og spiller elegant gjennom til Tameka Butt som farter mot mål. Fra halvspiss vinkel, og syv-åtte meter, banker hun ballen i krysset og gjestene leder 3-0.

I FORM: Havana Solauns scoring mot Røa var hennes fjerde mål på fem kamper. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Kvarteret før full tid dukker Klepps første målscorer opp igjen, og setter nok en scoring. Solaun mottar kula ved 16-meterstreken, før den takles ut av beina hennes. Ballen havner litt tilfeldig hos Andresen som for andre gang denne kampen er på rett sted til rett tid. Hun setter enkelt kula i nærmeste hjørne.

Rebecka Holum legges i bakken med under ti minutter igjen på klokka, og denne ganger er det hjemmelaget som får en straffe. Toppseriens toppscorer, Synne Jensen, finter ut Lindsey Harris og er trygg fra elleve meter.

Nok en kamp med mange mål på Røa kunstgress, men dessverre for hjemmelaget er det Klepp som scorer de fleste.

Røa beholder plassen på tabellen, mens medaljejagende Klepp rykker opp én plass etter Sandvikens tap mot Avaldsnes, og ligger nå på tredjeplass før sesongens to siste runder.

Ønsker du å se kampen i opptak kan du gjøre det via denne linken (Amedia)

Høydepunktene fra kampen er ikke klare enda, men blir lagt ut så fort de blir det.

Styrket sølvposisjonen

Fart 0-1 Vålerenga (pause: 0-1)
Mål: Ludvigsen (16)

Vålerenga kom på besøk til Fart kunstgress med den samme offensive sekstetten som de stilte mot Røa på Intility Arena for en uke siden. I forsvarsleddet gjorde de forøvrig én endring.

Fra å score i snitt over tre mål pr. kamp i de siste seks kampene de startet med Natasha Dowie på topp, har hovedstadslaget mistet litt av målteften. Mot Røa ble det én scoring. Det samme ble det mot et Fart-lag som allerede har sikret nedrykket tilbake til førstedivisjonen.

Vålerenga-kaptein, Sherida Spitse, prøver å finne en luke for å få løsnet et skudd, men blir pakket inn bedre enn enn en krystallvase som skal sendes med posten. Victoria Ludvigsen bryter inn, tar over ballen og fyrer av en kanon i retning lengste hjørne. Det synger i nettet bak Idun-Kristine Jørgensen, og gjestene tar ledelsen etter et drøyt kvarter.

FØRSTE I ÅR: Siden 2012 har Victoria Ludvigsen scoret mål i hver sesong. Etter kampen mot Fart noterte hun seg for scoring i 2019 også. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Ludvigsen blir tungen på vektskålen mellom lagene, og Vålerenga kan reise hjem med tre poeng.

Alle teoretiske muligheter for å vinne Toppserien forsvant idet LSK Kvinner tok poeng mot Kolbotn, men det var nok noe de fleste forventet. Dog kan det bli spennende å se om Vålerenga klarer å spise litt mer av luka LSK Kvinner har hatt til de andre lagene de siste årene. 

Fart spilte for æren i sin nest siste hjemmekamp for sesongen. De to resterende kampene er mot LSK Kvinner i LSK-hallen, og mot Klepp på eget gress i siste serierunde.

Vålerenga ligger nå fire poeng foran Sandviken og Klepp ettersom førstnevnte tapte sin kamp, og har med det styrket sin mulighet til å ta sølvet. Nå tåler de å snuble skikkelig i en av de to siste kampene, noe som vil overraske de fleste om de gjør. 

Ønsker du å se kampen i opptak kan du gjøre det via denne linken (Amedia)

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Begge lever godt med poengdelingen

Arna-Bjørnar 0-0 Trondheims-Ørn

For andre serierunde på rad møtte Arna-Bjørnar en direkte konkurrent i kampen om å unngå kvalikplassen.

Forrige runde var det Lyn som sto på motsatt banehalvdel. Denne gangen, Trondheims-Ørn.

Forrige runde ble det scoret ni ganger i kampen. Denne gangen, null.

Og det kommer ikke av mangelen på sjanser. Marit Clausen og Cesilie Andreassen hadde begge muligheter for gjestene, mens Milica Mijatovic, Ingrid Jåstad, og ikke minst Mimi Asom hadde flere kvalifiserte avslutninger. Men det ville seg ikke.

DELTE POENGENE IGJEN: Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn produserte et av de mer sjeldne resultatene i Toppserien. Nemlig 0-0. Begge lag har spilt én målløs kamp tidligere denne sesongen. Det var i den første serierunden – mot hverandre.

Så synger det faktisk i nettet. Ngozi Ebere kommer ned langs venstreflanken, og slår inn mot innbytter Andrine Mo. Fra en meters hold lirker hun ballen i kassa, men det er vinket for offside og målet annulleres. 

Tabellen er uendret for begge lag som avslutter runden på 25 poeng. Trondheims-Ørn foran på målforskjell. Det eneste er at de nå ligger fem poeng over Lyn, og ikke fire som de gjorde før runden.

Det betyr at det kreves to seirer fra Lyn for at de skal ta igjen ett av lagene, og ikke en seier pluss en poengdeling som alternativet ville vært.

Sånn sett lever både Arna-Bjørnar og Trondheims-Ørn meget god med 0-0.

Ønsker du å se kampen i opptak kan du gjøre det via denne linken (Amedia)

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Sikret gullet i sluttminuttene

Kolbotn 2-2 LSK Kvinner (pause: 0-1)
Mål: Skinnes Hansen (24), Hegg (66), Herlovsen (74), Woldvik (87)

Premisset for kampen var meget enkelt for LSK Kvinner. 

Ett poeng betyr gull i Toppserien. 

Det startet meget bra på Jessheim stadion. Etter halvspilt omgang blir ballen lagt tilrette for Synne Skinnes Hansen, som vet å skyte når hun får muligheten. Åpningen er ikke stor, men hun sender en markkryper hardt mot lengste hjørne. 0-1 og LSK Kvinner lukter gull.

Etter pause svarer Kolbotn med samme mynt. Denne gangen er det Eline Hegg. I det samme hjørnet, i det samme målet, med den samme høyden på skuddet, klinker hun ballen i nettet. Lagene er like langt igjen, men gjestene kan godt tolerer ett poeng. Bare ikke null. 

Men, så dukker det opp en tidligere LSK Kvinner-spiss med målteft. Kolbotn vinner ballen høyt, Tonje Pedersen noterer seg for sin andre målgivende pasning, og hvem andre enn Isabell Herlovsen er det som er i den mottakende enden? 

Herlovsen er kjølig og plasserer ballen mellom beina på Cecilie Fiskerstrand, og Kolbotn leder 2-1.

DRØMMETREFFET: Emilie Woldvik ble den store heltinnen da LSK Kvinner sikret gullet i Toppseriens tredje siste runde. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Med et kvarter igjen å spille setter LSK Kvinner opp tempoet, men først tre minutter før slutt får de uttelling for det.

Ingrid Elvebakken klarerer ballen i korteste laget, og på 20 meter står Emilie Woldvik og skyter det hun er god for. Kula suser i nettet bak Hilde Gunn Olsen, og med den scoringen kunne LSK Kvinner igjen kalle seg seriemestere i Toppserien. 

Til tross for å ha tapt to poeng helt på slutten, er det en sterk prestasjon av Kolbotn å få med seg poeng fra kampen. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at gjengen fra Oppegård kan havne på kvalikplassen, men da skal veldig, veldig mye gå feil vei for de hvitkledde. De avslutter runden på syvendeplass.

LSK Kvinner avslutter runden, men også serien, på plassen de stort sett har holdt et godt grep om.

De tar sin sjette strake tittel i Toppserien, og det er bare å gratulere spillerne og Hege Riise for nok en førsteplass! 

Ønsker du å se kampen i opptak kan du gjøre det via denne linken (NRK)

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Tabellen

TABELL | TOPPSERIEN
1 Arna-Bjørnar 0 0 0
2 Avaldsnes 0 0 0
3 Klepp 0 0 0
4 Kolbotn 0 0 0
5 LSK 0 0 0
6 Lyn 0 0 0
7 Røa 0 0 0
8 Sandviken 0 0 0
9 Trondheims-Ørn 0 0 0
10 Vålerenga 0 0 0

Neste runde

RUNDE 21 | TOPPSERIEN