Oslo er blått

SCORET TO: Synne Jensen var i det lekne hjørnet mot Lyn. Foto: Mathias Bergelg / Bildbyrån.

Vålerenga banket bynaboen på Intilty Arena.

Sist oppdatert: 30. mai 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Den andre serierunden i Toppserien er over og vi fikk servert en meget underholdene runde. Til slutt vant alle hjemmelagene!

Runden

Sandviken 3-0 Avaldsnes

Vålerenga 4-0 Lyn

LSK Kvinner 5-2 Arna-Bjørnar

Rosenborg 3-0 Kolbotn

Klepp 1-0 Stabæk

Festfotball

Sandviken 3-0 Avaldsnes, Stemmemyren kunstgress

Hvem skal stoppe dette Sandviken-laget?

Vertene var fullstendig overlegne i solsteiken i Bergen lørdag ettermiddag. Fire minutter tok det før hvittrøyene produserte kampens første mulighet. Rakel Engesvik fikk vendt opp inne i boksen og fyrte av et rapt skudd. Heldigvis for Avaldsnes sin del var Victoria Esson våken og fikk en hånd på ballen. En meget fin redning av keeperen fra New Zealand.

Etter at Sandviken var total overlegne de første ti minuttene, kom bortelaget mer med utover i førsteomgang. Karina Sævik har blitt hentet hjem fra Wolfsburg og var et aktivum på gjestenes høyreside i sin første opptreden for sesongen.

Giovanna har også nylig kommet til klubben og hun fikk en god mulighet for bortelaget halvveis ut i førsteomgang. Hun startet i bakrom, men pasningen hun mottok ble spilt rett på fot og muligheten ble avverget. Hadde den pasningen kommet litt foran spissen kunne hun ha kommet alene med keeper.

Etter en halvtime fikk Sandviken nok en stor sjanse, men igjen var Esson på vakt. Hasund kom alene med keeper, men avslutningen gikk rett på sisteskansen.

Sandviken produserte sjanser på rekke og rad, men slet med å omsette dem. Det minnet veldig om kampen mot Kolbotn forrige helg. Også i den kampen skapte Sandviken haugevis med sjanser, men var for dårlige foran mål.

Da var det nok godt for hjemmelaget at Elisabeth Terland dukket opp like før pause. Engesvik mottok ballen inne i sekstenmeteren, og viste strålende ro og overblikk da hun spilte ballen videre til Terland. Matchvinneren fra åpningskampen mot Kolbotn var sikker og satt ballen kontrollert ned i hjørnet.

Dermed gikk Sandviken til pause med en fullt fortjent 1-0-ledelse.

Det første som skjedde etter hvilen var at hjemmelaget doblet ledelsen. Engesvik hadde flere gode muligheter i førsteomgang, men denne gangen satt den. Hun fikk usedvanlig god til til å lade kanonen fra 16 meter, og takket og bukket for det. Skuddet gikk over Esson i mål, som aldri rakk å få opp hanskene. Dermed hadde plutselig Sandviken full kontroll på oppgjøret.

Marit Lund ville ikke være noe dårlige enn lagvenninne og da uret bikket 60 minutter satte hun inn 3-0. Hun fikk ballen ute til venstre, og klinket ballen utakbart i lengste hjørnet bak Esson med sin livsfarlige venstrefot!

Sandviken hadde full kontroll den siste halvtimen og cruiset inn til tre poeng. Avaldsnes var rett og slett sjanseløse i dette oppgjøret.

Sandvikens neste kamp: Stabæk (B)

Avaldsnes neste kamp: LSK Kvinner (H)

Se høydepunkter fra kamper her:

Oslo er blått

Vålerenga 4-0 Lyn, Intilty Arena

Vålerenga hadde full kontroll hjemme mot Lyn på Intility Arena.

Etter 40 minutter sendte Synne Jensen vertene i ledelsen. Amanda Andradóttir kom seg løs på venstresiden og fikk slått inn. Inne i feltet fikk Lyn aldri klarert og en våken Jensen kunne enkelt sette inn dagens første scoring.

Lyn var gode på kontringer i førsteomgang, men klarte ikke å skape de altfor store farlighetene. Likevel hadde de nok fortjent å gå til pause med et bedre resultat.

Vålerenga gjorde et trippelbytte i pausen og Elise Thorsnes kom blant annet inn. Det skulle vise seg å være veldig lurt.

59 minutter var spilt da angrepsspilleren tegnet seg på scoringslisten for sin nye klubb. Celin Bizet Ildhusøy danset rundt på venstrekanten og fikk slått ballen inn til Thorsnes, som var på rett plass til rett tid. Hun var sikker da hun scoret fra fem meter.

Men Thorsnes var ikke ferdig der. Etter en relativ rolig siste halvtime, punkterte hun kampen på overtid. Vålerenga angrep nok en gang på venstresiden. Pasningen til CJ Bott mot Jensen var litt for upresis, men det gjorde ingenting da Thorsnes fulgte opp og satte inn 3-0 i åpent mål.

Jensen fikk også sin andre scoring på overtid. Hun mottok en ball fra den offensive høyrebacken Janni Thomsen og satte ballen nydelig opp i lengste hjørnet. En veldig fin scoring.

Dermed ble det til slutt en solid 4-0-seier til Vålerenga. Den regjerende seriemesteren har nå scoret ni mål på de to første kampene og har virkelig sendt et signal til de andre klubbene om at de har lyst til å forsvare seriegullet denne sesongen. Resultatet lyver litt i forhold til hvordan kampbildet var, men det var ingen tvil om at Vålerenga vant fortjent.

Vålerengas neste kamp: Kolbotn (B)

Lyns neste kamp: LSK Kvinner (B)

Se høydepunktene fra derbyet under:

Målshow

LSK Kvinner 5-2 Arna-Bjørnar, LSK-hallen

Gjestene fra Bergen startet oppgjøret best. Fem minutter var spilt da Justine Vanhaevermaet ga fra seg ballen på midtbanen og Miljana Ivanovic fyrte av fra 20 meter. Ballen gikk i stolpen, via fingertuppene til Ida Norstrøm. Det var en meget god redning.

Arna-Bjørnar var det førende laget gjennom store deler av førsteomgang, men det var imidlertid hjemmelaget som skulle ta ledelsen. 36 minutter var spilt da Sophie Romàn Haug fikk god tid til å sikte inne i feltet. Fra sju-åtte meter trillet hun ballen kontrollert ned i hjørnet.

Det var en relativt tafatt førsteomgang, men etter pause skulle det bli fyrverkeri.

Timen var passert da Nora Eide Lie skulle legge inn fra høyresiden. Innlegget var dårlig, men det gjorde ingenting når ballen gikk i en bue over keeper og i mål. LSK Kvinner hadde flaks i den situasjonen, men mål er mål.

Etter halvspilt andreomgang fikk Camilla Linberg ballen på midten og slo en strøken pasning til Emilie Haavi på venstresiden. Kantspilleren fikk en hel autobane å løpe på og alene med keeper scoret hun sikkert.

Haavi var ikke fornøyd med kun én scoring. 20 minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe etter at Román Haug ble felt. Fra krittmerket var Haavi sikkerheten selv.

LSK Kvinner sin kaptein hadde en meget god dag på jobben. Kort tid etter fosset hun ned langs venstresiden i sedvanlig stil. Innlegget hennes gikk via en uheldig Kamilla Aabel, som satte ballen i eget nett. 5-0!

Arna-Bjørnar fikk to trøstemål på tampen og begge var av fineste sort. Først var det Mia Jalkerud som banket ballen i krysset fra 20 meter, og på overtid gjorde Karoline Haugland det samme. Skuddet hennes fra 30 meter var en nytelse å se på. En soleklar kandidat til å vinne rundens mål.

LSK Kvinner fikk dermed en drømmestart på sesongen og tok sin første trepoenger etter å ha scoret hele fem mål. For Arna-Bjørnar sin del må det jobbes med forsvarsarbeid. På to kamper har bergenserne sluppet inn ni mål, og står med null poeng.

LSK Kvinners neste kamp: Lyn (H)

Arna-Bjørnars neste kamp: Rosenborg (H)

Se høydepunktene fra målfesten:

Bunnsolide

Rosenborg 3-0 Kolbotn, Koteng Arena

Rosenborg hadde full kontroll hjemme mot Kolbotn lørdag ettermiddag. Ti minutter var spilt da Lisa-Marie Utland fikk headet på mål på bakre stolpe, men forsøket ble reddet av en god Ervik. Returen havnet hos Mali Næss, men en Stabæk-spiller fikk avverget på strek. En enorm mulighet var det der.

Hjemmelaget fortsatte å male på utover i omgangen og Julie Blakstad, Næss og Utland kunne alle ha scoret før pausen, med det sto 0-0 til hvilen. Det var nok bortelaget mest fornøyd med.

Rosenborg fikk imidlertid hull på byllen to minutter ut i andreomgang. En corner ble svingt inn og midtstopper Emilie Bragstad hadde løpt seg fri. Hun stanget vertene i ledelsen med et flott hodestøt.

Julie Blakstad ville også være med på moroa. Lynvingen fosset nedover langs venstresiden og prøvde å legge inn, men forsøket ble blokkert. Ballen spratt tilbake til Blakstad, som fra død vinkel fikk pirket ballen i mål.

Lisa-Marie Utland punkterte kampen 20 minutter før slutt, og nok en gang var en corner scoringsoppskriften. Corneren fra Elin Sørum var perfekt og på bakre stolpe kunne Utland enkelt stange ballen i mål.

Rosenborg tok derfor en fullt fortjent 3-0-seier, og de kunne ha vunnet med mer. Kolbotn hadde veldig lite å komme med. Rosenborg er sammen med Sandviken det eneste laget i Toppserien som ikke har sluppet inn mål denne sesongen, og ser bunnsolide ut.

Rosenborgs neste kamp: Arna-Bjørnar (B)

Kolbotns neste kamp: Vålerenga (H)

Se høydepunktene fra kampen her:

Sliteseier

Klepp 1-0 Stabæk, Klepp Stadion 

Klepp vant hele 4-1 mot Arna-Bjørnar i seriepremieren. Søndag ettermiddag fikk de det tøffere mot nyopprykkede Stabæk.

Bortelaget styrte det meste i førsteomgang og burde ha ledet til pause. Etter 18 minutter hadde de blant annet en heading i tverrliggeren.

Like før pause fikk de nok en stor mulighet. Stine Reinås løftet en ball inn i feltet og Silje Bjørneboe hadde løpt seg fri på bakerste. Høyrebacken sin avslutning alene med keeper var imidlertid for dårlig.

Dermed sto det målløst til pause.

Klepp leverte ingen god forestilling, men et kvarter før slutt dukket Kristina Maskuti opp. Emma Braut Brunes slo et fint innlegg fra høyre og Maskuti headet hjemmelaget i føringen, mot spillets gang.

Stabæk presset på for utringning, men klarte aldri å produsere de store mulighetene. Dermed tok Klepp sin andre seier for sesongen, i en kamp som var litt grå og kjedelig. Stabæk på sin side har tilgode å score i årets Toppserie.

Klepps neste kamp: Lyn (B)

Stabæks neste kamp: Sandviken (H)

Her er høydepunkter fra kampen: