Nytt storoppgjør i vente – klart for andre serierunde!

Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån

Første serierunde er unnagjort, og nå venter den andre. 15 mål ble scoret i den første serierunden, og nå venter tre nye dager med mer fotball. 

Sist oppdatert: 08. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Den andre serierunden spilles slik:

RUNDE 2 | TOPPSERIEN
Klepp 27. mars 13:00 Stabæk
Rosenborg 27. mars 15:00 Kolbotn
Sandviken Toppfotball 27. mars 15:00 Avaldsnes Toppfotball
Vålerenga 27. mars 15:00 Lyn
LSK 28. mars 17:00 Arna-Bjørnar


Ønsker du å lese hvordan det gikk i den første serierunden, kan du lese mer om den her.

To lag med positiv start

Kolbotn – Avaldsnes, Sofiemyr stadion (19:00, Amedia)

Runde 2 starter med et oppgjør mellom to lag som kan sies å være meget fornøyde med sin åpningsrunde. Kolbotn tok et sterkt poeng borte mot Klepp (0-0), mens Avaldsnes smadret Lyn 5-2 hjemme i Rogaland. 

Hjemmelaget har blitt spådd en tøff sesong i vente av flere eksperter, men fikk en meget god start i første serierunde da de tidvis imponerte veldig borte mot Klepp, og sikret seg ett poeng. Med litt hell kunne man kanskje også fått med seg alle de tre poengene fra den kampen.

Nå venter nok en tøff kamp når Avaldsnes er motstander hjemme på Sofiemyr stadion. Gjestene fikk en også en meget god start på sesongen hjemme mot Lyn, og er spådd å kjempe i toppen denne sesongen, med signeringer som Andrea Norheim og Elise Thorsnes i forkant av årets sesong. Avaldsnes leder også Toppserien etter den første serierunden.

DRØMMERETUR: Elise Thornes fikk en strålende start etter å ha returnert til Avaldsnes i vinter, med tre målpoeng mot Lyn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Kolbotn har hatt overraskende god kontroll på Avaldsnes de to siste sesongene, og har kun tapt én gang på fire oppgjør mellom de to lagene. Forrige sesong vant Kolbotn 3-1 hjemme på Sofiemyr stadion, mens Avaldsnes trakk det lengste strået i det omvendte oppgjøret, og vant 2-1.

Kampen på Sofiemyr vil nok mest bli husket for Karina Sævik sin utrolige scoring som gikk viralt, og senere ble kåret til årets mål.

Det er kanskje litt tidlig å trekke noen konklusjoner ennå, men med kun 18 kamper å spille denne sesongen, er det liten tvil om at det er viktig å få en god start for begge lag. Avaldsnes vil med seier ha fått en drømmestart på sin sesong, mens Kolbotn på sin side kan få litt pusterom fra nedrykksstriden med tre poeng.

Kampen kan du se hos Amedia. Kampstart er 19:00.

Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør her: 

TV-kampen – Vålerenga tilbake på vinnersporet?

Vålerenga – Røa, Intility arena (19:45, NRK2)

Det har vært stilt store forventninger til Vålerenga i forkant av denne sesongen, men hovedstadslaget fikk ingen god åpning på sesongen, da det ble 2-3-tap i toppoppgjøret mot Sandviken på bortebane. Nå venter et oppgjør mot Røa som også tapte sin første kamp for sesongen, hjemme mot Arna-Bjørnar (0-1).

Sherida Spitse var nok en gang sterkt bidragsytende i den kampen med sine to scoringer, men dessverre for den nederlandske kapteinen, ble det ingen uttelling for Vålerenga.

Geir Nordby sine jenter i Røa klarte heller ikke å få med seg noe fra deres kamp mot Arna-Bjørnar. I det som var en jevnspilt kamp, var det Rikke Nygard, som også scoret rundens mål, som ble avgjørende med sin 1-0-scoring. Godt forsvarsspill fra Arna-Bjørnar gjorde at Røa ikke klarte å finne veien til nettmaskene.

GJENSYN: Synne Jensen møter fredag sine tidligere lagvenninner når Vålerenga tar i mot Røa på Intility arena. Foto: Mathias Bergelg / Bildbyrån.

Ser man på de siste oppgjørene mellom disse to lagene, har det med unntak av forrige sesongs oppgjør på Røa-banen vært svært jevnspilt. 1-1 endte det her forrige sesong, mens Vålerenga smadret Røa 6-2 på bortebane. I 2018-sesongen vant lagene hvert sitt oppgjør på sin egen hjemmebane (2-1).

Med Vålerengas klare ambisjoner om å ta seriegull denne sesongen er det liten tvil om at de allerede nå må komme seg tilbake på vinnersporet. Synne Jensen møter for første gang sine tidligere lagvenninner siden overgangen i vinter, og er garantert på jakt etter å åpne målkontoen i denne kampen.
Kampen ser du på NRK2 fra klokken 19:30
Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør her: 

 

Kan Klepp snu en dårlig trend?

Arna-Bjørnar – Klepp, Arna idrettspark (14:00, Amedia) 

Arna-Bjørnar fikk en meget positiv start da Røa ble slått i første serierunde på bortebane. Nå venter første hjemmekamp, mot et lag som ikke var like fornøyde med deres første kamp. Klepp klarte aldri å finne veien nettmaskene mot Kolbotn, og åpnet med 0-0 hjemme på Klepp stadion. 

Det var Rikke Nygard sin drømmescoring som gjorde at Arna-Bjørnar kunne ta med seg tre poeng fra Røa. Arna-Bjørnar sin midtbanejuvel mottok ballen inne i 16-meteren, vendte opp og hamret ballen i tverrligger og inn. Målet ble også kåret til rundens scoring i den første serierunden.

Verre var det som nevnt for Klepp. Laget fra Jæren klarte aldri å levere opp til forventningene i den første serierunden, og må nå flere hakk opp når turen går til Bergen. Svært viktige Elisabeth Terland var ikke helt hundre prosent mot Kolbotn og spilte derfor kun én time. Nå skal hun derimot være helt klar for 90 minutter, på jakt etter sin første scoring for sesongen.

RUNDENS MÅL: Rikke Nygard scoret rundens mål i den første serierunden for Arna-Bjørnar. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Klepp reiser dermed til Arna-Bjørnar med et håp om å få sin første seier for sesongen. Men enkelt blir det ikke. Klepp har nemlig slitt veldig mot Bergens-laget de siste sesongene. Kun én seier har det blitt på de siste syv kampene, og i fjor ble det også 0-1-tap i Bergen. 

Arna-Bjørnar dermed et solid overtak innbyrdes mellom disse to lagene. Bergenserne står med 15 seiere på 24 kamper, mens Klepp kun har fem.

Kan Klepp snu denne trenden allerede denne helgen? 

Kampen ser du hos Amedia lørdag klokken 14:00.

Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør her: 

Blir det skrevet ny historie på lørdag?

Lyn – Rosenborg, Kringsjå kunstgress (14:00, Amedia) 

Historie ble skrevet i forrige serierunde da Rosenborg møtte LSK Kvinner på Koteng arena. Nå går turen til Oslo, når Lyn er motstander i andre serierunde. Etter et 2-5-tap borte mot Avaldsnes har de også noe å revansjere fra sist.

Lyn har, i likhet med Kolbotn, blitt spådd en tøff sesong, og derfor var det nok overraskende for mange da de gikk opp i ledelsen borte mot Avaldsnes allerede etter kvarteret spilt i første serierunde. Men dessverre for Oslo-laget holdt det ikke helt inn, og Avaldsnes ble til slutt for sterke i en kamp som endte 5-2 i favør Avaldsnes.

Rosenborg sin åpningskamp mot LSK Kvinner vil for alltid bli stående i historiebøkene som en merkedag. 1-1 mot de regjerende seriemesterne og en høyst godkjent prestasjon lover bra for trønderne, som nå skal spille sin første offisielle bortekamp i svart og hvitt.

Kanskje får vi også se nysigneringene Lisa-Marie Karlseng Utland og Julie Blakstad fra start i denne kampen? Blakstad ble i forrige kamp byttet inn, og ble den store helten for Rosenborg da hun utliknet sent i kampen.

MÅLJAKT: Marit Clausen scoret to da Rosenborg (den gang Trondheims-Ørn) gjestet Kringsjå forrige sesong. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Ikke veldig lovende er det for Lyn at de faktisk ikke har en eneste seier på fire oppgjør mot Rosenborg (den gang Trondheims-Ørn). Det er faktisk på bortebane at man har klart å ta poeng mot trønderne de to siste sesongene, mens man på hjemmebane har tapt henholdsvis 2-3 og 0-3.

Kanskje blir det denne helgen Lyn klarer å overvinne de, eller er det Rosenborg som tar sin første offisielle seier i Toppserien?

Kampen ser du hos Amedia lørdag klokken 14:00. 

Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør her: 

Toppoppgjør i LSK-hallen

LSK Kvinner – Sandviken, LSK-hallen (15:30, Amedia) 

Rundens siste kamp finner sted i LSK-hallen hvor vi får et skikkelig toppoppgjør søndag ettermiddag.

LSK Kvinner var langt i fra fornøyde etter på mange måter å ha rotet bort seieren mot Rosenborg i forrige kamp. De regjerende seriemesterne virket å ha god kontroll på kampen i den andre omgangen, men det var før Julie Blakstad ble byttet inn og straffet Hege Riises lag.

Sandviken på den andre siden kan sies å være langt mer fornøyde med serieåpningen. De åpnet med å vinne mot tittelkandidaten Vålerenga, og her venter enda en tittelutfordrer når man skal besøke LSK-hallen søndag ettermiddag.

Sandviken har allerede fått et forsprang på både Vålerenga og LSK Kvinner etter den første serierunden. Skulle Sandviken vinne dette oppgjøret, vil det være fem poeng ned til de regjerende seriemesterne, allerede etter to serierunder. 

I TENKEBOKSEN: Hege Riise må lage en god plan når LSK Kvinner tar i mot Sandviken på søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

LSK Kvinner har hatt veldig god kontroll på Sandviken de siste årene. Faktisk har de vunnet 18 av 20 kamper mot bergenserne, som ikke har en eneste seier. LSK Kvinner vant begge oppgjør forrige sesong. I LSK-hallen endte det 2-0, mens det i det omvendte oppgjør endte 3-1 favør LSK. Den kampen ble spilt under «Superhelgen» på Intility.

Samtidig må det nevnes at det har skjedd mye siden forrige sesong. Ingen av spillerne som scoret mot Sandviken forrige sesong for LSK Kvinner, er i klubben fortsatt. Guro Reiten, Ingrid Syrstad Engen, Elise Thorsnes og Therese Sessy Åsland var de ulike målscorerne, men samtlige har nå funnet seg nye klubber. Det bør Sandviken være glade for. Guro Reiten scoret nemlig seks mål på de siste seks kampene mot Sandviken før hun reiste til utlandet.

Mange vil nok hevde at Sandviken har en bedre mulighet her enn på lenge, mot et veldig nytt LSK Kvinner-lag som enda ikke har fått satt seg skikkelig. Sandvikens fordel er at de stort sett har hatt den samme kontinuiteten.

Kampen ser du hos Amedia søndag klokken 15:30

Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør her: 

 

NB! Denne helgen er det også duket for seriestart i 1. divisjon. I likhet med Toppserien skal 10 lag kjempe om de ulike plasseringene, og kampene i den første serierunden spilles slik: 

Lørdag 11. juli:
Amazon Grimstad – Hønefoss 13:00
Fart – Grei 13:00

Søndag 12. juli: 
Åsane – Medkila 10:45
Øvrevoll Hosle – Fløya 13:00
Kil/Hemne – Stabæk 14:00

TABELL | TOPPSERIEN
1 Arna-Bjørnar 0 0 0
2 Avaldsnes Toppfotball 0 0 0
3 Klepp 0 0 0
4 Kolbotn 0 0 0
5 LSK 0 0 0
6 Lyn 0 0 0
7 Rosenborg 0 0 0
8 Sandviken Toppfotball 0 0 0
9 Stabæk 0 0 0
10 Vålerenga 0 0 0