– Om tre år lukter vi på medalje

Sist oppdatert: 18. jun 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnararna-bjornar.no

 

(Arna-Bjørnar – Røa 2-1) Etter to scoringer i første omgang var det Arna-Bjørnar som gikk av banen som det seirende laget på Arna idrettspark i dag. Laget tar med det ferie med en 8. plass på tabellen. Les hva trener Bjarne Hagen sier om dagens kamp, og om klubbens planer for fremtiden og veien videre.

– Vi dominerer mye av kampen med ball i 1. omgang, og skaper flere gode målsjanser. Målene vi scorer er fine. Det er gledelig å se at vi får til mye av det vi øver på. Røa slår mye langt, men jeg synes vi håndterer det godt sier Bjarne Hagen.

Kampen var bare syv minutter gammel da hjemmelaget tok ledelsen. Fra 20 meter smalt det fra midtbanespilleren Yuuka Kurosaki, som med venstrefoten satte ballen kontant i lengste hjørne – utakbart for Røa keeper Hildegunn Sævik. Scoringen var midtbaneeleganten sin første scoring for sesongen. Men kun fem minutter senere svarte Røa med en frekk lobb fra Emma Iversen som gikk i bue over Arna-Bjørnar keeper Ida Norstrøm, og lagene var igjen like langt.

Arna-Bjørnar tok kontroll over kampen utover i omgangen, og var lenge det førende laget. Etter halvtimen spilt går Arna-Bjørnar tilbake igjen i ledelsen. Etter god oppbygging slår Marie Johannsdottir et presist innlegg fra høyrekanten. Innlegget finner Marija Aleksic som har frigjort seg fra markeringen sin i feltet, og med et kontant hodestøt fra kort hold setter inn 2-1 – et resultat som står seg helt inn til pause. I 2. omgang bølget spillet mer, og begge lag skapte flere brukbare muligheter.

Marija Aleksic scoret 2-1 målet for Arna-Bjørnar etter en nydelig heading.

– 2. omgang blir litt mer uryddig, og det er ikke så lange perioder der vi dominerer med ball som i 1. omgang. Plutselig hadde vi noe å tape, og det er en litt ny situasjon for oss forteller Hagen.

Etter at Bjarne Hagen overtok som hovedtrener har laget spillemessig vist god utvikling, selv om resultatene har latt vente på seg. Nå venter en velfortjent ferie for spillere og trenere. Etter sommeren kommer viktige oppgjør på løpende bånd når laget skal i gang med sluttspillet.

– Det betyr mye mentalt å gå inn i en pause med en positiv opplevelse. Det blir også lettere å stille på trening igjen med ny energi og kvalitet, noe vi trenger når vi skal spille 7 cupfinaler i sluttspillet. Vi skal fortsette å utvikle en offensiv stil der vi er en trussel uavhengig av hvem motstander er. Vi må også gjøre noe med antall innslupne mål, samtidig som vi skal være progressive offensivt.

– Formålet med prosjektet er å vinne serien

Årets sesong av vært preget av mange skader og utskiftninger både på trener- og spillersiden. Til tross for flere nedturer resultatmessig så langt denne sesongen står klubben støtt i prosjektet om å igjen befeste sin posisjon i toppen av norsk fotball. Sportssjef Erik Mjelde sier følgende om veien videre for Arna-Bjørnar fotball:

– Hver dag ønsker vi å bli litt bedre. Selv om vi taper 5-0 mot Brann vet vi hvor vi skal, og har stor tro på prosjektet vi har startet. Prosjektet vil føre til stor utvikling av spillerne vi har i troppen i dag, og av fremtidig nye spillere. Vi har historie og referanser i denne klubben for å utvikle toppspillere. Mennesker som jobber i denne klubben i dag har utviklet toppspillere tidligere, og vet hva som skal til. Det er mange spillere i toppserien og i toppklubber i Europa i dag som kommer fra Arna-Bjørnar. De jentene som nå skal spille EM og Champions League har vært i samme situasjon som jentene våre er i i dag.

Stine Hovland har erfaring fra landslag og profflivet i Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Mjelde er ikke urolig over lagets tap så langt denne sesongen.

– Vi kan utvikle oss selv om vi taper fotballkamper, så lenge vi håndterer det på en riktig måte. Vi har mange unge spillere i dag som får muligheten til å spille på en stor arena. Om spillerne ser på dette som en mulighet og utviklingsarena i stedet for nederlag kommer de til å nå langt. Tålmodighet er kanskje den største prøvelsen.

Sist klubben tok medalje var bronsemedaljen i toppserien i 2018. Sportssjefen mener klubben er på vei tilbake dit.

– Om tre år lukter vi på medalje. Da har vi et lag som er så gode at vi kan diktere alle kampene vi spiller, og en mentalitet som gjør at vi tror vi kan vinne hver eneste fotballkamp.

Ny i trenerteamet før denne sesongen er assistenttrener Thomas Mørk. Han kommer fra jobben som hovedtrener for klubbens herrelag.

– Vi bygger en kultur der vi utfordrer oss selv, og der vi pusher grenser for hva vi tåler. Vi leter ikke etter unnskyldninger, men gir spillerne næring og håp gjennom å vise at dette er mulig sier Mørk.

Hovedtrener Bjarne Hagen og Sportssjef Erik Mjelde.

 

 

 

Som sportslig leder er Erik Mjelde opptatt av hvordan laget skal se ut på banen.

– Vi ønsker å diktere fotballkamper, både med og uten ball. Med ball skal føre kampene, og uten ball skal vi bestemme hvor motstanderen skal spille. Når vi ikke har ball ønsker vi å få den tilbake så kjapt som mulig. Vi har noe vi ønsker å bli god på nå, og noe vi ønsker å bli god på i fremtiden. Samtidig må vi være nysgjerrige og hele tiden utvikle spillet vårt. Det som vi setter opp i dag kan være noe nytt om 3 år, fotballen utvikler seg.

Dagens spillertropp består av mange unge spillere, sammen med flere rutinerte spillere med landslagserfaring fra både inn- og utland.

– Vi er avhengig av en spillerstall med en balansert tropp som har ulike erfaringer. Summen av det alle bidrar med blir vår identitet, og alle er like viktige. Arna-Bjørnar er en god utviklingsarena for unge spillere fordi vi ikke ser på alder. Vi starter kampene med de spillerne vi mener har best forutsetning for å vinne fotballkamper. Er du god nok spiller du, sier sportssjef Erik Mjelde.

Linnea Sælen (16), Tomine Svendheim (16), Kaia Bjelde Hjelmhaug (16) og Helle Stenersen (16) har alle fått toppserieerfaring i år.