Nye 3 poeng på Avaldsnes!

3 poeng sikret og på delt 1 plass på tabellen (målforskjell skiller)

Vikingene fra Avaldsnes kriget seg til ny seier - Credit: Kent Olsen/Karmøynytt

Sist oppdatert: 19. jul 2020 Skrevet av: Stian Staveland Nygaardavaldsnestoppfotball.no

 

Avaldsnes hadde en god treningsuke bak seg når Arna Bjørnar kom på besøk. Man merket suge etter å slå tilbake etter poengtapet på Sofienmyr, i en kamp hvor Avaldsnes slipper inn mål på kampens siste touch.

Arna Bjørnar er et lag som vil mye og har bra potensial. Det snakkes i tillegg om at Arna Bjørnar er et veldig ungt lag – noe vi sliter med å se helt når vi ser nærmere etter. Men pågangsmot, har de nok av.

Avaldsnes starter best og etter 15 minutter ligger ballen i målet til Arna- Bjørnar. Olaug Tvedten kommer til skuddmulighet i fin posisjon, men keeper Teagan Micah reddet bra. Returen havner i beina til Rasheedat Ajibade som scorer sitt andre mål i årets Toppserie.

Det er også kampens eneste mål. Avaldsnes har grei kontroll på kampen, og Arna Bjørnar har få sjanser. Men på overtid blir Avaldsnes hardt presset. Publikum fikk nok en Deja – Vu følelse når Avaldsnes skaper et frispark i siste spilleminutt. Dommeren legger også tid til på overtiden, og Avaldsnes blir hardt presset på mål. Victoria Esson redder mesterlig og holder nullen for første gang i år.

Elise Thorsnes er som kjent ute av troppen til Avaldsnes etter at hun fikk utestengelse av NFF etter kampen mot Kolbotn. Også Anna Jøsendal var utilgjengelig på grunn av skade. Da er det veldig kjekt at våre nye spillere fra Australia viste stor kvalitet i sin første kamp. Katrina «Mini» Gorry ble også kåret til BB (banens beste) spiller. Clare Polkinghorne viser også hvorfor hun er en av de mest merriterte landslagsspillerne med 116 kamper for «The Mathildas – Australia».

Kampfakta

Avaldsnes – Arna-Bjørnar 1-0 (1-0)

Toppserien

Avaldsnes idrettssenter

Mål: 1-0 Rashedaat Abijade (15)

Gult kort: Victoria Esson, Ylinn Tennebø, Avaldsnes. Kristina Erman, Arna-Bjørnar

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL

Tilskuere: 47

Avaldsnes (4-3-3): Victoria Esson – Nathalie Utvik, Clare Polkinghorne, Robyn Decker, Hanna Dahl – Andrea Norheim (Maria Sørenes fra 76.), Katrina Gorry, Olaug Tvedten– Marthe Enlid (Sandra Østenstad fra 90.), Rasheedat Ajibade, Ylinn Tennebø