Overraskende resultater i flere oppgjør

JUBEL: Øvrevoll Hosle jubler etter scoringen til Andrea Anderdal. FOTO: Bildbyrån.

Sist oppdatert: 06. jun 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Den tredje serierunden i 1. divisjon var et bevis på at vi har en jevn sesong i vente.

Runden:

Hønefoss 2-1 Fløya

Røa 1-1 Grei

Fart 1-1 Amazon Grimstad

Øvrevoll Hosle 1-0 Åsane

PS: Kampen mellom Medkila og KIL/Hemne er utsatt grunnet koronasmitte i Medkila-troppen. To spillere skal ha blitt smittet, men klubben forteller at de to spillerne har det bra etter forholdene.

Nå venter en liten landslagspause, men ballen ruller igjen i 1. divisjon om to uker!

Sliteseier

Hønefoss 2-1 Fløya, Aka Arena

Inger Sandland fikk en god mulighet et kvarter ut i kampen. Hønefoss tok et frispark kort og Sandland skjærte inn fra høyrekanten. Fra skrått hold gikk skuddet hennes klokkerent i krysstanga. Et par millimetere på riktig side av metallet, så hadde det vært en drømmescoring.

Fløya var langt ifra ufarlige de heller. Ina Birkelund var et uromoment fra sin høyrekant. Halvveis ut i omgangen tredde hun gjennom Sandra Simonsen alene med keeper, men avslutningen gikk rett på sisteskansen.

Etter 35 minutter kom dagens første scoring. Et innlegg ble slått inn fra venstre og Silje Nyhagen raget høyest. Headingen hennes gikk i tverrliggeren, men på returen var Emilie Nøkleby Finnevolden først og scoret fra én meter.

Fløya rakk imidlertid å svare før pause. Bortelaget rullet opp på høyresiden og Emma Granlind dro til på direkten etter en pasning av Simonsen. Ballen fikk en fin bue over keeper og dalte ned i krysset.

Vi fikk servert en underholdene førsteomgang, der begge lag kunne ha scoret flere enn ett.

Andreomgangen var en roligere affære enn den første, men etter 65 minutter smalt det. Nyhagen fikk avgårde et skudd som ble reddet av keeper, men nok en gang var Hønefoss først på returen. Sandland kunne enkelt sette ballen i det åpne målet.

Et kvarter før slutt burde hjemmelaget ha doblet ledelsen. Nyhagen var på farten igjen og løp ned mot kortlinja. Inne i boksen fikk Finnvolden ballen forbi keeper, men Synne Vatshelle Raa reddet på streken.

Hjemmelaget vant til slutt 2-1, men det kan sies å være en sliteseier. Begge lag kunne ha scoret flere mål, men det var Hønefoss som skapte mest og vant fortjent.

Hønefoss sin neste kamp: KIL/Hemne (B)

Fløyas neste kamp: Fart (H)

Her kan du se høydepunkter fra oppgjøret:

Sterkt bortepoeng

Røa 1-1 Grei, Røa kunstgress

Røa var store favoritter da de møtte Grei lørdag ettermiddag. Hjemmelaget tok kommandoen fra start av, og etter ti minutter kom kampens første mulighet. Røa tok en langt innkast og inne i feltet fikk Sarah Suphellen avsluttet. Kun en meget god redning av Amalie Kragset forhindret scoring.

Et kvarter ut i kampen satt kampens første scoring. Røa mistet ballen på egen banehalvdel og Grei tok over. Kine Fløtre fyrte av fra 20 meter og ballen snek seg inn. Røa-keeper Linn-Mari Nilsen burde nok ha reddet det skuddet.

Hjemmelaget styrte resten av omgangen, men produserte ikke de store sjansene. Dermed var det Grei som gikk til pause med ledelse.

I pausen gjorde Røa to bytter og det skulle gi uttelling. 60 minutter var spilt da innbytter Ragne Hagen Svastuen stanget inn utligningen. Et innlegg ble slått fra venstre og Svastuen kriget inn scoringen på bakre stolpe. En Grei-spiller gikk ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre og lot scoringen stå.

Vertene styrte resten av kampen, men Grei forsvarte seg godt og sikret et meget sterkt poeng borte mot opprykksfavoritten.

Røas neste kamp: Øvrevoll Hosle (B)

Greis neste kamp: Åsane (H)

Se høydepunkter fra kampen her:

Sesongens første poeng

Fart 1-1 Amazon Grimstad, Fart kunstgress

Gjestene fra Grimstad brukte bare tre minutter på å skape kampens første sjanse. Marina Jensen prøvde lykken fra 20 meter og fikk godt treff. Ballen gikk i tverrliggeren, for så å treffe ryggen til keeper Idun-Kristine Jørgensen. Heldigvis for Fart sin del rakk hun å plukke ballen før den trillet over streken.

Amazon Grimstad var det førende laget, men slet med å skape sjanser. Likevel fikk de hull på byllen rett før pause. Kari Nicole Johnston ble spilt alene gjennom mot keeper og var sikker som banken. Hennes og Amazon Grimstads andre scoring for sesongen.

Etter 55 minutter utlignet fart. Hjemmelaget kom seg løs på høyresiden og Mina Kjorum slo presist inn til Dorthea Mørkved Glorud. Spissen avsluttet på nydelig vis og satte ballen kontrollert ned i lengste hjørnet.

Fem minutter før slutt fikk Fart en god mulighet til å sikre seg alle poengene. Oda Edvartsen, som forøvrig var veldig god i denne kampen, klemte til fra distanse. Kristin Rage måtte ut i full strek for å stoppe skuddet. Hvis man skulle ha kåret rundens redning ville denne ha vært en god kandidat.

Det hele ebbet ut med 1-1. Det var et helt rettferdig resultat i forhold til spill og sjanser. Dermed tok Fart sitt første poeng for sesongen og står med ett poeng etter tre kamper. Amazon Grimstad har fire poeng.

Farts neste kamp: Fløya (B)

Amazon Grimstads neste kamp: Medkila (H)

Se høydepunktene fra kampen under:

Kremmerhus

Øvrevoll Hosle 1-0 Åsane, Ferd arena Hosle

Hjemmelaget fikk en god mulighet allerede etter fem minutter. Åsane-keeper Ingvild Villa slo en pasning rett i føttene til Ine Strømstad Berre. Kantspilleren sitt skudd gikk i nettveggen, men hun burde ha fått mer ut av den sjansen.

Åsane fikk en god mulighet minuttet etter. Klara Sporsem skulle bare plukke et innlegg, men mistet ballen rett i beina til Kristina Brudvik. Midtbanespilleren sitt skudd ble stoppet av en strålende blokkering.

Etter seks minutter hadde begge lag hatt en kjempesjanse hver.

Øvrevoll Hosle skapte flere gode muligheter i førsteomgang og burde ha scoret, men til pause sto det på utrolig vis 0-0.

Hjemmelaget var det beste laget i førsteomgang og det var de som tok styringen i den andre også. Andrea Anderdal hadde noen farlige frisparkforsøk, og det var kanskje en smakebit på hva vi hadde i vente.

Ti minutter før slutt fikk nevnte Anderdal ballen på 20 meter. Hun la den fint til rette og klinte til. Ballen føyk som en prosjektil i lengste hjørnet. En perlescoring fra kapteinen!

Åsane klarte aldri å produsere noe ordentlig sluttspurt og dermed vant ØHIL 1-0. Det må sies å være fullt fortjent.

Øvrevoll Hosles neste kamp: Røa (H)

Åsanes neste kamp: Grei (B)

Se drømmemålet og de andre høydepunktene fra kampen: