OPPRYKKSKANDIDATENE MØTES ETTER FEILFRI PREMIERE

Mens noen lag flyr høyt etter 1. serierunde, har andre noe å revansjere etter en skuffende åpning.

Annonse:

 

En innholdsrik og målrik første serierunde er unnagjort – og nå venter en ny runde før den kommende landslagspausen står for tur.

Allerede i første oppgjør denne helgen møtes to av lagene som er spådd helt i toppen, og kanskje får man enda flere svar på hvor lagene står etter denne runden.

Slik ser 2. serierunde ut i 1. divisjon:

Kolbotn – TIL 2020 13.00 (lørdag)

Øvrevoll Hosle – Grei 15.00 (lørdag)

Grand Bodø – Fyllingsdalen 13.00 (søndag)

Kil/Hemne – Hønef0ss 13.00 (søndag)

Klepp – AaFK Fortuna 15.30 (søndag)

Toppoppgjøret

Både Kolbotn og TIL 2020 gjorde jobben i 1. serierunde og sikret seg tre poeng.

Kolbotn tok en sterk seier da de vant 3-2 borte mot opprykkskandidat AaFK Fortuna etter en intens kamp, mens TIL 2020 åpnet med et smell og vant 4-2 i deres hjemmekamp mot Grand Bodø.

Nå skal kanskje de to største opprykkskandidatene denne sesongen møtes. Kolbotn rykket som kjent ned fra Toppserien forrige sesong etter en kollaps av de sjeldne i sluttspillet.

TIL 2020 kunne knapt kommet nærmere en fast plass på øverste nivå, men Avaldsnes sin overtidsscoring mot Røa gjorde at det eventyret foreløpig er satt på vent. Nordlendingene vant 1. divisjon – og om de gjør det samme i år, vil de denne gangen bli belønnet med opprykk. Men det må naturlig nok være etter sluttspillet.

Blant spillerne som bidro sterkt til Kolbotns borteseier i serieåpningen, var keeper Selma Panengstuen. Det svært lovende keepertalentet sto en god kamp og hadde flere gode involveringer gjennom hele kampen. Denne uken ble hun også belønnet med en plass i U23-landslagstroppen som skal møte Belgia og Italia i april.

PS: Har du forresten sett rundens lag i Toppseriens 1. runde? Sjekk det ut her!

Johanne Fridlund åpnet sesongen med en scoring i sin retur til Kolbotn. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Denne helgen får Panengstuen altså muligheten til å vise seg fram på ny når TIL 2020 kommer på besøk.

Vilde Bratland sørget forrige helg for en drømmestart på sesongen da hun satte inn 1-0 mot Grand Bodø etter bare to minutter. Hjemmelaget valset over Grand Bodø i den første omgangen og avgjorde i praksis kampen i løpet av de første 45 minuttene.

Samtidig må de trolig fortsatt klare seg uten nøkkelspiller Ina Birkelund som hadde en meget god sesong i fjor og som ifølge iTromsø blant annet er ønsket av Brann og Rosenborg.

Kantspilleren har vært ute med skade over lengre tid grunnet et tretthetsbrudd i ryggen, men sier til avisen at hun håper å være tilbake i 3. serierunde.

Så gjenstår det å se om lagvenninnene nok en gang klarer seg uten kantspilleren, eller om det blir Kolbotn som får mest grunn til å juble lørdag ettermiddag.

TIL 2020 må foreløpig klare seg uten nøkkelspiller Ina Birkelund. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Opprykksboost eller mer i vente?

Øvrevoll Hosle tar denne helgen imot nyopprykkede Grei etter å ha slått Hønefoss 2-1 på bortebane i 1. serierunde.

Like bra gikk det ikke for Grei, som fikk det tøft og til slutt tapte 0-2 mot Klepp på hjemmebane. Lagene er spådd å være i hver sin ende av denne tabellen denne sesongen, men det blir uansett spennende å se hvor lagene står når de møtes denne helgen.

Et annet lag som har noe å revansjere er Grand Bodø. Som nevnt endte oppgjøret mot TIL 2020 med skuffelse og 2-4-tap, mye på grunn av en svak 1. omgang.

Derfor er det nok et svært påskrudd Grand Bodø-lag som stiller til start denne helgen når Fyllingsdalen kommer på besøk til Nordlandshallen.

Bergenserne fikk en drømmestart på sesongen etter opprykket fra 2. divisjon og vant hele 3-0 mot Kil/Hemne på imponerende vis. Var det bare opprykksboosten, eller kan de også denne helgen skape trøbbel for et annet lag?

Trenger poeng

De to siste kampene søndag er Kil/Hemne – Hønefoss og Klepp som tar imot AaFK Fortuna litt senere på ettermiddagen.

Både Kil/Hemne og Hønefoss står uten poeng etter den første serierunden, og ønsker helt sikkert å ta årets første seier her.

Det samme gjelder nok for AaFK Fortuna som allerede har havnet på etterskudd i opprykkskampen etter hjemmetapet mot Kolbotn. Men en bortekamp på Jæren har sjeldent vært enkelt, og hos Klepp er det trolig mye positivitet å spore etter en lovende seriepremiere som endte med triumf mot Grei.

Annonse fra Toppserien: